Kultúra

TIPY NA VÍKEND: Na svoje si prídu milovníci vína, domácich miláčikov a hudby

Druhý májový víkend sa v Bratislave bude niesť v znamení zvierat. Môžete sa tešiť aj na festival vína a zašportujete si v Ružinove.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Na svoje si prídu milovníci vína, domácich miláčikov a hudby
13
Galéria

Koncert Pat Metheny

Ak patríte k milovníkom jazzu, určite si prídete na svoje. V Bratislave vystúpi legendárny americký gitarista a skladateľ Pat Metheny. Koncert 20-násobného nositeľa Grammy Award je otváracím vystúpením jarnej edície One Day Jazz Festivalu. Pat Metheny sa už slovenskému publiku v minulosti predstavil, no tentoraz príde po prvý raz aj s kapelou.

piatok / 19:00 hod. / Istropolis / vstupné 59 eur

Nová dráma 2017

To najzaujímavejšie zo súčasnej drámy na Slovensku vám predstaví 13. ročník festivalu Nová dráma. V rámci festivalu, ktorý organizuje Divadelný ústav, sa divákom predstaví deväť inscenácií. Tešiť sa môžete aj na izraelské Divadlo Jaffa a predstavenie Priznanie, ktoré je scénou pre arabsko-židovskú kultúru.

Kompletný program podujatia nájdete TU.

piatok – sobota / Bratislava / vstupné rôzne

Karloveský festival zvierat

Sobota v Karlovke bude patriť domácim miláčikom. Samospráva bude hľadať najmilšie zvieratko. Majitelia sa môžu prísť predstaviť so svojimi psami, mačkami, zaujmú aj hovoriace papagáje, exotické hady, pavúky, potkany či roztomilé morčatá. V sprievodnom programe predstaví svoju činnosť Sloboda zvierat a so zaujímavým vystúpením sa ukáže aj Kynologický klub Doggie

Viac o festivale sa dozviete TU.

sobota / 10:00 hod. / Líščie údolie / vstup voľný

Devínsky festival vína

Ak si chcete vychutnať tradičný „ríbezlák“, nenechajte si ujsť Devínsky festival vína. Na podujatí môžete ochutnať produkty z viníc v okolí Devína, ale aj z pivníc ďalších vinárov z Malokarpatskej oblasti a z blízkeho Rakúska a Maďarska. Príjemný deň spestrí tradičná dychovka Kozlovanka aj rockové šlágre skupiny Silent trio. Sprievodným podujatím bude Burza starožitností priamo pod hradom.

sobota / od 10:00 do 20:00 hod. / parkovisko pod Hradom Devín / vstup voľný

Ružinov športuje

Sobotný deň sa v Ružinove ponesie v znamení športu. Od ranných hodín sa bude súťažiť vo futbale, inline hokeji, tenise a atletickom trojboji. Do rôznych aktivít sa budú môcť zapojiť aj rodiny s deťmi. Na víťazov turnajov čakajú trofeje a hodnotné vecné ceny.

Viac informácií sa dozviete TU.

sobota / 10:00 hod. / Areál netradičných športov / vstup voľný

Festival Živé vína

Milovníkov vína a vecí s ním spojených čaká zaujímavé popoludnie v Starej tržnici. Festival Živé vína je zameraný na prírodné, autentické a remeselné vína. Budú tam prezentované rôzne štýly a prístupy k výrobe vína. Môžete ochutnať vína biele, ružové, oranžové, ryšavé, červené, tiché, šumivé, vína bez pridanej síry, vína robené v hlinených amforách alebo šlapané nohami.

Viac o festivale sa dočítate TU.

sobota / 17:30 hod. / Stará tržnica / vstupné 25 eur

Majáles v klube

Ak sa chcete poriadne zabaviť a zatancovať si, máme niečo pre vás. „Majáles patrí do série pravidelných ľudových tanečných večerov vychádzajúcich z tradícií rovnako ako fašiangy, dožinky, Katarínska či Štefanská zábava,“ hovorí Dušan Kriššák, organizátor majálesu v bratislavskom klube La Bomba, kde bude celú noc vyhrávať ľudová muzika Banda. Vyblázniť sa budete môcť na rytmy tradičných folklórnych tancov ako polka, čardáš či ďalšie a neskôr v noci zaznejú aj oldies hity.

sobota / 21:00 hod. / La Bomba, Prievozská 18 / vstupné 10 eur

AkvaTera Bratislava

Patríte k vášnivým chovateľom exotických zvierat? V tom príprade vás zaujme medzinárodná akvaristicko-teraristická burza v Ružinove. Môžete sa stretnúť s akvaristami, teraristami, vymeniť si s nimi svoje skúsenosti, prípadne sa poradiť. K dispozícii bude široká ponuka teráriových živočíchov, teraristických produktov, akváriových rybiek, krevetiek, slimákov, vodných rastlín či značkových krmív.

nedeľa / od 9:00 do 14:00 hod. / Dom kultúry Ružinov / vstupné dospelí 2 eurá

Ružinovský psí miláčik

Všetkých milovníkov psov poteší už druhý ročník podujatia Ružinovský psí miláčik. Návštevníci sa môžu tešiť na bohatý program plný súťaží a tiež ukážku hry dogfrisbee, ako aj malú školu poslušnosti psíkov. Psíkovia budú súťažiť v štyroch kategóriách: najkrajší, najšikovnejší, najmenší a najväčší.

nedeľa / o 15:00 hod. / Dom kultúry Ružinov / vstup voľný

Piknik v Sade Janka Kráľa

Sezóna piknikov pre všetkých Bratislavčanov sa začína. Zoberte deku a príďte do Sadu Janka Kráľa prežiť pohodové popoludnie. O príjemnú atmosféru sa svojím spevom postará Katka Feldeková. Zabavia sa aj deti. Tie si môžu zaskákať na gume alebo si zahrať guličky. Taktiež sa bude súťažiť o najlepšiu bábovku. Stačí doniesť kúsok tej nedeľnej, čo doma upečiete.

nedeľa / od 15:00 do 18:00 hod. / Sad Janka Kráľa / vstup voľný

Tipy na víkend (12-14.5.)
13
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM