Kultúra

TIPY NA VÍKEND: Vychutnajte si lahodné víno, zabavte sa v meste a rozhýbte svoje telo!

Bratislava počas voľných dní ponúka program na Primaciálnom námestí, detské módne podujatie, skvelé francúzske filmy aj festival počítačových hier.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Vychutnajte si lahodné víno, zabavte sa v meste a rozhýbte svoje telo!
7
Galéria

Užite si program v centre

Bratislavčania môžu užitočný projekt Hodina Zeme podporiť už najbližšiu sobotu na Primaciálnom námestí. Na všetkých čaká zaujímavý sprievodný program. Mesto ožije originálnou bubnovou šou, návštevníci budú mať možnosť vybicyklovať si energiu na svoju cukrovú vatu, ale aj vyrobiť si vlastný lampášik z recyklovaných materiálov v tvorivých dielňach. Hodina Zeme je najväčšou svetovou kampaňou na ochranu životného prostredia.

Tešiť sa môžete aj na unikátny slovenský orchester Virtuoso a ohňovú šou Dreamdancers. Súčasťou programu bude kvíz Hodiny Zeme, počas ktorého si môžete otestovať svoj viac či menej ekologický postoj k životu.

Sobota / od 18:00 hod. / Primaciálne námestie / Vstup voľný

Ochutnajte dobré víno

Ak si nenecháte ujsť nijakú príležitosť ochutnať kvalitné víno, vyberte sa do Modry. Na 17. ročníku medzinárodnej výstavy vín vystavujú tie najlepšie druhy zlatého moku z regiónu. Ochutnať môžete 462 vzoriek vín od 89 výrobcov. Medzi nimi sú vzorky z Českej republiky, Francúzska, Portugalska, Čile, Nemecka, Luxemburska a USA. Z celkového počtu vzoriek 462 je 318 bielych vín, 80 vzoriek červených vín, 64 vzoriek ružových vín a z toho 25 vzoriek šumivých vín.

Piatok od 14:00 hod – sobota do 21:00 hod. / Modra, Kultúrny dom Ľudovíta Štúra / Vstupné 12 eur, pre dvojicu 14 eur

Pozrite si francúzske filmy

Štvrtý ročník čoraz viac populárnejšieho Týždňa francúzskeho filmu Crème de la Crème pokračuje až do 29. marca. Aj tentokrát sa milovníci francúzskeho filmu môžu tešiť na novinky, ktoré predstavujú kvalitnú, žánrovo pestrú a divácky atraktívnu kinematografiu z tohto teritória.

Piatok – nedeľa / Bratislava / Cinemax Bory Bratislava, Kino Mladosť, Kino Lumière a Kino Film Europe

Oblečte deti módne

Radi svojich drobcov pekne a módne obliekate? Nenechajte si ujsť prvé predajné podujatie detských značiek Kid. Detský shop up! Podujatie predstaví množstvo dizajnérskych značiek detskej módy zo Slovenska aj Čiech a okrem predajnej časti sa môžete tešiť aj na pestrý sprievodný program. V sobotu bude podujatie spojené s pravidelným potravinovým trhom.

Piatok od 10:00 hod. až nedeľa 19:00 hod. / Stará tržnica / Vstupné 4 eurá na tri dni, deti do 12 rokov majú vstup zdarma.

Bavte sa!

Do Bratislavy po troch rokoch opäť zavíta legendárne rakúske duo Tosca, ktorého tvorba pre mnohých zosobňuje to najlepšie, čo na medzinárodnej scéne vzniklo v rámci hudobného žánru downtempo. Viedenský tandem Richard Dorfmeister a Rupert Huber predstaví svoju novú nahrávku Going Going Going v klube MMC a spolu s nimi vystúpi aj uznávaný domáci producent Jimmy Pé. Ten si spolu s viacerými zaujímavými hosťami pre návštevníkov pripravil veľký krst očakávaného EP Masika, ktorého vydanie na koniec týždňa naplánovalo vydavateľstvo Gergaz.

V cene lístka do MMC je zahrnutý vstup na afterparty v Nu Spirit Clube, o ktorú sa postará Richard Dorfmeister z Toscy a pridajú sa k nemu obľúbení miestni dídžeji Rafo, .bbk & Coco D., Galagha x Gabanna. Pôjde o jeden z najzaujímavejších elektronických večerov jarnej klubovej sezóny.

Sobota / 20:00 hod. / Majestic music club / Vstupné 18 eur, na mieste 23 eur

Vyberte najmilšie zvieratko Bratislavy

FESTIVAL ZVIERAT je podujatie určené pre všetkých, ktorí majú radi zvieratká a neboja sa to ukázať. „Ak máte doma akéhokoľvek domáceho miláčika (papagája, korytnačku, pavúka, prasiatko, hada, morča, psíka, mačičku alebo aj niečo exotickejšie), môžete ho priniesť so sebou a prihlásiť do sútaže o najmilšie a najexotickejšie zvieratko Bratislavy,“ informujú oraganizátori podujatia. Registrácia súťažiacich prebieha na www.festivalzvierat.sk, alebo priamo na akcii v OC Avion.

Sobota / 14:00 hod. / OC Avion / Vstup voľný

Zdroj: pixabay.com

Spoznajte prácu meteorológov

Deň otvorených dverí Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu bude aj na regionálnom pracovisku na bratislavskej Kolibe. SHMÚ podujatie pravidelne organizuje pri príležitosti Svetového dňa vody (22. marca) a Svetového meteorologického dňa (23. marca). Tohtoročné heslo Svetového dňa vody je „Odpadové vody“ a heslo Svetového meteorologického dňa je „Rozumieme oblakom“.

Sobota od 10:00 hod. do 15:00 hod. / Bratislava Koliba / Vstup voľný

Obdivujte Hory a mesto

Na festivale Hory a mesto uvidíte mix skalných, vodných, zemitých a vzdušných filmov a diapozitívov z celého sveta. Tešiť sa môžete na hlavného hosťa Kevina Jorgesona, ktorý spolu s Tommy Caldwellom na prelome rokov 2014/2015 preliezol Dawn Wall na El Capitan, najťažšiu cestu sveta. Príde aj Adam Ondra, ktorý túto cestu zatiaľ ako jediný zopakoval v novembri 2016. V sobotu večer budú mať spoločnú prezentáciu nielen o tejto ceste, ale aj o lezení po svete.

Tretím hlavným hosťom bude alpská, skalná, ľadová a mixová lezkyňa Ines Papert, najsilnejšia lezkyňa zo všetkých žien i mužov. V piatok predstaví aj svoj najnovší film z Patagónie Riders on the Storm.

Piatok – nedeľa / Bratislava, Aupark / Vstupné 3 až 7 eur

Zašportujte si

Ping-pong sa bude v Dúbravke hrať až dvanásť hodín vkuse – od deviatej rána do deviatej večer na pre šport netypickom mieste vo vestibule Domu kultúry Dúbravka. Doobeda dostanú priestor skôr narodení, ktorí od 10:00 do 12:00 hod. odohrajú spoločný Stolnotenisový turnaj seniorov. Zvlášť bude hrať kategória žien a mužov. Na rad prídu aj dvojhry.

Sobota / od 10:00 hod. / DK Dúbravka / Vstup voľný

Zahrajte si najlepšie počítačové hry

AnimeSHOW 2017 je X. ročník medzinárodného festivalu s bohatým programom. Festival sa venuje Anime, Mange, Japonskej kultúre, Scifi, Fantasy a KPOPu. Súčasťou festivalu je bohatá ponuka prednášok, workshopov, súťaží a premietanie najnovších filmov.

Spolu s AnimeSHOW sa uskutoční aj GAME EXPO 2017 – IX. ročník medzinárodnej výstavy venovanej počítačovým hrám, video hrám, spoločenským a kartovým hrám, retro hrám a technológiám. Súčasťou výstavy sú herné súťaže, prednášky o hrách od vývojárov, ukážky noviniek a domácej hernej tvorby.

Piatok od 13:00 hod. – nedeľa do 18:00 hod. / DK Ružinov / Vstupné od 9,90 eur, na 3 dni 16,90 eur

Zdroj: YouTube.com
Program na víkend
7
Galéria
Zdroj: Hory a mesto
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM