Kultúra

TIPY NA VÍKEND: Zabavte sa na trhoch aj na Urban Markete a ochutnajte vianočné pivo

V Bratislave môžete ochutnať špeciálne pivá či zabíjačkové špeciality, povozí vás aj Adventná električka. Okolité mestá a obce ožijú vianočnými trhmi.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Zabavte sa na trhoch aj na Urban Markete a ochutnajte vianočné pivo
16
Galéria

Pestrý Urban Market

Vianoce prichádzajú a spolu s nimi aj oslava dobrej módy, dizajnu, hudby a umenia na obľúbenej akcii Urban Market. Na piatich podlažiach Fakulty architektúry STU nájdete počas víkendu vyše stovku predajcov a malých značiek. Ponúknu šperky, oblečenie, módne doplnky a mnoho ďalšieho. Súčasťou akcie je pestrý hudobný program a aj hravé a tvorivé workshopy.

Piatok od 16:00 hod. – Nedeľa 19:00 hod. / Fakulta architektúry STU / Vstupné 3 eurá

PIVOBRANA BeerFest

Tretí ročník degustačného festivalu PIVOBRANA BeerFest určite priláka všetkých milovníkov zlatého moku. Účasť prisľúbili slovenské malé pivovary, ktoré ponúknu aj špeciálne vianočné pivá.

Sobota / od 18:00 hod. / Stará tržnica, Námestie SNP / Vstupné 3 eurá

Vianočný bazár chalaňov 2016

Bazár, ktorý organizuje známa herecká trojica Lukáš Latinák, Marián Miezga a Róbert Jakab je miestom stretnutia priateľov, umelcov a verejnosti na jednom mieste. Chalani vás privítajú v príjemnej predvianočnej atmosfére plnej pohody, koláčikov, hudby i zábavy a dokážu vám, že konať dobro môže každý z nás. Okrem toho Vás čaká výborná káva, varené vínko, gastronomické špecialitky, detský kútik, kreatívne dielničky a ďalší sprievodný program.

Piatok – Nedeľa / od 10:00 hod. / Námestie SNP – Národné osvetové centrum

Gurmánsky víkend v Petržalke

Už druhý víkend pripravuje mestská časť v spolupráci s Jánom Ertlom, ktorý má v príprave špecialít na grile dlhoročné skúsenosti, v rámci projektu Vianoce v Petržalke takzvaný Gurmánsky víkend. Tentoraz si na Vianočných trhoch na námestí Republiky pochutnáte na pravej slovenskej zabíjačke.

Od piatka do nedele vás zabaví aj kultúrny program. Koledy v piatok zaspievajú žiaci základných a umeleckých škôl. V sobotu zahrajú a zatancujú folkloristi z tanečnej skupiny Partia, súboru Ekonóm a Kubánkov sen. Nedeľa sa ponesie v úplne inom žánri. Milan Konfráter Band a Swing Gang pripravia nevšedné swing-bluesové Vianoce.

Piatok – Nedeľa / Námestie Republiky v Petržalke / Vstup voľný

Vianočné trhy v okolí Bratislavy

Na Vianočných trhoch v dedinách a mestách v okolí Bratislavy si môžete dať kapustnicu za sprievodu kolied. Súčasťou programu v mnohých obciach sú aj tvorivé dielne a kultúrne vystúpenia.

Sobota / Šenkvice / od 9:00 do 15:00. hod. / Vstup voľný

Sobota / Modra / Kultúrny dom – tvorivé dielne pre deti / od 13:00 do 17:30 hod. / Vstup voľný

Sobota – Nedeľa / Sološnica / Vstup voľný

Sobota – Nedeľa / Bernolákovo / od 10:00 do 20:00 hod. / Vstup voľný

Sobota – Nedeľa / Veľký Biel / od 9:30 do 18:00 hod. / Vstup voľný

Sobota – Nedeľa / Kuchyňa / Kultúrne centrum / od 13:00 do 18:00 hod. / Vstup voľný

Rozžiarená Adventná električka

Odviezť sa historickou Adventnou električkou môžete v sobotu a v nedeľu od 10:00 hod. do 15:00 hod. v hodinových intervaloch. Slávnostnú jazdu spestria melódie vianočných kolied. Zvedavé otázky detí radi zodpovedia profesionálni sprievodcovia, ktorí zasvätia drobcov do tajov a histórie vozidiel.

Sobota – Nedeľa / SND (Jesenského) – Námestie SNP – Obchodná – Radlinského – Vazovova – Krížna – Špitálska – Námestie SNP – Kapucínska – tunel – nábrežie – SND (Jesenského) / od 10:00 hod. / Jazda je zadarmo

Život v Starej tržnici

Akcia počas tretieho adventného víkendu bude zameraná na handmade výrobky a chutné domáce produkty, originálne odevy, obrazy a maľby, hudobné nástroje a mnoho iného. V tržnici sa budete môcť zúčastniť na zaujímavých workshopoch, zoznámiť sa s liečivými bylinkami, prírodnými materiálmi, staviteľstvom a pôvodnými remeslami. Nebudú chýbať ani koncerty, vystúpenia a bohatý program.

Nedeľa / Stará tržnica, Námestie SNP / od 9:00 hod.

Lipa spieva Lasicu

Benefičný koncert Petra Lipu na podporu výstavby športového ihriska v areáli školy v MČ Devín. Jazzman má v repertoári množstvo piesní, ktorých texty napísal práve humorista, textár, herec, režisér a spevák Milan Lasica. Podporte aj vy dobrú vec pre devínske deti.

Nedeľa / Kino DK Devín / 18:00 hod. / Vstupné 10 eur

Adventné stretnutie s hudbou majstrov

Tradičné podujatie – Adventné zastavenie pri slove a hudbe – pripravil aj v tomto roku Cirkevný zbor Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania v Rači. Na podujatí odznejú diela J. S. Bacha, G. F. Händla, Manuela de Fallu, P. Casalsa a iných známych autorov. Účinkovať budú umelci Mária Rychlová (soprán), Ivica Gabrišová (flauta), Ján Pospíšil (violončelo), Miriam Rodriguez Brüllová (gitara) a predstaví sa aj malá umelkyňa Laura Rodríguez.

Nedeľa / Evanjelický kostol na Alstrovej ulici v Rači / 15:00 hod.

Vianočný koncert filmovej hudby

Pražský filmový orchester s dirigentom Jiřím Koryntom sa už druhýkrát v tomto roku, tentoraz v predvianočnom čase, vracia do Divadla Aréna v Bratislave s veľkolepým filmovým hudobným programom. V domovskej Prahe sa stali vianočné koncerty Pražského filmového orchestra tradíciou, v Bratislave si ho môžete vychutnať po prvýkrát.

Nedeľa / Divadlo Aréna Petržalka / 19:00 hod. / Vstupné 22 eur

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM