Kultúra

TIPY NA VÍKEND: Veľkonočná pátračka, trhy aj program v ZOO

Už v piatok sa začína Veľká noc, najvýznamnejší kresťanský sviatok roka. Okrem štyroch dní voľna prinesie aj množstvo zvyklostí a podujatí.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Veľkonočná pátračka, trhy aj program v ZOO
6
Galéria
Zdroj: Facebook

Dinopark otvára

V piatok Dinopark otvára brány! Tento rok sa bude niesť v znamení sezóny mláďat. Môžete sa tešiť na Dinoshop, Dinokino, bufet a nové zaujímavé modely dinosaurov. Na vašu návštevu sa teší aj rodinka parasaurolophusov.

piatok / ZOO Bratislava

Šípková Ruženka na Červenom Kameni

Pri príležitosti veľkonočných sviatkov si rozhodne nenechajte ujsť nové scénické prehliadky inšpirované klasickou rozprávkou Šípková Ruženka. Ak chcete vedieť, ako skončí príbeh princeznej, ktorá zaspala hlbokým spánkom, zavítajte na hrad Červený Kameň. Možno práve vám sa ju podarí zobudiť.

piatok / 10:00 – 17:00 hod. / Hrad Červený Kameň / vstupné 8 eur, zľavnené 4 eurá

Slovenské dni v prírodnom parku Orth an der Donau

Nenechajte si ujsť prvú zo série tradičných prehliadok so slovenským sprievodcom. Prvý tohtoročný „SK deň“ v sezóne 2018 bude na Veľkonočný piatok. Interaktívnu výstavu "DonAUräume” tvorí barokové divadielko o dynamike lužného lesa – pričom sa hravou formou dozviete, kto sú jeho obyvatelia a prečo sú záplavy nevyhnutné.

Miestnosť zameraná na putovanie do dávnej minulosti, ortofotomapa nad ktorou akoby „vzlietnete“ na krídlach orliaka, aby ste uvideli Národný park v plnej kráse, a napokon pozvánka na ďalšie atraktívne miesta, ktoré si zaslúžia vašu pozornosť. Okrem toho je tu pre vás aj výstava v Nationalpark Lounge, vyhliadková veža, obchodík so suvenírmi či vlastivedné múzeum (múzeum má samostatné vstupné). Výstavou umiestnenou v 4 zámockých miestnostiach vás prevedie slovenský sprievodca.

Viac info nájdete TU.

piatok / Nationalpark Donau-Auen GmbH

Nočná prehliadka Modranského cintorína

Napadlo vám niekedy, že cintorín môže byť dobrodružným miestom učenia sa histórie? Čítali ste niekedy mená a dátumy na náhrobných kameňoch a pýtali ste sa, aký život títo ľudia viedli? Ak sa vám páčia netradičné zážitky a chcete sa dozvedieť viac, nepremeškajte jedinečnú príležitosť nočnej prehliadky národného cintorína v Modre.

sobota / 19:15 hod. / Modra / vstupné 5 eur

Veľkonočné trhy na zámku Schloss Hof

Vítanie jari sa v najväčšom vidieckom barokovom areáli Rakúska spája už tradične s obľúbenými veľkonočnými trhmi. Regionálni vystavovatelia predstavia ručne maľované kraslice, pôsobivé ikebany z jarných kvetov, ozdoby a doplnky pre spestrenie jarnej domácnosti a viacero zaujímavých drobností.

Nebudú chýbať ani stánky s veľkonočnými dobrotami a lahodnými nápojmi a príjemný jarne ladený program pre malých i veľkých návštevníkov. Počas veľkonočného víkendu a, samozrejme, aj cez Veľkonočný pondelok sa v rámci detskej prehliadky vyberú malí návštevníci aj do zámockých záhrad, kde zajko poschovával farebné vajíčka a ich úlohou bude nájsť všetky zajkove skrýše.

Podrobné info TU.

sobota – pondelok / 10:00 – 18:00 hod. / Schloss Hof / vstupné na trhy – 6 eur, deti 3 eurá

Deň vtáctva v ZOO

Nenechajte si ujsť komentované kŕmenie pri výbehu rôznych druhov vtákov chovaných v ZOO. Na infostánkoch sa dozviete zaujímavé informácie o vtáctve žijúcom nielen v našich podmienkach, ale i o novej kampani Silent forest (Umlčaný les), venovanej ochrane spevavcov v juhovýchodnej Á­zii.

Rozpis programu nájdete TU.

nedeľa / 14:00 – 17:00 hod. / ZOO Bratislava

Veľkonočná pátračka

V Zámockom parku sa v nedeľu stanú detičky na malý okamih veľkými pátračmi. V parku na ne bude čakať vyše 1 000 ukrytých veľkonočných vajíčok! Za každé nájdené vajíčko čaká pátračov odmena a desiati najšikovnejší pátrači dostanú špeciálnu cenu.

nedeľa / 14:00 hod. / Zámocký park v Stupave

Tipy na víkend
6
Galéria
Zdroj: stupava.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM