Kultúra

TIPY NA VÍKEND: Ulice mesta rozžiari Biela noc, pivo potečie na Októberfeste a čaká nás aj Jablkové hodovanie

Najväčším lákadlom prvého októbrového víkendu je Biela noc. Zabaviť sa môžete aj na Bratislavskom Októberfeste a ženy si prídu na svoje na veľtrhu krásy v Inchebe.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Ulice mesta rozžiari Biela noc, pivo potečie na Októberfeste a čaká nás aj Jablkové hodovanie
14
Galéria

Interbeauty

Jesenná edícia najväčšieho veľtrhu krásy na Slovensku, Interbeauty, je zárukou najnovších trendov v oblasti skrášľovania. Veľtrh prináša bohatý výber produktov pre starostlivosť o pleť, telo, vlasy a nechty a okrem kozmetických noviniek predstaví novinky v líčení a v úprave vlasov na jeseň a zimu. Ponuku kozmetických výrobkov a služieb doplní sprievodný program plný prestížnych kozmetických, kaderníckych a manikérskych súťaží.

piatok – sobota / od 10:00 do 18:00 hod. / výstavisko Incheba / vstupné 6 eur, zľavnené 4 eurá

Veľký tanečný večer

Dva veľké orchestre sa spolu stretnú na jednom pódiu po vzore svojich amerických predchodcov, tancachtivé publikum svojimi podrážkami doslova vyhladí parket a na svoje si prídu nielen milovníci jazzu a swingu, ale aj všetci, ktorí majú radi show, tanec a skvelú zábavu. Čaká na vás Bratislava Hot Serenaders vs. Ondřej Havelka a jeho Melody Makers – Big Band Battle priateľsky znepriatelených orchestrov! Súčasťou akcie bude aj inštruktáž dobových tancov a pyramidálna show.

piatok / od 19:00 do 23:30 hod. / Stará tržnica / vstupenky od 29 eur

Bratislavský Októberfest

Tretí ročník Bratislavského Októberfestu malých remeselných pivovarov bude opäť prezentovať to najlepšie z pivovarníctva, čo máme v bratislavskom regióne. Spolu bude vystavovať svoje pivá väčšina domácich pivovarov z Bratislavy a Bratislavského kraja, ako aj viacero hosťujúcich pivovarov z iných častí Slovenska, Moravy a bavorského Mníchova. Súčasťou podujatia bude aj Župná zabíjačka a množstvo stánkov s kvalitnými hamburgermi, sendvičmi, hot dogmi a inými jedlami a pochutinami vhodnými k pivu.

piatok – sobota / od 12:00 hod. / Fajnorovo nábrežie pri Starom moste a Gondova ulica / vstup voľný

Bratislavské mineralogické dni

Bratislavské mineralogické dni predstavujú jednu z najväčších výstavných akcií v Slovenskej republike zameranú na minerály, fosílie, šperky z drahých a ozdobných kameňov a meteority. Viac ako 50 vystavovateľov zo Slovenska, Českej republiky, Maďarska, Poľska ale aj Nemecka, Rakúska a Ruska ponúka širokej verejnosti možnosť nahliadnuť do sveta neživej prírody, krásy minerálov, drahých kameňov a meteoritov.

sobota / od 9:00 do 17:00 hod. / Dom kultúry Ružinov / vstupné 1 euro

Jablkové hodovanie

Milovníci jablkových produktov sa majú na čo tešiť. V sobotu sa v mestách a obciach Bratislavského kraja uskutoční tradičné podujatie venované jablkám a všetkých dobrotám z nich vyrobených. Jablkové hodovanie ponúka návštevníkom špeciality v podobe sladkých i slaných koláčov, netradičných polievok, ťahaných štrúdlí, mixovaných jablkových produktov, kompótov a mnohých ďalších špecialít. Podujatie je zároveň doplnené zaujímavým kultúrnym programom.

sobota / Nové Mesto, Rača, Devínska Nová Ves, Petržalka, Vajnory, Modra, Pezinok, Svätý Jur, Limbach, Senec, Dunajská Lužná a Jablonové / vstup voľný

Októbrový Burzoblšák

Nastupuje jeseň a preto je potrebné vybaviť sa hrubšími svetríkmi, kabátmi či čapicami. Na Burzoblšáku nakúpite všetko čo potrebujete za nízke ceny a čaká vás ešte omnoho viac ako iba oblečenie a doplnky. V predaji budú aj LP platne rôznych žánrov hudby, originálne hrnčeky s nápismi, handmade výrobky od oblečenia až po bytové dekorácie. Na Burzoblšáku nájdete aj pohľadnice, ručne vyrábané šperky a pre deti kopu oblečenia a starých ale aj novučičkých handmade hračiek.

sobota / od 8:00 do 14:00 hod. / areál ZŠ Pavla Marcelyho na Drieňovej ulici v Ružinove / vstup voľný

Deň colníkov

Zákroky služobných psov, zneškodnenie pašerákov drog a najmodernejšie technológie odhaľujúce nelegálny pašovaný tovar. Toto všetko môžete zažiť na Dni colníkov. Pred Euroveou vám navyše poradíme, ako rozoznáte originálny tovar od „fejkov“, prevedieme vás históriou colníctva a zoznámime vás s našimi štvornohými kolegami.

sobota / 15:00 hod. / pred NC Eurovea

Biela noc

Biela noc premení ulice Bratislavy už po tretí rok na magickú nočnú prechádzku súčasným umením. Aktuálny ročník festivalu súčasného umenia ponúkne tento rok najbohatší program vo svojej histórii. Návštevníkov počas jednej noci zavedie na nové lokality a predstaví až 65 zastávok s dielami špičkových zahraničných a domácich umelcov. V Bratislave dokonca pristane Mesiac a nad mestom sa bude vznášať UFO.

sobota / od 18:00 hod. / Bratislava

Viac informácií nájdete TU:

Zdroj: YouTube.com

AkvaTera Bratislava

Cez víkend môžete navštíviť aj medzinárodnú akvaristicko-teraristickú burzu a predajnú výstavu rýb a exotických zvierat. Návštevníci sa budú môcť stretnúť s akvaristami, teraristami, vymeniť si s nimi svoje skúsenosti, prípadne sa poradiť. Zároveň si budú môcť vybrať zo širokej ponuky teráriových živočíchov, teraristických produktov, akváriových rybiek, krevetiek, slimákov, vodných rastlín, značkových krmív, akvaristických prípravkov, medikamentov a techniky pre terárium a akvárium.

nedeľa / od 9:00 do 14:00 hod. / Dom kultúry Ružinov / vstupné 3 eurá, študenti a seniori za polovicu

Koncerty Wild Arrows a Ette Enaka

Osviežením klubovej jesene bude už tretíkrát Real Something Series, ktorá do bratislavského priestoru Fuga opäť prinesie zaujímavé mená z alternatívnej hudobnej scény. Séria sa začne v nedeľu koncertami americkej skupiny Wild Arrows a českého tria Ette Enaka.

nedeľa / 20:00 hod. / Fuga / vstup voľný

Tipy na víkend (6.- 8. 10.)
14
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM