Rôzne Správy

TIPY pre milovníkov zlatého moku. Kde zapiť s kolegami starý rok?

Blíži sa čas vianočných posedení a slávnostných stretnutí. Ak máte vo firme viac milovníkov piva, určite si vyberiete z našej ponuky.

Ilustračný obrázok k článku TIPY pre milovníkov zlatého moku. Kde zapiť s kolegami starý rok?
6
Galéria
Zdroj: TASR

Ak sa vo vašej firme zišlo viac milovníkov piva, vyberte sa na vianočný večierok do niektorého z bratislavských pivovarov.

Zámocký pivovar

V uličkách pod hradom, na Zámockej ulici, nájdete reštauráciu s rovnomenným názvom – Zámocký pivovar. Podnik patrí do rodiny bratislavských malých pivovarov. Držia sa hesla: Poctivé pivo, kvalitná kuchyňa, priateľský personál.

Na Zámockej môžete ochutnať tradičnú domácku kuchyňu. Rezne, ražniči, bohatá ponuka zámockých steakov, burgrov, klasický „tatarák“ a guláš potešia najmä „mäsožravcov“. Milovníci ľahšej bezmäsitej kuchyne si viac pochutia na špenátovom rizote, zapečenej cukete a pestrej ponuke šalátov.

V pivovare varia, kvasia a čapujú niekoľko vlastných druhov nepasterizovaného piva, ktoré je spracovávané takzvaným spodným kvasením a dozrievaním v tankoch. Objednať si môžete niektoré z viac ako desiatich druhov pív. V ponuke je svetlé, tmavé aj polotmavé pivo. Reštaurácia je častým miestom firemných posedení, odporúčame preto zarezervovať si stôl vopred.

Klubovne

Petržalská, Karloveská, Ružinovská, Ventúrska, Centrálna – môžete si vybrať tú, ktorú máte najbližšie. V každej z nich vám ponúknu dobre načapované pivo a niekoľko dobrôt k tomu. Určite neoľutujete, ak ochutnáte Klubovňácku jedenástku podľa originálnej receptúry podniku.

Zahryznúť si môžete menšie jedlá ako pivný syr alebo paštétu z kuracej pečene. Na svoje si prídu aj milovníci slovenskej kuchyne, teda chutných pirohov a halušiek. Nechýbajú ani dobroty z grilu a zeleninové jedlá. Ak budete mať šťastie, zabavíte sa aj pri živej hudbe. Odporúčame sledovať program na stránke podniku.

Bratislavský meštiansky pivovar

Bratislavský Meštiansky pivovar nadväzuje na dávnu tradíciu známeho Meštianskeho pivovaru „Die Bürgerliche Brauerei“ z 18. storočia. Návštevníkov láka predovšetkým svojím vlastným pivom. Môže sa pochváliť 12-stupňovým Bratislavským ležiakom s príjemnou chmeľovou arómou a tmavým Bratislavským bubákom, ktorý má jemne sladkastú chuť.

K dobrému pivu patrí neodmysliteľne aj chutné jedlo. Kuchyňa sa zameriava na tradičné prešporské receptúry, klasické slovensko-české špeciality či pochúťky k pivu. Nájdete tu bohatú ponuku jedál z hydiny či bravčového mäsa. Ochutnať môžete aj rybu či sladké dobroty.

Zdroj: internet

Hostinec Richtár Jakub

Jedným z podnikov, kde si varia vlastné pivo, je aj hostinec Richtár Jakub na Moskovskej ulici. Môže sa pochváliť tým, že je vôbec prvým minipivovarom v Bratislave. Dostal názov podľa významného rodu bratislavských richtárov. Čapujú tu pivá vlastnej výroby pod názvami Jakub, Anna či Katarína. Do výčapu sú vedené priamo z pretlačného tanku, aby nestratili ani kúsok zo svojej chuti.

Určite ochutnajte aj pivá z malých českých a slovenských pivovarov. Ak vyhladnete, prídu vhod pečené rebrá, nakladaný hermelín, zemiakové placky, utopence či pražené rybičky.

Ružinovský a petržalský pivovar

Z pivovarov mestských častí je nesporne zaujímavý pivovar Komín, ktorý nájdete pri trhovisku Miletičova a pivovar HOPS, ktorý sa skrýva medzi domami na Vilovej ulici v Petržalke.

Obidva podniky si varia vlastné poctivé, nepasterizované a nefiltrované pivo. Pripravujú ho remeselným spôsobom z tých najlepších surovín a to sladu, chmeľu a vody bez použitia akýchkoľvek konzervantov, dochucovadiel, koncentrátov a podobne.

Pivovar Komín ponúka svetlý ležiak jedenástku, polotmavú dvanástku a pätnásť stupňový Komín, ktorý sa vyznačuje horkosťou a mohutnou chmeľovou arómou a chuťou. Pivovar Hops ponúka päť druhov piva. Od svetlej jedenástky až po výraznú trinástku. Môžete si objednať aj „koštovku“ všetkých aktuálne čapovaných pív v špeciálnych decových pohárikoch.

Pivovar Richtár Jakub
8
Galéria
Zdroj: internet
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM