Kultúra

TIPY NA VÍKEND: Z otvorených dvorov a viech rovno na prechádzku po slnečnej sústave

Voľné dni ponúkajú zábavu na Mlynoch, letecký deň, najväčší historický festival na Slovensku aj otvorené brány do dvorov starých domov v centre Bratislavy.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Z otvorených dvorov a viech rovno na prechádzku po slnečnej sústave
9
Galéria

Kávové dobrodružstvo

Coffeeslava je späť a ako sa na druhý ročník patrí, bude ešte lepšia, väčšia a ešte viac nabitá kávou! Už teraz sa môžete tešiť na program, ktorý sa bude rozprestierať cez dvanásť kaviarní Bratislavy. Bude sa pražiť, cuppingovať, párovať kávu s jedlom, využívať kávu ako umelecký prostriedok a mnoho ďalšieho. Príde aj mnoho zaujímavých hostí.

piatok / 12 kaviarní v celej Bratislave / od 8:00 do 21:00 hod. / vstup voľný

Fiesta latino party

Zatancujte si na latino party za sprievodu VIDEO projekcie tých najlepších klipov a hitov. DJ Lopez, dlhoročný hudobný expert, vás určite nenechá sedieť v kúte. Ak milujete salsu, bachatu či iné exotické tanečné štýly, neváhajte a zastavte sa na Prievozskej ulici už tento piatok. Navyše, vás na ďalšom parkete čaká Kizomba stage, kde sa bude tancovať kizomba, semba a tarraxinha.

piatok / od 21:00 hod. / La Bomba, Prievozská 18 / vstupné 5 eur

Otvorenie adrenalínového parku

V kolektíve sa vždy lepšie zabáva. V Bratislave vyrástlo miesto, kde sa môžu zabaviť tímy alebo skupiny, ktoré by chceli vyskúšať nové veci. Unikátny koncept TEAM UP je jediný adrenalínový park na Slovenku. Otvoril svoje brány návštevníkom v obchodnom centre na Zlatých pieskoch. Celkovo je tímom k dispozícii 20 miestností s 20 rôznymi úlohami, ktoré preveria nielen fyzickú či psychickú odolnosť, ale aj komunikačné schopnosti a tímového ducha účastníkov.

piatok / Team Up, obchodné centrum STYLA / od 10:00 hod.

Bažant na Mlynoch

V Mlynskej doline, v centre internátneho vysokoškolského života, sa zabavíte ako sa patrí! Vystúpia Polemic, Kristína, Puding Pani Elvisovej, Jana Kirschner, Polemic, Igor Kmeťo, DJ Milan Lieskovský a ďalší. Bažant si pripravil pre vás novinku v podobe virtuálnej prehliadky pivovaru v Hurbanove.

sobota / Mlynská dolina / od 16:00 hod. / vstupné 9 eur na mieste,11 eur permanentka na Bažant na Mlynoch a páROCK

Otvorené pivnice na sv. Urbana

Každý, kto si rád dopraje kvalitné vínko, sa môže tešiť na obľúbené jarné podujatie. Pri príležitosti sviatku sv. Urbana – patróna vinohradníkov, budú otvorené pivnice od Bratislavy až po Trnavu. Tradičné podujatie už po 11-krát ponúkne to najlepšie z úrody viníc Malokarpatského regiónu. Návštevníci budú mať možnosť ochutnať desiatky druhov rozličných vín a, samozrejme, nebudú chýbať ani rôzne špeciality na zahryznutie.

piatok od 14:00 do 21:00 hod., sobota od 12:00 do 21:00 hod. / 150 pivníc od Bratislavy až po Trnavu / vstupné 40 eur

Letecký deň Dubová

Nenechajte si ujsť príjemnú celodennú akciu pre celú rodinu. Pribaľte si aj deky a piknikové koše a sledujte, čo sa deje na oblohe. Letecký deň tento rok privíta legendu Redbull AIR RACE Petra Besenyeiho, Martina Šonku , THE FLYING BULLS AEROBATIC TEAM a mnoho ďalších účinkujúcich.

sobota / letisko Dubová / od 10:00 do 15:00 hod. / vstupné: dospelí 8 eur, deti 4 eurá

OLDIES Party

Vráťte sa tancom do rokov deväťdesiatych. Už túto sobotu vás v tanečnom klube čaká Oldies party a tanečný výber hudby v štýle 90s, 80s, 70s. Na vedľajšom parkete si pre zmenu môžete užiť trochu exotiky na Mambo Party. Tancovať sa bude salsa classics, mambo, guaguanco, cha-cha-cha, pachanga, latin jazz a iné. Tretia sála patrí milovníkom Kizomby.

sobota / od 21:00 hod. / La Bomba, Prievozská 18 / vstupné 5 eur

Najväčší historický festival

Počas celého víkendu budú rytieri bojovať o zámok v Holíči na najväčšom historickom festivale na Slovensku, Rotenstein. Rytierske turnaje na koňoch, šerm, dobovú hudbu, remeslá, žonglérov, oheň, dobovú gastronómiu a úžasnú atmosféru festivalu obklopeného vodnou priekopou plnou vody budú môcť návštevníci vidieť počas oboch víkendových dní.

sobota, nedeľa / Vodný zámok v Holíči / od 10:00 hod. / vstupné 7 – 15 eur

Kapitulské dvory 2017

Podujatím na Kapitulskej ulici ožije uličný priestor, priľahlé dvory a záhrady. Akcia Jarné Kapitulské dvory 2017 prepojí uličky v Starom Meste s mestskými hradbami a cez peší most až na novovzniknutú pešiu zónu na Židovskej ulici. Okrem množstva kvalitných hudobných predstavení v Albrechtovom Dome a Katovom dome, bude vyvrcholením podujatia vystúpenie hudobnej skupiny Pressburger Klezmer Band v priestoroch Baxovej veže.

sobota / Kapitulská a ďalšie ulice v Starom Meste / od 10:00 do 18:00 hod. / vstup voľný

VegFest 2017

Vegánsky životný štýl je ohľaduplný nielen k zvieratám, ale aj k prírode a k nášmu zdraviu. Počas VegFestu sa môžete tešiť na premietanie filmov, prednášky, ochutnávky vegánskeho jedla, stánky s oblečením a mnoho ďalšieho.

sobota, nedeľa / KC Dunaj / vstupné 3 eurá

Prejdite sa vesmírom

Prejdite sa modelom našej slnečnej sústavy na 3 km trase od Tyršovho nábrežia po Lafranconi. Na verejnom náučnom podujatí Space Walk nájdete pri každej planéte jej model v realistickej mierke, infotabuľu so zaujímavosťami a úlohu. Riadiace stredisko a organizačný stan sa bude nachádzať pri planéte Zem oproti SunDeck-u.

Na podujatí bude unikátny sprievodný program – vesmírny simulátor, kde si každý bude môcť vyskúšať pristáť s raketoplánom. Budete môcť tiež sledovať Slnko cez teleskopický ďalekohľad. Vo virtuálnej realite sa ocitnete vo vesmíre a budete môcť navštíviť planéty a pohadzovať ich priestorom.

nedeľa / od Tyršovho nábrežia po Lafranconi / od 10:00 do 17:00 hod. / vstup voľný

Szidi pokrstí album

Szidi Tobias, nezameniteľná a neprehliadnuteľná herečka a speváčka pozýva svojich verných fanúšikov do bratislavského Ateliéru Babylon. Odohrá sa tam malá hudobná oslava – krst nového, v poradí už siedmeho albumu, ktorý vychádza vo formáte 2 CD pod poetickým názvom Sedmolásky. Prinesie to najlepšie, čo máme radi na jednotlivých sólových albumoch Szidi Tobias, konkrétne 24 piesní v koncertných verziách a novej inštrumentácii.

nedeľa / Ateliér Babylon / 20:00 hod. / vstupné 15 – 17 eur

Zdroj: YouTube.com
Program na víkend
9
Galéria
Foto: Karol Srnec / Zdroj: ephoto.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM