Kultúra

TIPY NA VÍKEND: Zaspievajte si s Elánom, dajte si pohár vína a zájdite na trhy

Víkend sa bude niesť v znamení dušičkovej nostalgie. Nič vám však nebráni spestriť si voľný večer hudbou, spevom či dobrým vínom.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Zaspievajte si s Elánom, dajte si pohár vína a zájdite na trhy
7
Galéria
Zdroj: TASR

Zaspievajte si s Elánom

Kapela sa po úspešnom predpredaji na české halové turné a veľkom záujme fanúšikov rozhodla vrátiť na pódium aj na Slovensku. V piatok 28. októbra vystúpi na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu.

Má k tomu niekoľko dôvodov. Na jednej strane si pripomína 30. výročie vydania úspešného albumu Hodina slovenčiny a zároveň plánuje fanúšikom predstaviť tie najlepšie pesničky z aktuálnej nahrávky Živých nás nedostanú. Dvojhodinový program doplnia najväčšie hity kapely, bez ktorých sa dá vystúpenie Elánu len ťažko predstaviť.

Piatok / 18:00 hod. / Zimný štadión Ondreja Nepelu, Odbojárov 9 / Vstupné od 19 do 45 eur

Vypočujte si hudobné talenty

Garážové kapely dostanú v Karlovej Vsi opäť priestor ukázať svoj talent. Mestská časť im už po druhýkrát ponúka možnosť zmerať si svoje hudobné nadanie v súboji garážových kapiel Garage Band Contest.

O priazeň divákov sa bude uchádzať sedem začínajúcich kapiel. Víťaz dostane možnosť nahrať svoj vlastný singel a natočiť k nemu aj videoklip. Postupne sa predstaví sedem zoskupení – The Fraternity, Killed by life, Pyrit, Števo Gajdoš Trio, Jozefovekone, Sighisoara a Svieca vo vetre.

Sobota / 16:00 hod. / Kamel klub Karlova Ves / Vstupné 4 eurá

Dajte si pohár dobrého vína

Do konca októbra máte jedinečnú príležitosť ochutnať vína od pezinských vinárov v ich vinárstve, porozprávať sa ako vína vznikali alebo si len tak posedieť pri poháriku kvalitného moku.

Viechy sú otvorené od stredy do soboty v čase od 17:00 do 21:00 hod. Vstup do viech je bezplatný, platí sa len za konzumáciu vybraných vzoriek vína.

Piatok, Sobota / od 17:00 hod. / Viechy v Pezinku / Vstup voľný

Obdivujte horských nosičov

Vysoké Tatry sú miestom posledných vysokohorských nosičov v Európe, ktorých fyzicky i psychicky náročné remeslo zachytáva v novom dokumentárnom filme režisér Pavol Barabáš.

Ich remeslo nie je len prácou a zárobkom, ale i cestou k vnútornému pokoju. Odhaľte poznanie najstaršej generácie tatranských nosičov a pochopíte, prečo si zvolili tento spôsob života a ostali v Tatrách poslednými mohykánmi na európskom kontinente.

Sobota / 17:00 hod. / Nostalgia, kinosála spoločenského domu NIVY, Súťažná 18

Vypočujte si skvelé blues

Bratislavský krst záverečnej časti štúdiovej trilógie dua Erich Boboš Procházka & Marek Wolf s názvom Conversion na vás čaká v Kafe Scherz. Krstnou mamou bude pesničkárka Soňa Horňáková.

Sobota / 20:00 hod. / Kafe Scherz Palisády, Partizánska 2

Navštívte krst albumu kapely Dereš

Kapela Dereš oslavuje tridsať rokov na scéne. Pri tejto príležitosti pokrstí svoj nový album z názvom Na panské. Počas koncertu vystúpia známe kapely Sunity, Aces, Janesession a Peci Uherčík & Rock ´n´ Roll Gang. Kapela sa predstaví v pôvodnej zostave z roku 1986. Krstným otcom sa stane Martin Sarvaš a Radovan ´Vrabec´Orth. Moderátorom podujatia je Rasťo Očenáš.

Sobota / 19:00 hod. / Cultus Ružinov / Vstup voľný

Program víkend
7
Galéria
Zdroj: Facebook

Nakúpte na farmárskych trhoch

Pezinské Radničné námestie opäť ožije podujatím Pezinský Dvor. Príjemnú akciu bude sprevádzať bohatý program a čaro stredovekého jarmoku a farmárskych trhov. Nebude chýbať ani keramická dielňa, hodina vinára a ďalšie zaujímavé akcie.

Sobota / od 9:00 hod. / Radničné námestie Pezinok

Užite si jesenné trhy v Zálesí

V sobotu čakajú návštevníkov aj tohtoročné posledné Jesenné trhy v Zálesí. Predajné stánky budú umiestnené na trhovisku za kultúrnym domom, kde si budete možnosť kúpiť farmárske výrobky od domácich predajcov.

Sobota / od 9:00 hod. / Zálesie / Vstup voľný

Preneste sa do čias baroka

Koncert Duchovné árie a duetá domáceho baroka a klasicizmu ponúka Nedeľné matiné v Mirbachovom paláci.

Nedeľa / 10:30 hod. / GMB – Mirbachov palác, Františkánske námestie 11

Pozrite si tibetské filmy

Festival Tibetských Filmov 2016 pre vás pripravil filmy, diskusie, cestopis aj pestrý sprievodný program. Zaznejú tiež tibetské spevy v podaní bluesových legiend Juraja Turteva a Petra Koreňa.

Nedeľa / 14:00 hod. / KC Dunaj, Nedbalova 3 / Vstup voľný

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM