Maros Palesch Rôzne

Tiráci už zaplatia pokuty aj tankovacími kartami

Od 15. januára tohto roka bude možné zaplatiť blokové pokuty za priestupky na úseku výberu mýta prostredníctvom tankovacej karty. Zmluva medzi Policajným zborom a spoločnosťou prevádzkujúcou tankovacie karty takto rozšírila spôsob platenia blokových

Ak sa vodič nákladného vozidla dopustí priestupku na úseku výberu mýta a nemá pri sebe dostatočnú finančnú hotovosť na zaplatenie uloženej blokovej pokuty, môže ju zaplatiť prostredníctvom tankovacej karty. Túto možnosť majú aj zahraniční vodiči.

Policajt po overení tankovacej karty vydá vodičovi výtlačok bloku na pokutu zaplatenú na mieste. Ten je zároveň aj dokladom o zaplatení.

V prípade, že takáto platba po overení karty nebude možná, policajt vydá výtlačok bloku na pokutu nezaplatenú na mieste spolu so šekom.

Po úspešnom ukončení pilotného projektu platby pokút vodičov prostredníctvom platobných terminálov, je tu ďalší pozitívny krok smerom k vodičom nákladných vozidiel platiacich mýtne poplatky. Platbou blokových pokút tankovacími kartami sa skráti čas potrebný na vybavenie priestupku v blokovom konaní. Odpadnú zdĺhavé administratívne úkony súvisiace so zadržaním a vrátením vodičského preukazu vodičovi po zaplatení uloženej pokuty.

Zdroj: Prezídium PZ SR, Denisa Baloghová

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM