Kultúra

TIPY NA VÍKEND: Veľká knižná burza, bujarý maškarný ples aj skvelé koncerty

Z víkendového menu si vyberie naozaj každý. Na svoje si prídu knihomoli, priaznivci rockových hitov, digitálneho umenia aj originálneho divadla.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Veľká knižná burza, bujarý maškarný ples aj skvelé koncerty
5
Galéria

Petržalský maškarný ples

Už 18. ročník fašiangovej zábavy v Petržalke. Plesať môžete až do rána. Pestrou zábavou bude sprevádzať Starmania, Slovak Tango, ľudová hudba Andreja Záhorca, Cirkus-kus, Credance a ďalší. Moderuje Mahulena Bočanová.

piatok / DK Zrkadlový háj / 19:00 hod. / vstupné 35 eur (v cene je aj konzumné)

Rock Weekend

Pravidelné rockové víkendy v Aligator Crystal Pub prinášajú jednu párty a jeden koncert každý víkend. V piatok na vás čaká Dj Majo a v sobotu koncert kapely Akustix.

piatok, sobota / Aligator Crystal Pub / 20:00 hod. / vstup voľný

Demobit 2018

Začiatkom februára sa opäť stretnú na Slovensku v rámci podujatia Demobit Resonation 2018 najlepší tvorcovia digitálneho umenia. Medzi nimi aj výnimočná osobnosť, ktorá svojimi kóderskými schopnosťami vizuálne obohacuje svetové pódiá a intenzívne sa pohybuje v hudobnom priemysle – Matt Swoboda, alias Smash, spoluvytvoril softvér Notch, s pomocou ktorého produkuje ohromujúcu interaktívnu grafiku pre umelcov, živé vystúpenia a dokonca aj pre virtuálnu realitu.

Festival počítačového umenia trvá tri dni a je naplnený súťažiami, prednáškami, živými vystúpeniami a nechýba ani demoshow – prezentácia toho najlepšieho, čo demoscéna priniesla v minulosti.

Viac info TU.

piatok – nedeľa / Binarium / vstup 32 eur

Februárový Burzoblšák

Príďte na v poradí 31. Burzoblšák. Nielen oblečenie, ale aj starožitnosti, handmade výrobky, platne, knihy, obrazy a všetky znovuobjavené poklady z povaly, zóna s občerstvením, program pre deti a príjemná atmosféra. To všetko nájdete a zažijete na Drieňovej ul. č. 16. Na predajnej ploche určite nebudú chýbať štýlové dekorácie do vášho domu a bytu. V ponuke nájdete naozaj široký sortiment toho, čo môže skrášliť prostredie, v ktorom žijete.

sobota / Drieňová 16, areál Základnej školy Pavla Marcelyho / od 8:00 do 14:00 hod. / vstup voľný

Bratislavská knižná burza

Ľudia z prostredia knižne orientovanej FB skupiny BURZA KNÍH ▲ ▲ ▲ NONSTOP pozývajú na 43. vydanie bratislavskej knižnej burzy. Predávať sa budú najmä knihy, ale popritom sa určite objavia aj gramoplatne, pohľadnice, časopisy, CD-čka, a keď motyka vystrelí i komiksy, plagáty a audiokazety. Táto jedinečná akcia sa bude konať v rámci podujatia TRH – PIAC – MARKT.

sobota / Stará tržnica / od 10:00 do 15:00 hod. / vstup zadarmo

Balkan Beats

Nevšedné kombinácie z balkánskej hudobnej kuchyne s tanečnou ostrosťou! Divoký balkánsky večierok okorení energickým folk-punkom multikultúrna skupina Worldly Savages, ktorá v sebe spája srbskú exotiku s muzikálnosťou Londýna. Chýbať nebudú ani sety plné world music v podaní DJov Dr. Balkana a Le Petit Nicolasa.

sobota / KC Dunaj / 21:00 hod. / vstupné 5 eur

Video dance party

Najlepšia a pravidelná video párty v meste. Zažite párty v jedinečnom Luna Bare bývalého hotela Kyjev.

sobota / Luna Bar / 20:00 hod. / vstupné – páni 5 eur, dámy zadarmo

Tulácke divadlo Pištu Vandala

Kocúr Kornel a pes Frňúz vyšetrujú záhadné zmiznutie draka, za ktorého lstivý havran požaduje výkupné v podobe mačacieho jazýčka. Kocúra Kornela premkne hrôza, lebo sa nazdáva, že havranovi ide práve o jeho jazyk a nevie, ako bude bez neho chlípať smotanu. Samozrejme, všetko dobre skončí. Príďte na celosvetovú premiéru Vandalovho Tuláckeho divadla! V operete zaznie 12 jedinečných piesní. Predstavenie je vhodné pre deti od 2 do 99 rokov.

nedeľa / klub pod lampou v Bratislave, Partizánska 2 / 11:00 hod.

Trúd 2018 – kabaret humoru

Nový divadelný večer plný stand upov, pesničiek, dialógov, bláznivých veršov a poézie. Mnohopočetná zostava Túlavého divadla, aká sa na javisku málokedy stretáva na hromade, sa vám predstaví možno aj kompletne a všetko bude pre zmenu nachystané. Kabaretný humorný štart roku 2018 tým najlepším z minulej sezóny a odovzdávanie cien Túlavého divadla s názvom Trtúd 2018.

nedeľa / Divadlo v podpalubí / 19:00 hod. / vstupné 9 eur

TIPY NA VÍKEND
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM