Kultúra

TIPY NA VÍKEND: Veľkonočné jarmoky, veteránska jazda aj oldies party v Luna Bare

Druhý aprílový víkend sľubuje veľa zážitkov pre vinárov, športovcov aj pre umelcov. Modranské vína a tradičná gastronómia priláka na Deň modranských pivníc.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Veľkonočné jarmoky, veteránska jazda aj oldies party v Luna Bare
4
Galéria

Goldies -video oldies party

Najlepšiu oldies v Bratislave zažijete v znovu otvorenom legendárnom Luna Bare. Za Dj pult sa postaví Dj Ivan, ktorý v Luna Bare hrával v 90. rokoch.

Viac o Luna Bare sa dočítate TU.

piatok / 14:00 hod. – sobota 6:00 hod. / Luna Bar / dámy vstup zdarma, páni 5 eur

Týždeň slovenského filmu

Týždeň slovenského filmu prinesie divákom v kine Lumière kolekciu minuloročných domácich titulov na jednom mieste. Premietne sa približne 30 filmov a niekoľko krátkometrážnych snímok. Súčasťou podujatia bude aj odovzdávanie národnej filmovej ceny Slnko v sieti, slovenskej obdoby Českých levov či amerických Oscarov.

Viac o filmoch sa dočítate TU.

do nedele / kino Lumière / vstupenky podľa cenníka kina

Veľkonočný trh vo Fresh Markete

Príďte zažiť veľkonočnú atmosféru do Fresh Marketu a nakúpte si poctivé potraviny nielen na svoj veľkonočný stôl. Predajcovia ponúknu najmä potraviny farmárskeho pôvodu ako syry, mlieko a mliečne výrobky z kravského i ovčieho mlieka, korbáčiky, med, mak, orechy, jahňacinu, mäso z diviny a mangalice, králiky, gazdovské mäsové špeciality, biopotraviny, jablká, ovocné šťavy, víno.

Chýbať nebude ani tradičné občerstvenie, veľkonočné maškrty či koláče. A samozrejme kraslice, korbáče a remeselné výrobky. Cieľom farmárskych trhov a sezónnych podujatí je posilniť tradíciu v predaji slovenských poľnohospodárskych produktov, poctivých základných potravín, regionálnych špecialít a sčasti aj remeselných výrobkov.

piatok – sobota / od 9:00 hod. / Fresh Market

Dúbravský veľkonočný jarmok

Tradícia, originálne ručné výrobky, remeslá, no aj sprievodný program, workshopy a zdravé dobroty. To všetko má spojiť Dúbravský veľkonočný jarmok. Stánky sa rozložia pred a aj vo vnútri Domu kultúry Dúbravka, kde bude prebiehať aj program a kreatívne dielne. Jarmok je založený na remeselných výrobkoch, prírodných produktoch a zdravých pochutinách, ktoré bežne jarmok neponúka. Dúbravský jarmok v kultúrnom dome bude mať už svoj tretí ročník a je akousi predzvesťou veľkonočných sviatkov jari.

Viac info TU.

sobota – nedeľa / od 10:00 – 20:00 hod. / Domu kultúry Dúbravka

Veteránska jazda

Fanúšikovia starých veteránov, veterány odštartujú z námestia v Šenkviciach a presunú sa na námestie vo Svätom Jure, kde bude od 10:30 – 11:30 prehliadka vozidiel. Kto si nestihne prezrieť krásu veteránov, môže tak urobiť ešte od 13:00 – 14:00 hod. na námestí v Šenkviciach.

sobota / 10:00 hod. / Šenkvice, Svätý Jur

Deň Modranských pivníc

Deň Modranských pivníc prinesie v sobotu do Modry neopakovateľnú atmosféru. Štyridsaťjeden vinárov otvorí starobylé pivnice, v ktorých si pochutnáte na výbornom víne, ale aj tradičnej gastronómii nášho kraja. Spoznáte tajomné zákutia Modry zväčša pred návštevníkmi ukryté a nahliadnete do života vinárskych rodín.

Poctivé vína máte možnosť ochutnať aj na podujatí Bielske vínne chodníčky vo Veľkom Bieli. Od 13:00 do 20:00 hod. môžete nahliadnuť do pivníc bielskych vinárov, objaviť tam ukryté vínne tajomstvá a ochutnať množstvo vynikajúcich vín.

Viac info TU.

sobota / 13:00 – 22:00 hod. / Modra

Otvorenie buchtárne

Buchtáreň je prvé rýchle občerstvenie s parenými buchtami. Je to jediná prevádzka svojho druhu na Slovensku a v Čechách! Ako jediní, minimálne na Slovensku, robí parené buchty aj na slano. Ide o kvalitný, ručne robený výrobok zo Slovenska. Otvorenie Buchtárne sa uskutoční túto sobotu. Táto udalosť je spojená aj s otvorením sezóny na Rooftope. Tešiť sa môžete na kultúrny program plný hudby a tanca. A samozrejme na gastronomický zážitok v podobe domácich parených buchiet a burgrov.

Viac TU.

sobota / 18:00 hod. / na Rooftope na Hurbanovom námestí 6

Kantátové služby Božie

Vo Veľkom evanjelickom kostole na Panenskej ulici sa v duchu tradícií služieb Božích uskutočnia na Kvetnú nedeľu Kantátové služby Božie. V rámci nich zaznie časť z Markových pašií od Johanna Sebastiana Bacha BWV 247 v podaní súboru pre starú hudbu Solamente naturali s umeleckým vedúcim Milošom Valentom.

Cirkevný zbor ECAV na Slovensku vo Zvolene pripravil na Kvetnú nedeľu Hudobno-slovné zamyslenie. Uskutoční sa v Evanjelickom kostole Svätej Trojice vo Zvolene o 18:00 hod. Účinkovať budú členovia Donau Monarchi string Quartet, umelecké slovo prednesie Andrej Roziak.

nedeľa / 10:00 hod. / vo Veľkom evanjelickom kostole na Panenskej ulici / vstupné dobrovoľné

Národný beh Devín – Bratislava

Jubilejný 70. ročník Národného behu Devín – Bratislava je bežecká udalosť roka, ktorej sa zúčastňujú všetky vekové kategórie. Najstaršie atletické podujatie na Slovensku odštartuje spod hradu Devín a povedie 11 km dlhou traťou až do centra Bratislavy.

Viac sa dočítate TU.

nedeľa / 10:00 hod. / Hrad Devín

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM