Kultúra

TIPY NA VÍKEND: Rytieri na Devíne, škola zvádzania, piknik v sade aj najväčší festival jogy

Víkendové menu je skutočne pestré. Vyskúšajte jogu či kurz linorytu, vyrazte na korčule, započúvajte sa do príjemnej hudby a dámy, objavte svoje zvodné Ja!

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Rytieri na Devíne, škola zvádzania, piknik v sade aj najväčší festival jogy
12
Galéria

Koncert King Shaolin

V rámci festivalu Eurovea sa v piatok večer môžete tešiť na koncert hudobnej skupiny King Shaolin. New-age popová kapela vznikla v roku 2012 a tvoria ju spevák, gitarista a skladateľ v jednej osobe Dominik Štofko, Norbert Neuschl, Michal Uličný a Michal „Mustafa“ Neffe.

piatok / 19:45 hod. / Námestie M. R. Štefánika pri Eurovei / vstup voľný

bratislava-inline

Zoberte korčule, kolobežky či bicykle a vyrazte do ulíc. Už štrnásty rok sa v Bratislave konajú obľúbené piatkové večerné jazdy mestom pod názvom bratislava-inline. Tentokrát sa pôjde po Saganovej trase cez Pajštúnsku v Petržalke. Zraz pretekárov je pri nákupnom centre Aupark.

piatok / 20:00 hod. / stretnutie v oddychovej zóne pri Auparku / vstup voľný

Festival jogy

Zažite najväčší jogový festival na Slovensku pod vedením Fredyho Ayisiho, ktorý sa prvýkrát uskutoční v rezorte x-bionic® sphere v Šamoríne. Pre všetkých fanúšikov jogy je pripravený bohatý a zaujímavý program. K dispozícii budú, okrem cvičení, aj rôzne masáže, zdravotné terapie či diagnostika.

Ak patríte medzi tých, ktorí jogu ešte nikdy neskúsili, festival Shantiloka je pre vás výbornou príležitosťou. V programe je pripravených niekoľko lekcií pre úplných začiatočníkov, či ľudí, ktorí doteraz jogu nikdy necvičili. Kompletný program podujatia nájdete TU.

piatok – nedeľa / X-bionic® sphere, Šamorín / vstupné na piatok a nedeľu 15 eur, na sobotu 25 eur, celý víkend 40 eur

Slovenské piesky

Milovníci vojenskej techniky si v sobotu na Záhorí prídu na svoje. Program podujatia Slovenské piesky bude pestrý a mimoriadne zaujímavý. Čaká vás prehliadka vojenských vozidiel, letecké súboje či ukážky bojov 2. svetovej vojny. A dokonca sa môžete po areáli previezť v obrnených mašinách.

sobota / od 8:00 do 16:00 hod. / Plavecký Mikuláš, VVP – Záhorie, sektor C – Pieskovňa / vstup voľný

Melivo v Schaubmarovom mlyne

Melivo je multimediálna umelecká rezidencia v Schaubmarovom mlyne v Pezinku, na ktorej sa zomelie tvorba umelcov rôznych odborov. Vyvrcholí celodennou akciou pre verejnosť, kde vás čakajú workshopy pre deti, výklady k dielam a aj koncert Tante Elze.

sobota / od 15:00 hod. / Schaubmarov mlyn v Pezinku / vstup voľný

Hudba v sade

Najstarší mestský park v strednej Európe sa opäť rozozvučí klasickou hudbou. Hudba v sade (všade) už po druhý rok prináša do Sadu Janka Kráľa cyklus obľúbených komorných open-air koncertov. Tentokrát sa môžete tešiť na vystúpenia v podaní španielskej huslistky Carly Marrero, zoskupení Pacora Trio & Societas Incognitorum, Trio Impression a dvojice Laura Nagyová & Jozef Guldán.

sobota / od 17:00 hod. / Sad Janka Kráľa / vstup voľný

Deň Vajnor

Na Hlavnom námestí sa v rámci Kultúrneho leta uskutoční podujatie organizované mestskou časťou Vajnory „Deň Vajnor“. Zažite dedinu v meste. Zaznie dychová hudba, hudobná skupina Shine a organizátori si pripravili aj veľa sprievodných podujatí.

sobota / 17:00 hod. / Hlavné námestie Bratislava / vstup voľný

Zdroj: YouTube.com

Letný grafický workshop

Myslíte si, že máte umelecký talent? Vyskúšajte kurz linorytu. Je určený pre začiatočníkov, pokročilých, ale aj ľudí bez akýchkoľvek predošlých výtvarných skúseností, ktorí by si radi vyskúšali túto prístupnú grafickú techniku. Linoryt je najzákladnejšia grafická technika, ktorá vzniká rytím rydlami do linolea. Táto technika umožňuje najexpresívnejšie spracovanie námetu.

sobota / 10:00 hod. / Budova FVU na Trnavskej ceste / cena kurzu je 50 eur

Vlastivedný kvíz

Chcete si zasúťažiť, zabaviť sa popri tom sa aj niečo nové dozvedieť? Už v sobotu vás čaká ďalší diel vlastivedného kvízu s novými témami a otázkami. Pripravte sa na 10 krát 5 otázok zo všemožných oblastí mesta Bratislavy. Päť najlepších môže očakávať sladkú i náučnú odmenu. Registrovať sa môžete TU.

sobota / 18:00 hod. / Kalab na Zámockej 5 / vstupné je dobrovoľné

Škola zvádzania

Dámy, príďte okúsiť školu zvádzania, Burlesque pod vedením Catrice Cat. Ženskosť, zvodnosť, sebavedomie, erotika, umenie, zábava, životný štýl. Týmito výrazmi by sa dal opísať Burlesque. Workshopy sú určené pre všetky ženy bez rozdielu veku, či konfekčnej veľkosti. Pre všetky dámy túžiace po zmene, hľadajúce svoje božské a zvodné Ja.

sobota / 15:30 hod. / B Fit, Klub pre ženy / vstupné za 1 workshop 20 eur, za oba workshopy 30 eur

Rytieri na Devíne

Obľúbené podujatie Rytieri na Devíne vás opäť zavedie do určitého historického obdobia a ponúkne širokú škálu programov – šerm, tance, divadlo, či hlavné predstavenie s koňmi. Tentokrát sa vyberieme do antického Ríma a môžete sa tešiť na cvičenie legionárov či gladiátorské súboje.

nedeľa / 10:00 hod. / Hrad Devín / vstupné 8 eur, zľavnené 4 eurá, v cene je zahrnuté aj vstupné na hrad Devín

Nedeľný piknik Bratislavčanov

Oprášte piknikové koše, zoberte deky a príďte na tradičný nedeľný piknik do Sadu Janka Kráľa. Pripravený je koncert, výstava skvelej fotografky Desany Dudášovej či súťaž pre deti na kolobežkách. Nebude chýbať ani súťaž o najlepší ovocný koláč leta. Každý, kto upečie koláč a donesie vzorku pre porotu na ochutnanie, bude zaradený do súťaže.

nedeľa / od 16:00 do 18:00 hod. / Sad Janka Kráľa / vstup voľný

Koncert The Ladies Ensemble

V rámci Kultúrneho leta v Starom Meste vystúpi na Hviezdoslavovom námestí ženské zoskupenie The Ladies Ensemble. Ide o atraktívny komorný orchester, ktorý dokazuje, že klasická hudba nie je ani zďaleka nudná, ale plná života, radosti a emócií a že populárna moderná hudba v orchestrálnych úpravách získava nový originálny rozmer a príťažlivosť.

nedeľa / 18:00 hod. / Hviezdoslavovo námestie / vstup voľný

Zdroj: YouTube.com
Tipy na víkend (4. - 6. 8.)
12
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM