Kultúra

TIPY NA VÍKEND: Skvelé koncerty, polnočná cyklojazda mestom aj veľkolepá LEGO výstava

Cez víkend v Bratislave nuda nehrozí. Zabavia vás divadelné aj koncertné predstavenia a kto má chuť, môže si zašportovať či upratať svoju mestskú časť.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Skvelé koncerty, polnočná cyklojazda mestom aj veľkolepá LEGO výstava
8
Galéria
Zdroj: Facebook

Tektonika citov

Mestské divadlo P. O. Hviezdoslava uvádza najnovšie hru dramatika Erica Emmanuela Schmitta s názvom Tektonika citov. V inteligentnej konverzačnej komédii sa predstaví úspešný pár – ministerská pracovníčka Diana (Petra Vajdová) a podnikateľ Richard (Milo Kráľ). Ich idylický vzťah im každý závidí, avšak zlom nastane, keď sa Diana rozhodne vyskúšať hĺbku Richardovho citu. To sa ukáže ako fatálny omyl. Zamilovanosť sa zmení na niečo, čo až príliš pripomína nenávisť a súperenie. Kto zvíťazí a kto bude porazení? A má byť láska medzi dvomi „milujúcimi sa ľuďmi“ boj? Postavu Madame de Pommeray – Dianinej matky bravúrne stvárni Božidara Turzonovová. Tešiť sa môžete aj na skvelé herečky – Janu Valockú a Dominiku Žiaranovú.

piatok / 19:00 hod. / MDPOH

Januárová polnočná jazda

Už v piatok nadšených cyklistov čaká úplne prvá nočná jazda Bratislavou s bielymi bicyklami v novom roku 2018. Na cestu nočným mestom sa vyráža v každom počasí – za dažďa, snehu i ľadu. Jazda štartuje o polnoci pri „kameni“ na Kamennom námestí. Trasa sa určí na mieste.

piatok / 23:45 hod. / Kamenné námestie / viac TU

Svetoznámy Piotr RUBIK v Bratislave

Po mimoriadne úspešnom koncerte „Tu es Petrus“ príde Piotr Rubik do Bratislavy predstaviť ďalšie svoje dielo „Septembrový žaltár“. Odznejú jeho najznámejšie a najkrajšie skladby: "Psalm Kochania”, “Psalm dla Ciebie“, "Niech Mowia, ze to nie jest milosc” a iné. Piotr Rubik je poľský skladateľ symfonickej populárnej hudby pre orchester, film a divadlo. Vyštudoval konzervatórium a neskôr hudobnú akadémiu Fryderyka Chopina vo Varšave. Stal sa členom svetoznámeho orchestra Jeunesses Musicales International. Študoval kompozíciu filmovej hudby v Siene pod vedením slávneho skladateľa Ennia Morriconeho.

sobota / 19:00 hod. / Zimný štadión Ondreja Nepelu

Klubová olympiáda fretiek

Chcete sa pochváliť svojím zvieratkom alebo sa dozvedieť viac o živote fretiek? Príďte na fretčiu olympiádu! Nebudú chýbať ani semináre, prednášky či fretčí obchodík, z ktorého výťažky pôjdu na pomoc opusteným, nechceným fretulkám.

sobota / od 9:00 do 17:00 hod. / DK Vajnorská / viac sa dozviete TU

Ples Ružinovčanov v štýle rock'n'roll

Hostia sa prenesú do obdobia energických piesní, kde kraľoval Elvis Presley, Chuck Berry, Bill Haley, Johnny Cash, či slovenský The Beatman. K dispozícii budú dva tanečné parkety, hlavnou kapelou bude Ludo Kuruc Big Band. Pravú rock'n'rollovú náladu doplní kultová kapela Mr.56, ktorej zvuk zodpovedá vintage štýlu 50. rokov minulého storočia. Ako hosť večera príde jeden z najlepších európskych imitátorov Elvisa – Vláďa Lichnovský, držiteľ ocenenia Europe´s No 1 Elvis Contest z anglického Blackpoolu.

sobota / 19:00 hod. / DK Ružinov

Ružinovská rojnica

Tentokrát sa aktívni Ružinovčania zamerajú na lokalitu 500 Bytov, vytvoria rojnicu a vyzbierajú plošne všetky smeti na celom území. Brigáda nebude fyzicky náročná, preto sú vítané aj rodiny s deťmi alebo psičkári aj so psami.Brigádu organizuje OZ Ružinov Pozitív, menovite aktívni ružinovčania Maroš Mačuha, Martin Patoprstý a Martin Chren. Potrebné budú pracovné rukavice, PVC vrecká na smeti resp. predĺžené ramená na zbieranie ľahkého odpadu zo zeme. Pracovné potreby budú zabezpečené, vítané však budú aj vlastné.

sobota / 11:00 až 14:00 hod. / lokalita 500 bytov

Výstava modelov LEGO stavebnice

Mestská časť Bratislava-Ružinov a Cultus Ružinov pripravili na výstavu viac ako 150 modelov legendárnej stavebnice, ktorá už vyše 50 rokov zabáva deti aj dospelých. Uvidíte viac ako 150 modelov vytvorených z tisícov kusov dôverne známych kociek na ploche 270 metrov štvorcových.

13. január – 16. marec / Dom kultúry Ružinov / vstupné pre malých i veľkých staviteľov je 2 eurá

Organový koncert pod Pyramídou

Vo Veľkom koncertom štúdiu Slovenského rozhlasu bude znieť v rozmedzí šiestich mesiacov organová hudba. Už túto nedeľu začína cyklus Organových koncertov pod Pyramídou, ktoré Rádio Devín odvysiela v priamom prenose. Ide už o 21. ročník významného hudobného podujatia, v rámci ktorého odznie šesť koncertov v interpretácii domácich a zahraničných umelcov. Priame prenosy nie sú typickým javom v tomto hudobnom žánri, preto na toto podujatie radi prichádzajú kvalitní organisti z celej Európy. Koncert sprevádza moderátor, ktorý populárno-náučnými textami uvádza jednotlivé skladby.

nedeľa / 10:30 hod. / Veľké koncertné štúdio Slovenského rozhlasu

Zdroj: YouTube.com
TIPY NA VÍKEND
8
Galéria
Zdroj: MDPOH
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM