Kultúra

TIPY NA VÍKEND: Ríbezle pod hradom Devín, divadelný festival v kaštieli aj hudba na námestiach

Voľné dni začneme oslavami vo francúzskom štýle, oživíme ríbezľovú tradíciu na Devíne, zabavíme sa na divadelnom festivale a nebudú chýbať ani hudobné koncerty.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Ríbezle pod hradom Devín, divadelný festival v kaštieli aj hudba na námestiach
10
Galéria

Francúzsky deň

Francúzske veľvyslanectvo znova po roku oslávi spoločne s obyvateľmi Bratislavy a jej návštevníkmi francúzsky štátny sviatok – Deň dobytia Bastily. Budú sa ponúkať francúzske špeciality a program spestria viaceré koncerty. Tešiť sa môžete aj na dve módne prehliadky. Príďte a zažite francúzsku dedinku a oslavy na vlastnej koži v Bratislave.

piatok / od 14:00 do 22:00 hod. / Hlavné námestie / vstup voľný

Divadelný festival Kasiopeafest

V nádhernom prostredí budmerického kaštieľa vás čakajú tri dni plné skvelých divadelných predstavení. V rámci najväčšieho ochotníckeho divadelného festivalu na Slovensku prídu do Budmeríc divadelníci zo všetkých kútov Slovenska, dokonca aj zo zahraničia. Nebudú chýbať ani hudobné koncerty a zaujímavé workshopy.

piatok – nedeľa / festival odštartuje v piatok o 17:00 hod. / Budmerický kaštieľ / vstup voľný

Koncert Piano Gala

Milovníkov hudby poteší jedinečný koncert Piano Gala v rámci série podujatí Viva Musica. Diváci sa môžu tešiť na to najlepšie zo slovenského klavírneho umenia. Na jednom pódiu sa stretne osem špičkových klaviristov, ktorí okrem sólových skladieb predvedú aj spoločné vystúpenie.

piatok / 20:00 hod. / Stará tržnica / vstupné 29 eur

Medzinárodný gitarový festival

Hudobní virtuózi v hre na klasickú gitaru z piatich krajín predvedú svoje majstrovstvo na Medzinárodnom gitarovom festivale v Modre. Vďaka svojej akustike ho bude hostiť Nemecký evanjelický kostol. Vystúpia umelci z Talianska, Poľska, Veľkej Británie, Izraela a Slovenska.

piatok – nedeľa / každý deň o 19:00 hod. / Nemecký evanjelický kostol / vstup voľný

Hudba v sade

Hudba v sade (všade) už po druhý rok prináša do Sadu Janka Kráľa cyklus obľúbených komorných open-air koncertov. Najstarší mestský park v strednej Európe sa každú sobotu podvečer rozozvučí klasickou hudbou. Najbližšie sa môžete tešiť na hudobné čísla zoskupení – Violette Quartet, La Rosa, Una anima a Viva Quartet.

sobota / od 17:00 do 19:00 hod. / Sad Janka Kráľa / vstup voľný

Dúbravský festival seniorských súborov

Spevácke seniorské súbory sa predstavia na festivale v Dúbravke. Na pódiu sa vystrieda sedem súborov: domáca Dúbravanka, Senioranka z Karlovej vsi, OZ Susedy z Vrakune, Račan, Enem tak z Lozorna, Stromovka z Kramárov a Rosica z Devínskej Novej Vsi.

sobota / 14:00 hod. / Dom kultúry Dúbravka / vstup voľný

Piknik vo vinohradoch

Vychutnajte si pohár vínka v romantickom prostredí pezinských vinohradov a zároveň môžete sledovať amatérske a študentské filmy pod holým nebom. Tešiť sa môžete aj na tančiareň pod hviezdami a pre deti budú pripravené hračky a divadelné predstavenie. Po celý čas bude rozhorené ohnisko, kde si môžete opekať všetko, čo si prinesiete.

sobota / od 16:00 hod. / Karpatská muška, Pezinok / vstup voľný

Ríbezľový Devín

Pod hradom Devín si opäť pripomenieme slávnu ríbezľovú tradíciu. Okrem degustovania vín z červených aj čiernych ríbezlí, môžete ochutnávať aj samotné ovocie, taktiež džemy, sirupy, bublaninu, pečené dobroty, zmrzlinu a iné výrobky z ribezlí. Súčasťou podujatia bude aj bohatý sprievodný program. Kto príde, určite nebude ľutovať.

sobota / od 10:00 do 22:00 hod. / pod hradom Devín / vstup voľný

Koncert Good Feeling

Hudba vo funkovom štýle sa bude v nedeľu niesť Hviezdoslavovým námestím. Divákom zahraje kapela Good Feeling, ktorá má v repertoári r&b, soul, pop hity aj vlastné piesne. Hudobné zoskupenie sa môže pochváliť 1. miestom v súťaži Hudba v duši, takže sa rozhodne máte na čo tešiť.

nedeľa / 18:00 hod. / Hviezdoslavovo námestie / vstup voľný

Festival Music Square

V rámci Kultúrneho leta a hradných slávností sa počas leta na bratislavskom Hlavnom námestí konajú výnimočné koncerty venované klasickej hudbe, jazzu, folku či world music. Jeden z nich môžete zažiť už túto nedeľu, kedy sa návštevníkom predstaví Graeme Mark Band – spevák a skladateľ pochádzajúci zo Severného Írska, ktorý hrá emotívny a pritom veselý gitarový folk.

nedeľa / 20:00 hod. / Hlavné námestie / vstup voľný

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM