Kultúra

TIPY NA VÍKEND: Unikátna výstava LEGO modelov, súťaž robotov i veľtrh zdravia

Neseďte doma a príďte sa zabaviť do mesta. Počas víkendu môžete navštíviť originálne výstavy, užitočné veľtrhy aj skvelé koncerty. Rozhodne sa máte na čo tešiť!

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Unikátna výstava LEGO modelov, súťaž robotov i veľtrh zdravia
14
Galéria

Týždeň slovenského filmu

Ešte do nedele máte možnosť pozrieť si vybrané slovenské filmy v rámci štvrtého ročníka Týždňa slovenského filmu. Festival ponúkne celkovo 39 slovenských filmov odpremiérovaných v minulom roku. Organizátori si pre divákov pripravili 22 hraných, 12 dokumentárnych a päť animovaných snímok.

do nedele / Kino Lumière / program a vstupenky nájdete TU

Nočný blšák na Mariánskej

Chceli by ste si doplniť váš šatník o nové vecičky alebo si skrášliť domácnosť? Príďte na nočný blšák do podniku The Peach! Čakajú na vás pekné kúsky oblečenia, hand-made výrobky a taktiež dobré jedlo i domáce koláče. Môžete sa zapojiť aj do práčky kníh, kde si osviežite svoju knižnicu.

piatok / od 16:00 do 22:00 hod. / The Peach, Mariánska 3 / vstup voľný

Výstava mercedesov

Nablýskané autá, ktoré brázdili cesty v časoch našich prastarých rodičov, si môžete v týchto dňoch pozrieť v obchodnom centre Central v rámci výstavy „I LOVE MERCEDES-BENZ“. Nachádza sa tu až 21 modelov tejto významnej nemeckej značky v celkovej hodnote 50 miliónov eur. Medzi vystavenými exponátmi nájdete aj vozidlá, na ktorých jazdili Tomáš Garrigue Masaryk či Adolf Hitler.

do 25. apríla / OC Central / vstup voľný

Istrobot 2018

Nielen technickí nadšenci si prídu na svoje počas 18. ročníka súťaže vlastnoručne zhotovených robotov. Súťažiť sa bude vo viacerých kategóriách, ako napríklad Stopár (robot musí prejsť po čiare do cieľa za čo najkratší čas, pričom zdoláva viaceré prekážky) alebo Myš v bludisku (robot musí sám nájsť cestu z bludiska). Podujatie je vhodné pre jednotlivcov, ale aj rodiny s deťmi.

sobota / 10:00 hod. / Fakulta elektrotechniky a informatiky STU / vstup voľný / viac info TU

Veľkonočný koncert v Dúbravke

Magická atmosféra, skvelý kultúrny zážitok, stretnutie blízkych, alebo len jedinečná možnosť prezrieť si starý dúbravský kostol. O tom všetkom bude veľkonočný koncert v Dúbravke. Predstavia sa na ňom operný spevák Peter Oswald, manželia Ružovičovci, Katarína Haľková a Ján Ďurčo, Evanjelický zborový spevokol, Lamačsko-dúbravský cirkevný spevácky zbor a The Magic trio a Ervín Shönhauser.

sobota / 16:00 hod. / Kostol sv. Kozmu a Damiána na Strmých sadoch / vstup voľný

Výstava modelov z LEGO kociek

Do Bratislavy prichádza veľkolepá výstava modelov z LEGO kociek. V rámci nej uvidíte viac ako 100 najlepších exponátov z celej Európy. Táto jedinečná expozícia, ktorá na vás zapôsobí svojou veľkosťou, je rozdelená na 12 tematických zón na ploche viac ako 2 500 metrov štvorcových. Na výstave uvidíte postavy Batmana, Spidermana či dokonca Petra Sagana v životnej veľkosti.

od soboty do 15 júla / od 10:00 do 20:00 hod. / Galéria bývania STYLA, Zlaté piesky / vstupné od 4,50 do 6,50 eur

Jarný Svadobný veľtrh

Chystáte sa vstúpiť do stavu manželského, ale ešte stále vám chýbajú svadobné oznámenia, dekorácie, bižutéria, dodávatelia na koláče či víno. V tom prípade neváhajte a navštívte 9. ročník jarného Svadobného veľtrhu, ktorý je ideálnym miestom na svadobné prípravy bez stresu. Pre návštevníkov bude pripravených 30 vystavovateľov, akcie a výrazné zľavy a taktiež tombola so zaujímavými cenami.

nedeľa / od 10:00 do 17:00 hod. / Hotel Bratislava / vstup voľný / viac info TU

FitBioExpo

Zástancovia zdravého životného štýlu nemôžu chýbať na prvom komplexnom slovenskom veľtrhu zdravia FitBioExpo. Veľkolepé podujatie ponúkne bohatý program, v rámci ktorého certifikovaní odborníci poradia, ako sa prepracovať ku kalokagatii, teda dokonalej harmónii tela a ducha. Návštevníkom budú k dispozícii aj lektori a cvičitelia. Dozvedia sa o blahodarných účinkoch rôznych druhov jogy, meditácie, tradičnej čínskej medicíny a mnoho ďalšieho.

nedeľa / 10:00 hod. / Stará tržnica / vstupné 10 eur, zľavnené 7 eur, dieťa do 16 rokov zdarma / viac info TU

Jane Birkin

Do Bratislavy mieri herečka a speváčka Jane Birkin. Po boku jedného z najprestížnejších slovenských orchestrov, Capelly Istropolitany, tu predstaví piesne svojho speváckeho kolegu a životného partnera Serge Gainsbourga v nových symfonických aranžmánoch.

nedeľa / 19:30 hod. / Istropolis / vstupné od 40 eur

Zdroj: YouTube.com
Tipy na víkend (13. - 15. 4.)
14
Galéria
Zdroj: www.svadobnyveltrh.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM