Jakub Haršany Kultúra

TIPY NA VÍKEND: Nadýchajte sa predvianočnej atmosféry a ochutnajte najlepšie vína

Najbližší víkend sa bude niesť v znamení začínajúceho adventu. Užite si pokojnú predvianočnú atmosféru alebo zavítajte do malokarpatských pivničiek.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Nadýchajte sa predvianočnej atmosféry a ochutnajte najlepšie vína
14
Galéria

Koncert Aneta Langerová

Populárna česká speváčka Aneta Langerová pokračuje vo svojom úspešnom turné pod názvom Na radosti k jej rovnomennému novému albumu. Radosť príde rozdávať aj divákom do Bratislavy a tí si vychutnajú to najlepšie z tvorby držiteľky viacerých hudobných ocenení.

Piatok / Divadlo Aréna / 19:00 hod. / vstupné 25 eur

Deň otvorených pivníc

Už dnes štartuje najznámejšie vinárske podujatie. Počas dvoch dní prevedie návštevníkov od malých viničiek po moderné vinárstva naprieč malokarpatskou vínnou cestou. Putovanie začína pod starobylým hradom Devín, ktorý nebude sám, hradné pivnice sa otvoria aj na Červenom Kameni a Smolenickom zámku. Ochutnajte tie najlepšie vína v pivničkách a degustačných miestnostiach na Devíne, v Rači, vo Vajnoroch či vo Vinárstve Hubinský v obci Vinosady.

Viac informácií nájdete TU.

Piatok – Sobota / Malokarpatský región / od 14:00 hod. / vstupné 50 eur

Adventná Modra

Vianočnej atmosféry sa môžete prísť nadýchať aj do Modry. Podujatie prinesie koncerty, vianočné inšpirácie v kaštieli, vianočné zastavenie v radnici, výstavy, koncerty, trhy, filmové predstavenia ako aj programy pre celú rodinu. Adventná Modra začína v sobotu a potrvá až do konca roka.

Sobota / Modra / od 15:00 hod. / vstup voľný

Zóna bez peňazí

Pokiaľ máte doma pekné veci, ktoré nepotrebujete, môžete nimi potešiť niekoho iného a zároveň si spraviť radosť inými vecami. Výmennú burzu šatstva, kníh, cédečiek, hračiek a iných, stále dobrých vecí môžete navštíviť v Dúbravke. Najväčšia celoslovenská výmena pre vás nepotrebných a pre iných ešte užitočných vecí, prebieha v 50-tich mestách na celom Slovensku.

Sobota / Dom kultúry Dúbravka / od 10:00 do 16:00 hod. / vstup voľný

Zdroj: TASR

Svätokatarínske mladé vína

Ochutnať tohtoročné mladé vínka z rôznych oblastí Slovenska a Čiech môžete na trhovisku Miletička. Ak vám niektoré z vín zachutí, môžete si pokojne kúpiť aj domov. Okrem toho je pre návštevníkov pripravený aj hudobný program a stánky s rôznymi dobrotami.

Sobota / Trhovisko Miletička / od 9:00 hod. / vstup voľný

Vianočný bazár

Už túto nedeľu sa v Starej tržnici uskutoční 25. ročník tradičného charitatívneho podujatia Vianočný bazár. Návštevníci môžu ochutnávať typické jedlá a obdivovať unikátne výrobky z rôznych krajín sveta. Kúpou navyše prispejete na dobrú vec. Organizátor akcie Medzinárodný klub žien použije výťažok na dobročinné účely po celom Slovensku.

Nedeľa / Stará tržnica / od 10:00 hod. / vstupné 4 eurá dospelí / 2 eurá študenti, deti, dôchodcovia, ZŤP

Advent na Hrade

Prvá adventná nedeľa je už počas tohto víkendu a zažiť vianočnú atmosféru môžete po novom aj na Bratislavskom hrade. Na hrade vás čaká živý betlehem, hudobná produkcia a krásna výzdoba. Návštevníci si budú môcť pochutnať na tradičnej medovine, varenom víne či kapustnici. Slávnostné otvorenie bude spojené aj s rozsvietením stromčeka pred Národnou radou SR.

Nedeľa / Bratislavský hrad / od 12:00 hod. / vstup voľný

Tipy na víkend (25.- 27. 11.)
14
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM