Kultúra

TIPY NA VÍKEND: Voľné dni v Bratislave budú plné smiechu, zábavy aj športových výkonov

Nezmeškajte premiéru divadla GUnaGU, skvelé folklórne vystúpenie ani poznávaciu prechádzku po známych aj tajomných chodníčkoch Rače.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Voľné dni v Bratislave budú plné smiechu, zábavy aj športových výkonov
9
Galéria

Zabavte sa na ľudovú nôtu

Folklórny súbor Poleno oslavuje 30 rokov od založenia súboru. To už je doba, ktorú treba patrične osláviť. V programe Poleno večne živé si budete môcť pozrieť humornú aktualizáciu folklóru a tradícií, tanec a spev kombinovaný s vtipným slovom a aj nekonvenčné scénické vystúpenia. Hosťom bude ľudová hudba Petra Kuštára.

Piatok / Dom kultúry Zrkadlový háj, Rovniankova 3 / 19:00 hod. / Vstupné 10 eur

Spoznajte Raču

Občianske združenie Priatelia Rače pripravilo ďalšiu zo série vychádzok. Dozviete sa fakty a zaujímavosti z histórie mestskej časti, pre ktorú sú charakteristické vinohrady. Vedúcou vychádzky bude Dagmar Gelingerová.

Sobota / zraz pri kruhovom objazde na Alstrovej ulici / od 10:00 do 14:00 hod.

Zasmejte sa v GUnaGU

Nenechajte si ujsť premiéru hry Raj je iba Eden v skvelom divadle GUnaGU. Režisér Viliam Klimáček tentoraz vytvoril paródiu na severské kriminálky, ktorá však môže byť aj love story medzi človekom a padlým anjelom. Môže to byť sci-fi príbeh z blízkej budúcnosti, alebo muzikál, v ktorom sa pokazí všetko, čo sa len dá… Mýtus o padlých anjeloch je hravo posunutý do Bratislavy roku 2022, v ktorej bežne kúpite spievajúce zmutované potraviny. V uliciach sa vedie boj o záhadnú knihu. Prípad dostane mladý detektív a všetko sa zamotá, keď stretne dve divné ženy.

Sobota / Divadlo GUnaGU, Františkánske námestie 7 / 19:30 hod. / Vstupné 13 eur

Čítajte spolu s deťmi

Stupavčania môžu sobotné popoludnie stráviť v knižnici. Čaká ich tam prezentácia knižky detských básničiek ČÁRY-MÁRY FUK!, ktorú napísala Zdenka Kulišková a ilustroval Juraj Martiška.

Sobota / Mestská knižnica Ruda Morica, Hlavná 90A / Stupava / 16:00 hod. / Vstup voľný

Zabehajte si

Bežci piateho ročníka zimného behu – ČSOB zimná bežecká séria sa postavia na štart v Čilistove. Podujatie je určené najmä pre rekreačných bežcov z Bratislavy a Bratislavského kraja, pre deti, mládež i dospelých. Svoju kondíciu si tak môžu preveriť súťažiaci na dvoch pretekárskych vzdialenostiach a to na 12 km a 6 km trati. Na svoje si prídu aj detskí pretekári, pre ktorých je pripravený detský beh o 10:30 hod. Štart 12 km behu je naplánovaný na 11:00 hod. a beh na 6 km trati začína o 11:10 hod.

Sobota / Čilistov, Šamorín, X-BIONIC® SPHERE / od 10:30 hod.

Niečo pre knihomoľov

Ľudia z prostredia knižne orientovanej facebookovej skupiny BURZA KNÍH ▲ ▲ ▲ NONSTOP organizujú 34. vydanie bratislavskej knižnej burzy. Kúpiť si budete môcť najmä knihy, ale aj gramofónové platne, pohľadnice, časopisy, cédečka, komiksy, plagáty a audiokazety. Zaujímavá akcia sa bude konať v rámci podujatia TRH – PIAC – MARKT. Ak máte záujem o predaj kníh, poznačte si kontakt burzaknihba@gmail.com.

Sobota / Stará tržnica – poschodie / od 9:30 do 15:30 hod. / Vstup voľný

Obdivujte nádheru minerálov

Slovenská mineralogická spoločnosť pripravila tradičnú výstavu a burzu minerálov, fosílií a šperkov z drahých a ozdobných kameňov spojenú s predajom.

Sobota / Cultus – DK Ružinov / 9:00 až 17:00 hod. / Vstupné 1 euro, deti do 6 rokov a držitelia preukazu ZŤP majú vstup zdarma

Zdroj: Facebook

Zabavte sa s Fragile

Koncert skupiny FRAGILE si budete môcť v Divadle v podpalubí vypočuť až v dvoch termínoch. Skupina sa stala známou a obľúbenou vokálnou interpretáciou známych svetových rock-pop-jazz hitov v zaujímavých a'cappella aranžmánoch, teda len hlasy spevákov bez hudobných nástrojov.

Nedeľa / Loď – Divadlo v podpalubí / Tyršovo nábrežie v Bratislave / 16:00 a 19:00 hod. / Vstupné 15 eur

Upečte si makrónky

Boulanger&Patis­siere studio vás pozýva na masterclass venovaný výrobe ikonických francúzskych makróniek. Počas masterclassu budete robiť všetko vlastnými rukami pod dohľadom francúzskeho šéfkuchára a všetko, čo upečiete, si môžete zobrať domov. Počas prestávok budete môcť vypiť kávu a ochutnať rôzne francúzske dezerty, pripravené iba pre vás.

Nedeľa / Ľudovíta Fullu 62, Dlhé diely / od 10:00 hod. / Cena kurzu 30 eur

Program na víkend
9
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM