Kultúra

TIPY NA VÍKEND: Skvelé koncerty, výprava za sovami aj nočná prehliadka Modry

V Bratislave a jej okolí nuda nehrozí! Po športovom výkone v mene dobrej veci môžete zájsť na koncert a určite stihnete aj nočné potulky mestom či zaujímavý workshop.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Skvelé koncerty, výprava za sovami aj nočná prehliadka Modry
5
Galéria
Zdroj: Facebook

Rock'n'Roll Night

Energickú muziku, ktorá priam láka do tanca roztočí na párty česká kapela Queens of Everything. Rock'n'roll, indie rock a stage vášeň nám zase namieša domáca kapela Dave Brannigan. Tancovať sa bude aj v takte známych rock'n'rollových a rockových hitov, o ktoré sa postará selektorské trio The Ugly Selectors.

piatok / 21:00 hod. / KC Dunaj / vstupné 5 eur

Zimný Street Food Park

Street Food Park je obľúbenou udalosťou všetkých, ktorí milujú street food a rušný mestský štýl života. Zimná edícia tejto akcie sa koná po prvýkrát vo vnútri Starej tržnice. Medzi predajcami nájdete Bramm, FOLKS FOOD TRUCK, Indickú kuchyňu, SPEZAX CAFFE, Laksa či THE CUT. Zo stálic potešia stánky Burrito Fellas, FOODSTOCK, GLUTENFREEAKS, NYC Corner, Poľná Kuchyňa, Unas bistro a Trhance jak párance.

piatok / Stará tržnica / vstup voľný

Podporte dobrú vec športom

Poslednú februárovú sobotu sa môžete v Stredisku kultúry v Novom Meste stať súčasťou slovenského rekordu. Pod hlavičkou charitatívneho projektu „Rekordy pre deti“ sa uskutoční 12-hodinový stolnotenisový kolotoč. Zapojiť sa a prispieť na dobrú vec môžu všetci. Okrem celodenného ping-pongu čaká zúčastnených aj zaujímavý kultúrny program, v ktorom si prídu na svoje aj deti. Pre ne bude pripravené maľovanie na tvár, balónové kreácie či hovoriace knihy.

O dobrú náladu sa postará Maťo Žák s divadlom Agape či Divadlo MaKiLe. Predstavia sa aj mladí talentovaní speváci Denis Lacho a Mia Armitage. Svoje umenie prídu ukázať kúzelník Darius a rubikový génius Dalibor Mrška. V akcii budú aj členovia legendárnej MUFUZY.

sobota 24. februára / od 9:30 hod. / Stredisko kultúry na Vajnorskej ulici

Nočné prehliadky v Modre

Február sa v Modre nesie v znamení lampášových prehliadok večerného mesta. Ak sa vyberiete na „špacír“ Dolným predmestím, dozviete sa, prečo sa Modra volá modrá, kto bol slovenský Exupéry, prečo sú v meste dva evanjelické kostoly hneď vedľa seba a možno vám aj nalejú niečo na zahriatie.

sobota / po zotmení o 18:00 hod. na cintoríne / vstupné 2 eurá, deti do 12 rokov zdarma

Zo starého nové

Nenechajte si ujsť zaujímavý workshop NOSENE, ktorý bude prebiehať už počas tohto víkendu. Dve skúsené lektorky vám ukážu, ako si sami môžete vyrobiť úplne nové vecičky z takých, ktoré už doslúžili. Môžete si vyrobiť denimový batoh alebo praktickú nákupnú tašku zo starých riflových nohavíc či obal na mobil a notebook z recyklovanej látky, ktorá vzniká z textilného odpadu. Šijací stroj, nite, ihly, nožnice aj materiál na prerábanie budú zabezpečené, prineste si len oblečenie, s ktorým chcete pracovať.

sobota 10:00 – 18:00 hod., nedeľa 11:00 – 17:00 hod. / Avion Shopping Park Bratislava / vstup voľný

Ghostpoet

Spevák z Veľkej Británie, prekypujúci úzkostnou nespavosťou, Ghostpoet príde opäť do Bratislavy aj s novým albumom. S hudbou začal už počas štúdia na univerzite. Bol členom grimeového kolektívu, ale nakoniec prešiel k menej energickému zvuku a MC'ingovému štýlu, ktorý predstavil v roku 2010 na svojpomocne vydanom EP The Sound of Strangers, ktoré uchvátilo BBC DJ-a Gillesa Petersona.

sobota / Ateliér Babylon / vstupné 19 a 25 eur

Prechádzka za sovami

Chcete vedieť, čo sa v noci ozýva v lesoch v okolí Bratislavy? Aké druhy sov žijú v našej blízkosti a čo znamenajú ich hlasy? Poďte na vychádzku do lesa a dozviete sa to. Nezabudnite si baterku a teplo sa oblečte!

nedeľa / 19:00 hod. / miesto stretnutia: Dúbravská hlavica / vstupné 3,50 eur, deti 1,50 eur / viac informácií TU

Vyšívaný film

Vďaka šikovným a kreatívnym ľuďom je na svete prvá slovenská rozprávka vyšívaná tupou ihlou, v ktorej sú hlavnými hrdinami ručne vyšívané lesné zvieratká, ktoré prežívajú city podobné tým našim – lásku, nenávisť, pýchu aj žiarlivosť. Bájkový príbeh sa odohráva na ploche kanavy (látka na vyšívanie, pozn. red.), kde vyrastá les, v ňom žije kozľa, ktoré spolu s ostatnými zvieracími hrdinami zažíva rôzne dobrodružstvá. Jednotlivé príbehy sú voľne inšpirované ľudovou slovesnosťou. Vznik animovaného filmu Krížom Krážom zachytáva výstava v galérii Artotéka.

do 28. februára / od 8:00 – 19:00 hod. / v galérii Artotéka Mestskej knižnice, Kapucínska 1 / vstup je voľný

Zdroj: YouTube.com
Tipy na víkend
5
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM