Kultúra

TIPY NA VÍKEND: Romantika v oblakoch, hudba v parku aj skok z mosta

Počas tohto víkendu na vás čakajú pestré kultúrne, hudobné, či gastronomické zážitky.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Romantika v oblakoch, hudba v parku aj skok z mosta
5
Galéria

Muž so železnou maskou

Dobrodružná noc na vás čaká v piatok a v sobotu na Červenom Kameni. Počas nočných prehliadok vás každú hodinu od 18:00 do 22:00 hod. vtiahne do deja predstavenie Muž so železnou maskou. Romantický a napínavý príbeh z francúzskeho kráľovského prostredia bude plný vzrušenia, vášne a mušketierov. Zažite ho na vlastnej koži!

piatok, sobota / Červený Kameň

Oriental Garden party

V piatok to v Čitárni u červeného raka roztočia orientálne tanečnice na podujatí Summer Night Hafla 2017 – Oriental Garden party! Tešiť sa môžete na folklórne ladené vystúpenia a modernejšie poňatie súčasného orientálneho a indického tanca.

piatok / Čitáreň u červeného raka / 17:00 hod.

Iva Bittová & Mucha Quartet

Vo veľkom Evanjelickom kostole na Panenskej prebehne v piatok ďalšie zo série podujatí Viva Musica! Vystúpi pre Vás speváčka a huslistka Iva Bittová & Mucha Quartet, ktorí predstavia hudbu inšpirovanú slovenským ľudovým umením! Evanjelický kostol ponúkne dokonalú akustiku a v spojení s krásnou hudbou pripraví výnimočný kultúrno-hudobný zážitok a zimomriavky, nenechajte si ho preto ujsť.

piatok / 20:00 hod. / Evanjelický kostol na Panenskej / vstupenky od 5 – 15 eur

Romantika v oblakoch

Po minuloročnom úspechu stolovania v oblakoch na Tyršovom nábreží, v blízkosti Starého mosta, sa Bratislavčania môžu tešiť na gurmánsky zážitok s výhľadom na mesto aj v roku 2017. Svetoznáma Dinner in the Sky sa opäť vracia na Slovensko s eventom BRATISLAVA IN THE SKY 2017.

do nedele / na Tyršovom nábreží

Svätojakubský jarmok

V sobotné doobedie si zájdite do Stupavy, kde sa uskutoční Svätojakubský jarmok! Jarmok sa koná v areáli pred Kultúrnym domom v Stupave a potrvá od 6:00 ráno, približne do 14:00 hod. Nebude chýbať skvelé tradičné jedlo, zakúpiť si veci v stánkoch a užiť si atmosféru typického jarmoku.

sobota / od 6:00 hod. / pred Kultúrnym domom v Stupave

Guláš fest

Čo takto si v sobotu pochutnať na vynikajúcom guláši? Príďte a zabavíte sa na 3. Guláš feste už od 9:00 ráno až do 23:00 hod. Tímy budú súťažiť o to, kto navarí ten najlepší guláš a všetci návštevníci sú srdečne pozvaní na jeho ochutnávanie! Pripravený je bohatý sprievodný program, ktorý očarí aj tých najmladších! Práve pre deti je pripravené maľovanie na tvár, skákací hrad, mini zoo, jazdenie na koni a mnoho ďalšieho!

sobota / 9:00 hod. / v Kostolej pri Dunaji

Hudba v sade (všade)

Toto leto ste už mohli v Sade Janka Kráľa v rámci projektu Hudba v sade (všade) vidieť 20 hudobníkov a zoskupení. Podujatie pokračuje aj túto sobotu. A na koho sa môžete tešiť tentoraz? Klarinetové kvareto Anima Quartet, Trio Sensazione (flauta, klarinet, klavír), vokálne kvinteto Gucky Acappella Voice a sláčikové kvarteto Mucha Quartet.

sobota / Sad Janka Kráľa / 17:00 hod. / vstup voľný

1. Kulinársky večer – Poľná Kuchyňa

Po úspešnom 1. pivnom degustačnom večeri si nenechajte ujsť ani POP UP večer s Poľnou kuchyňou. Známy bratislavský street food / food truck, ktorý určite poznáte zo Starej tržnice, Dobrého trhu či Poľnej ulice sa po prvý krát predstaví v kamenných priestoroch. Martin Labanc, majiteľ Poľnej kuchyne, pre nás zostavil degustačné menu spojené s našim pivom. Nájdete TU.

sobota / 20:00 – 23:00 hod. / Poľná ulica / cena za štvorchodový degustačný večer s pivom je 33 eur. Vstupenky v predaji na bare (najneskôr 1 deň pred konaním degustácie). Kapacita 30 hostí.

Kráľovstvo vína

Na Červenom Kameni od štvrtka ožíva história. Až do nedele tu bude prebiehať LARP Kráľovstvo Vína. Jeho účastníci majú na vlastnej koži možnosť zažiť hrdinský, či menej hrdinský príbeh z dávnych čias, ktorý vytvárajú oni sami.

Nad Vlčími Skalami sa vznáša ticho. Ohnivý drak, dlho väznený v kobkách pod Červeným Kameňom premenil dedinu na spálenisko. Avšak nezúfajte, krčma stále stojí a čapujú v nej trpasličie pivo!

do nedele / Červený Kameň / cenník a registrácia TU

Časovka Ivana Červenku

Pre všetkých milovníkov športu je zase pripravené podujatie Časovka Ivana Červenku na Zošku až ku hviezdam 2017! Cyklistická časovka do vrchu, ktorú organizuje cyklistický oddiel AŠK SPORTREPORT Pezinok. Propozície sú na www.sportreport.sk

nedeľa / 9:00 hod. / na Zochovej Chate

Splav po Dunaji

Čo tak stráviť nedeľu plavbou z rakúskeho Stopfenreuthu cez dunajské ramená po Dunaji do Lodenice? Užite si zákutia ramien, aj pohodu na Dunaji. NP Donau Auen sa rozprestiera pozdĺž dunajských brehov na rakúskom území medzi Viedňou a Devínom. Jedná sa o prísne chránenú sústavu ramien s dohatým rastlinsvom a živočíšstvom a patrí medzi najväčšie záplavové územia na Dunaji a celistvé mokraďové územie svojho druhu v strednej Európe.

NIektoré z ramien je povolené splavovať na nemotorových lodiach.

nedeľa / 9:00 – 20:00 hod. / Vodácke centrum / 25eur /osoba

Lafranconi JUMP!

Prekonajte samých seba a doprajte si poriadnu dávku adrenalínu. Zoskok z mosta Lafranconi vám rozprúdi krv v žilách a pomôže odbúrať pracovný stres. Dvadsať metrov vysoká hojdačka nad Dunajom a nával endorfínov po návrate späť.

Čas zozkokov je daný množstvom prihlasených osôb, preto je potrebné sa prihlásiť na www.jairo.sk.

nedeľa / 13:00 – 19:00 hod. / Most Lafranconi / 28 eur

Hudba v parku

Na pódiu v Parku Andreja Hlinku sa každú nedeľu počas letných prázdnin postupne vystriedajú rôzni interpréti a hudobné žánre. A to v rámci Kultúrneho leto v Ružinove, ktoré pripravili mestská časť Bratislava-Ružinov a Cultus Ružinov, a.s.

Piesne Toma Jonesa, Franka Sinatru a Karola Duchoňa zaznejú už túto nedeľu. O poctu týmto hudobným velikánom sa svojím vystúpením postará Ludo Kuruc Band.

nedeľa / 19:00 hod. / Park Andreja Hlinku / vstup voľný

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM