Nina Táborská Kultúra

Tipy na tradičné i originálne vianočné prekvapenia nájdete aj v bratislavskej Inchebe

Tisíce tipov na tradičné i originálne vianočné prekvapenia, sviatočná atmosféra, vôňa vareného vína a vianočných špecialít a k tomu predvianočný program pre deti i dospelých. Vianoce zavítajú už túto stredu aj do Incheby.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na tradičné i originálne vianočné prekvapenia nájdete aj v bratislavskej Inchebe
Zdroj: TASR

Dni Vianoc, ktoré potrvajú od 3. do 20. decembra tento rok prichádzajú aj s veľkou novinkou. Každému, kto si nevie rady s výberom vianočného darčeka, pomôže osobný nákupný poradca. Na základe zadaných kritérií (cena, vlastnosti a záujmy potenciálneho obdarovaného) odporučí každému záujemcovi vhodný vianočný darček. Bratislava24.sk o tom informovala hovorkyňa Incheby Martina Macková.

Bohatý sortiment

Viac ako 300 predajcov bude ponúkať vianočné dekorácie, hračky, knihy, kozmetiku, šperky a bižutériu, oblečenie, elektroniku, doplnky do interiéru a mnoho ďalších tipov na darčeky. Atmosféru vianočných trhov dotvoria remeselníci zo Združenia cechov historických remesiel.

Prečítajte si tiež: Vianočné trhy už začali aj pod Pyramídou. Návštevníkov zaujme počas decembra vyše sedemdesiat koncertov

Sviečky z včelieho vosku, drevené a slamené vianočné ozdoby, drôtené a emailové šperky, prútené koše, klasické medovníčky aj ich zdravšie varianty, napr. zo špaldovej múky, budú tiež milými a hodnotnými darčekmi. Samozrejmosťou sú ukážky výroby týchto tradičných remeselných výrobkov.

Festival hier HRAtislava

Návštevníkov čaká tiež zaujímavý program. Už prvý decembrový víkend, 5. – 6. decembra, otvorí svoje brány festival spoločenských hier HRAtislava. Návštevníci si budú môcť zahrať niektorú z vyše 1 500 spoločenských hier z celého sveta. Prichystané sú skvelé novinky aj oceneniami ovešané hry.

„Fajnšmekri“ si môžu svoje hracie schopnosti otestovať v zóne s náročnými hrami. HRAtislavu dotvoria stolové magnetické futbaly a hokeje, pás moderných hlavolamov precvičujúcich myseľ, detská „Hryzbička“ s detskými hrami a ako bonus pre deti aj tvorivé a vedecké hračky.

Hráči sa zároveň môžu zapojiť do zaujímavých turnajov a špeciálnej súťaže o desiatky krásnych cien. Navyše, mladí slovenskí autori hier dostanú priestor ukázať svoje výtvory.

Hip-hopové Vianoce

Druhý víkend, 12. – 13. decembra, návštevníkov roztancuje skvelá Melánia Kasenčáková alias Lady Mel. Hip-hopové Vianoce prinášajú nádielku tanečných exhibícií a workshopov pre malých i veľkých. Pripravené sú vystúpenia študentov a lektorov Love Dance School, hip-hopové „battle“, v ktorých si svoje schopnosti zmerajú skúsení tanečníci; beat making a mnoho ďalšieho.

Krv v žilách návštevníkom rozprúdia tanečnice z hip-hopovej skupiny Women Power a na záver každého dňa je každý vítaný pri pokuse o roztancovanie všetkých návštevníkov.

Originálne darčeky

Posledný víkend pred Vianocami, 19. – 20. decembra, sa v Inchebe sústredia veci robené srdcom a šikovnými rukami autorov zo SAShE.sk. Viac ako 50 dizajnérov, remeselníkov, umelcov a návrhárov sa predstaví so stovkami ich ručne vyrábaných predmetov.

Návštevníci budú mať šancu nakúpiť si posledné milé vianočné darčeky ako napríklad originálne šperky, ručne robené mydlá, kabelky, oblečenie, dekorácie, háčkované a pletené výrobky, darčeky pre deti, jedinečné doplnky do domácnosti a, samozrejme, nebudú chýbať prekrásne vianočné ozdoby.

Okrem toho sú pripravené workshopy a ukážky rukodielnej tvorby pre deti i dospelých – maľovanie na hodváb, vypaľovanie do dreva, plstenie, háčkovanie, štrikovanie, tzv. šujtášová technika, dekupáž, zalievanie do živice, drôtovanie či výroba šperkov z recyklovaných materiálov. Záujemcovia si budú môcť vyrobiť šperky, visačky na darčeky, ozdoby na stromček a naučia sa netradične baliť darčeky.

Pre deti je počas celých Dní Vianoc k dispozícii Fun zóna, v ktorej sa môžu vyblázniť v narážacích bublinách, lodičkách, elektrických autíčkach a nafukovacej mega šmykľavke.

Dni Vianoc v Inchebe sú otvorené od 3. do 20. decembra, od pondelka do štvrtka od 11:00 do 19:00, od piatka do nedele od 10:00 do 20:00.

Prečítajte si tiež: Veľký vianočný prehľad: Pozrite sa, čo všetko vás čaká v rámci vianočných trhov v hlavnom meste

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM