Kultúra

TIPY NA VÍKEND: Prvý aprílový víkend prinesie zábavu pre každého

Začiatok apríla prinesie do Bratislavy plno skvelých podujatí. Zaspievajte si na koncerte, ochutnajte skvelé jedlá alebo sa zabavte v divadle.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Prvý aprílový víkend prinesie zábavu pre každého
14
Galéria

Monkey Business

Víkend môžete odštartovať skvelým koncertom českej hudobnej skupiny Monkey Business. Populárna funkpopová kapela sa vracia do Bratislavy s novou vylepšenou šou. Skupina bola založená v roku 1999 a nedávno vydala nový album Hapiness Of Postmodern Age.

piatok / 20:00 hod. / Ateliér Babylon / vstupné 12 eur

Fragile

Obľúbená slovenská kapela Fragile prichádza s ďalším vystúpením. Skupina sa venuje interpretácii známych svetových rock – pop – jazz hitov v zaujímavých a’cappella aranžmánoch – teda bez hudobných nástrojov. Repertoár skupiny Fragile tvoria piesne svetových interpretov ako Sting, Stevie Wonder či Norah Jones.

piatok / 19:00 hod. / Lozano Pub / vstupné 20 eur

Street Food Park

Po zimnej prestávke je tu opäť obľúbené podujatie pre všetkých, ktorí majú radi skvelé jedlo. Street Food Park už po deviatykrát spojí najlepších predajcov kvalitného a nápaditého pouličného jedla. Na chuť si prídu mäsožravci, vegáni, ale aj milovníci sladkého.

Viac o podujatí sa dozviete TU.

piatok – sobota / 12:00 do 22:00 hod. / pred Starou tržnicou / vstup voľný

Farmárske trhy

Milovníci tradičných slovenských potravín si na svoje prídu v Ružinove. Pred Domom kultúry sa budú opäť konať farmárske trhy, na ktorých si návštevníci budú môcť zakúpiť výrobky z rôznych kútov Slovenska. Nebude chýbať bryndza zo Zázrivej, koláč „štedrák“ z Banskej Bystrice či kváskový chlieb z Jahodnej.

Viac sa dočítate TU.

sobota / 8:00 do 14:00 hod. / Dom kultúry Ružinov / vstup voľný

Upratovanie bratislavských brehov

Ak vám nie je ľahostajné, ako vyzerá okolie dunajských brehov, zapojte sa do veľkého jarného upratovania. Čistenie bratislavských brehov Dunaja bude prebiehať v štyroch lokalitách. Priložte ruku k dielu a prispejte k tomu, aby brehy Dunaja boli krajšie a čistejšie.

Viac o podujatí sa dozviete TU.

sobota / 9:00 hod. / Karloveská zátoka, Petržalka Lido, Petržalka Aušpic a pri moste Lafranconi

Špacírka po račanských pivnicách

Máte radi dobré víno a príjemnú prechádzku? V tom prípade je táto akcia šitá na mieru práve vám. Špacírka vám priblíži atmosféru starých, ale aj tých neskôr vybudovaných račianskych pivníc a zavedie vás do priestorov, kde sa vínko dorába, uskladňuje a hlavne ochutnáva.

sobota / 12:00 hod. / Bratislava-Rača

Zdroj: Facebook

Burzoblšák

Príďte a zažite jedinečnú atmosféru pravého Burzoblšáku. Nájdete tu nielen oblečenie, veľký výber detského takmer nenoseného oblečenia a hračiek, ale aj starožitnosti, handmade výrobky, platne, knihy, obrazy a všetky znovuobjavené poklady z povaly. Nebude chýbať zóna s občerstvením, program pre deti a príjemná atmosféra.

sobota / 8:00 hod. / Areál ZŠ Pavla Marcelyho na Drieňovej ul. / vstup voľný

Týždeň komédie v Mestskom divadle

Bratislavčania sa majú na čo tešiť. Týždeň komédie prinesie do mestského divadla to najlepšie z českého a slovenského divadelného humoru. Program odštartuje v sobotu 1. apríla predstavenie Mŕtve duše Mestského divadla v Brne.

Viac o podujatí sa dočítate TU.

sobota – nedeľa / 19:00 hod. / Mestské divadlo P.O. Hviezdoslava / vstupné od 8 eur

Bratislava Rap Fest

Prvý aprílový víkend vám prinesie aj festival, ktorý predstaví výhradne bratislavských raperov a v hlavnom meste sa uskutoční po prvýkrát. Okrem rapu v sebe spojí aj ostatné elementy hip-hopového žánru, a to DJ-ing a breakdance.

sobota / 17:00 hod. / DK Ružinov / vstupné 9,90 eur

Bratislavský mestský maratón

V nedeľu čaká Bratislavčanov športový sviatok. Bratislavský mestský maratón zaknihuje počas víkendu už svoje dvanáste pokračovanie. Hlavný beh sa uskutoční v nedeľu s rekordnou účasťou bežcov. Podujatie má opäť aj charitatívny zámer, organizátori tentokrát pomôžu 12 hendikepova­ným deťom.

Viac o podujatí sa dočítate TU.

nedeľa / štart o 10:00 hod.

Tipy na víkend (31.3-2.4.)
14
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM