Kultúra

TIPY NA VÍKEND: Vianočný Dobrý trh, žiarivá električka aj párty pre psíkov

Program Vianočnej Bratislavy pokračuje aj počas tretej adventnej nedele. Ak ste ešte nestihli, určite sa nechajte odviezť vianočnou električkou, napríklad na trhy.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Vianočný Dobrý trh, žiarivá električka aj párty pre psíkov
8
Galéria

Vianočné trhy v Dúbravke

Na vianočné trhy nemusia Dúbravčania cestovať nikam ďaleko, na pár dní sa rozložia aj pred pred Domom kultúry Dúbravka. Okrem stánkov čaká Dúbravčanov aj program. O dobrú náladu a sprevádzanie celým podujatím sa postará moderátorka. Súčasťou vianočných trhov má byť počas piatku aj živý betlehem s tvorivými dielňami, Detská Mini ZOO Devín. V galérii kultúrneho domu sa počas trhov otvára aj výstava vyrezávaných drevených betlehemov.

piatok – sobota / od 10:00 do 21:00 hod. / pred Domom kultúry Dúbravka / vstup voľný

Vianočný Dobrý trh

Pred Vianocami zažije Stará tržnica a okolie kúzelný deň plný svetiel a vianočnej atmosféry. Konať sa tu bude špeciálne vydanie Dobrého trhu, ktoré okrem kvalitných produktov, krásnych darčekov a skvelého jedla prinesie mnoho neopakovateľných zážitkov a najmä dobrosrdečnosti.

Podrobný program nájdete TU.

sobota / 10:00 – 20:00 hod. / Stará tržnica

Vianočná vínna ulička

Po úspešnej sérii Malých vínnych uličiek pribudne aj predvianočná vínna ulička v krásnych historických priestoroch Malokarpatského múzea v Pezinku. Na podujatí budete mať možnosť ochutnať mladé vínka od miestnych vinárov, varené vínko, domáce pagáčiky, či predvianočnú kapustnicu. Pre milovníkov sladkostí bude možnosť ochutnávky a kúpy vianočných cukroviniek. Príjemnú atmosféru nám navodí koncert kapely The Wet floor experience, či reprodukované predvianocné pesničky.

sobota / 17:00 hod. / Malokarpatské múzeum v Pezinku

12. Pešia: Rómerov dom

Záverečná. Šiesta vlastivedná sezóna sa uzatvorí v spolupráci s Národným Trustom n. o. (nt.sk) prehliadkou tajomného renesančného domu, v ktorom sa narodil významný bratislavský učenec a polyhistor Flóriš Rómer.

Aké zákutia skrývajú tri podlažia historickej stavby a čo bolo na jeho nádvorí? Kde v ňom nájdete pop-up hostinec a čo skrývajú jeho niekdajšie vinárske pivnice? Kto bol vlastne Flóriš Rómer a aké sú plány s budovou do budúcna? Rómerovým domom vás bude sprevádzať Ivor Švihran a Peter Horanský.

nedeľa / 13:00 hod. / stret na Zámočníckej pred Rómerovym domom / dobrovoľný príspevok 2,5 eur

Vianočná párty v MLSKAfé

Zoberte chlpáča na najkrajšiu párty v roku do MLSKAfé a zabavte sa spolu. Nebudú chýbať chutné mlsky, bláznivé hry ani príjemný personál, ktorý si vaším psíkom zamilujete.

nedeľa / 13:00 – 20:00 hod. / MLSKAfé / Mánesovo námestie 7 / vstup voľný

Posledná jazda Malokarpatským expresom

Autobus, ktorý návštevníkom a obyvateľom Bratislavy prináša praktické prepojenie najatraktívnejších miest rozmanitého malokarpatského regiónu, ponúkne na záver sezóny v dňoch 15. až 17. decembra 2017 návštevu Vianočných trhov v Pezinku na Radničnom námestí. Okrem tradičného predaja vianočného tovaru a vianočných dobrôt, charitatívneho bazáru, tvorivých dielní a vianočného orloja si mesto Pezinok pripravilo aj kultúrny program:

15. decembra 2017

16:15 dychovú hudbu Grinavanka

18:15 dychovú hudba Šenkvičanka

16. decembra 2017

„Folkovanie“ (folk, urban-folk, blues, folk-rock)

10:00 Prešporok a o 13.30 Červený bicykel, oba z Bratislavy

16:00 Dora z Nitry

17. decembra 2017

14:30 je pripravený program „Z muzikálu do muzikálu“ a o 16.00 tanečná akadémia Sunny Dance „Vianočná motanica“

Celodenné cestovné je na tento záverečný víkend vo výške 2,50 eur a jednorazový cestovný lístok z ktorejkoľvek zastávky Malokarpatského expresu do Pezinka, resp. z Pezinka stojí 0,50 eur.

Tipy na víkend
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM