Kultúra

TIPY NA VÍKEND: Trojkráľový výlet aj 25. výročie vzniku republiky vo filmotéke

Pred nami je "trojkráľový" víkend, ktorý uzavrie sviatočné obdobie a deti po ňom opäť zasadnú do školských lavíc. Ako využijete tieto dni?

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Trojkráľový výlet aj 25. výročie vzniku republiky vo filmotéke
7
Galéria
Zdroj: Facebook

Ľudový odev na Záhorí

Záhorské múzeum v Skalici pozýva verejnosť na výstavu venovanú tradičným a súčasným podobám ľudového odevu na Záhorí. Výstava mapuje lokálne formy sviatočného a obradového mužského a ženského odevu, vychádzajúc z historického vývoja Záhoria rozdeleného na panstvá. Prostredníctvom kompletných odevov inštalovaných na figurínach, jednotlivých súčiastok, textov a obrazového materiálu oboznámi návštevníka s podobami skalického, holíčskeho, šaštínskeho, senického, jablonického, moravskosväto­jánskeho, malackého a plaveckého ľudového odevu v minulosti.

výstava potrvá do 23. februára 2018 / Záhorské múzeum v Skalici

Klzisko Eurovea

Vychutnajte si rozprávkovú zimu v Eurovei. Až do konca februára je pre vás pripravené klzisko s pravým ľadom na námestí pri Eurovei. Zažite romantické kĺzanie vo dvojici, skupinové šantenie na ľade, alebo veselé učenie korčuľovania so svojimi deťmi. Klzisko s rozmermi 40×20 m – 800 metrov štvorcových, bude otvorené do 28. januára 2018 od 10:00 do 21:00 hod.

Ak nemáte vlastné korčule, nevadí. V športovej predajni Decathlon si ich môžete zadarmo požičať a zažiť tú najlepšiu zimnú zábavu na ľade. Viac informácií na infopulte v predajni.

Zdroj: YouTube.com

Trojkráľový výlet

Po sviatkoch plných prejedania sa dobrými koláčmi, majonézovým šalátom a všakovakými dobrotami iste každému padne vhod menší výlet. Vyberte sa na trojkráľový výlet s rodinou či priateľmi. Pôjde sa z Dúbravky cez Devínsku kobylu na Sandberg do Devínskej.

sobota / 11:00 – 14:00 hod. / Dúbravka

Video dance party

Zabavte sa na najlepšej a pravidelnej video párty v meste. Zažite párty v jedinečnom Luna Bare. Hrať budú hity minulých ale aj súčasných rokov. NIE LEN OLDIES!

Luna bar je unikátny bar zo 70-tych rokov, ktorý ostal zachovaný a v pôvodnom dizajne do dnešných čias.

sobota / 20:00 – 4:00 hod. / Luna Bar – Hotel Kyjev / dámy zdarma, páni 5 eur

Novoročný koncert mladých muzikálových hviezd

V rámci večera zaznejú vianočné, latinské aj známe muzikálové piesne v podaní umeleckého tria Star Track – Mirka Partlová, Dárius Koči a Peter Makranský. Hostia sa môžu tešiť na piesne ako Tichá noc, Gloria, Búvaj dieťa krásne, Hallelujah, Pie Jesu, ako aj na skladby z muzikálov František z Assisi, Johanka z Arku, či Jozef a jeho zázračný plášť.

nedeľa / 18:00 hod. / Kostol sv. Vincenta de Paul / vstupné 6 eur

Filmotéka v Kine Lumière

Do nového roka vstupuje Lumière vo Filmotéke pripomenutím 25. výročia vzniku Slovenskej republiky (1. január 1993). Ako vyzeral distribučný rok 1993 z pohľadu slovenskej kinematografie? Na túto otázku kladie odpoveď cyklus Kino 1993. Zaradili doň tri slovenské filmy, ktoré boli do kín pôvodne uvedené v priebehu roka 1993 (v poradí podľa dátumu pôvodnej distribučnej premiéry). Uvidíte Pozemský nepokoj Eduarda Grečnera, Všetko čo mám rád Martina Šulíka a Fontánu pre Zuzanu 2 Dušana Rapoša.

Viac info TU.

január / Kino Lumière / vstupenky TU

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM