Kultúra

Tohtoročný festival svetla sa bude niesť v znamení rozprávok, povestí a legiend

Hlavné mesto už čoskoro ožije čarom rozprávok, legiend a povestí. V dňoch 22. - 24. septembra sa bude konať Festival svetla Bratislava 2016.

Ilustračný obrázok k článku Tohtoročný festival svetla sa bude niesť v znamení rozprávok, povestí a legiend
Zdroj: Hlavné mesto SR Bratislava

Vďaka najmodernejším technológiám prinesie festival návštevníkom neopakovateľný zážitok. Pripomenieme si históriu i súčasnosť mesta Bratislava a objavíme mnohé zaujímavosti na miestach, ktorými denne prechádzame. Bratislava24.sk informovala hovorkyňa hlavného mesta Ivana Skokanová.

Dominanty v noci ožijú

Významné objekty mesta vždy po zotmení (medzi 19.00 a 23.00 hod.) ožijú vďaka svetelným a interaktívnym inštaláciám. Festival svetla je určený pre všetkých obyvateľov mesta i jeho návštevníkov. Tematikou ročníka 2016 sú Legendy a povesti (predovšetkým bratislavské), na svoje si tak prídu aj tí najmenší.

Základom podujatia budú inštalácie, ktoré využívajú svetlo ako médium na sprostredkovanie vnemu, interakcie alebo zážitku.

Inštalácie budú okrem umeleckého stvárnenia aj prostriedkom predstavenia inovatívnych firiem a zaujímavých technických riešení širokej verejnosti. „Tematikou festivalu sú slovenské rozprávky a povesti, takisto aj tie naše bratislavské, ako napríklad Prešporský duch, ktorý bude na hradbách, Srdce Bratislavy na Františkánskej či Biela húska na Dunaji na Pribinovej. Osobne sa na to veľmi teším a určite to bude zaujímavé nielen pre rodiny s deťmi, ale aj pre všetkých priaznivcov svetla a show,“ povedala námestníčka primátora Bratislavy Iveta Plšeková.

Spojenie technológie a umenia

Naším zámerom je vytvoriť trvalo udržateľný formát podujatia kombinujúceho vyspelé technológie, súčasné umenie a moderné vedecko-technické riešenia s vysokou pridanou hodnotou.

Usporiadateľom tohto atraktívneho podujatia je občianske združenie SEA – Agentúra pre vzdelanie a vedu v spolupráci s hlavným mestom SR Bratislava a mestskou časťou Bratislava-Staré Mesto. Ostatných partnerov podujatia a podrobnejšie informácie nájdete na www.festivalsvetla.sk.

Čítajte aj: Opera a Balet SND v novej sezóne prilákajú deti aj milovníkov klasiky

Festival svetla
5
Galéria
Zdroj: Hlavné mesto SR Bratislava
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM