Rôzne Správy

Titul Senior roka získali tento rok šiesti Bratislavčania

Už po siedmykrát sa v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca konalo slávnostné odovzdávanie cien Senior roka 2017.

Ilustračný obrázok k článku Titul Senior roka získali tento rok šiesti Bratislavčania
4
Galéria
Foto: Marek Velček / Zdroj: Bratislava - Magistrát

Už po siedmykrát sa v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca konalo slávnostné odovzdávanie cien Senior roka 2017, ktoré patrí medzi vrcholové podujatia bratislavského Seniorfestu. Prestížne ocenenie si tohto roku z rúk primátora Bratislavy Iva Nesrovnala prevzalo šesť Bratislavčanov s neoceniteľným prínosom pre Bratislavu. Podujatie organizuje hlavné mesto v spolupráci s Radou seniorov Bratislavy pri príležitosti Mesiaca úcty k starším.

„Ako hovoria slová jednej básne, život je prikrátky a motor točí na zrýchlené obrátky. Obyvateľstvo starne, v r. 2050 bude Bratislava patriť svojím demografickým zložením k najstarším mestám. Aj preto je potrebné si uvedomiť, aké je dôležité umožniť seniorom žiť kvalitne a dôstojne. Záleží mi na našich senioroch a som rád, že aj s ich pomocou môžeme pokračovať v podpore rozvoja nášho hlavného mesta,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Ocenenie Senior roka sa udeľuje Bratislavčanom, ktorí v meste pôsobili pracovne, angažovali sa vo verejnej sfére alebo záujmovej činnosti a aj v súčasnosti na dobrovoľníckej báze pôsobia v občianskej, sociálnej, kultúrnej, športovej či inej oblasti.

O kultúrny program sa počas slávnostného udeľovania cien Senior roka 2017, ktorý moderoval slovenský herec a známy recitátor Juraj Sarvaš, postarali žiaci ZUŠ na Istrijskej ul. 22 pod vedením riaditeľa školy a zároveň umeleckého vedúceho súboru Vladimíra Dianišku. Po skončení oficiálnej časti nasledovalo spoločné fotenie primátora s ocenenými seniormi.

Ocenenie primátora hl. mesta SR Bratislavy Senior roka 2017 získali:

  • JOZEF KŠIŇAN
  • MÁRIA WINKLÁREKOVÁ
  • MIRO GREGOR
  • Mgr. PETER BLAHO
  • Ing. arch. ŠTEFÁNIA KRUMLOVÁ
  • JUDr. PETER ČEPEC
Senior roka 2017
4
Galéria
Foto: Marek Velček / Zdroj: Bratislava - Magistrát
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM