Kultúra

TIPY NA VÍKEND: Krásne ženy na silných strojoch, skvelé filmy aj nevšedné koncerty

Bratislava cez víkend ožije kvalitnou hudbou aj filmovým festivalom Febiofest. Na svoje si prídu milovníci motoriek, histórie a tiež priaznivci latino rytmov.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Krásne ženy na silných strojoch, skvelé filmy aj nevšedné koncerty
7
Galéria
Zdroj: TASR , Fredy Ayisi Facebook

Raj motorkárov

Nadšenci motošportu a všetkého, čo s ním súvisí, majú dôvod na radosť! V Bratislave už po 18-krát prebieha obľúbená výstava Motocykel, ktorá ponúka exkluzívnu prehliadku motoriek najznámejších značiek. Môžete sa tešiť na stovky motoriek, medzi ktorými nebudú chýbať ani slovenské výstavné premiéry.

Súčasťou výstavy bude už tradične vyhlásenie výsledkov ankety Motocykel roka a taktiež aj Slovenská národná tetovacia výstava, ktorá je spojená so súťažou o najzaujímavejšie tetovanie. Okrem toho sa môžete aj tento rok tešiť na skvelý adrenalínový program.

do nedele / od 9:00 do 19:00 hod. (v nedeľu do 17:00 hod.) / výstavisko Incheba / vstupné 8 eur, zľavnené 6 eur (v sobotu 10 eur/8 eur)

Historické putovanie Karpatmi

Uvažovali ste niekedy, ako cestovali naši predkovia? Či bolo náročné prejsť dlhú trasu v koženej obuvi zabalený len do plášťa? Ak máte chuť si to vyskúšať, pridajte sa! Historické putovanie Karpatmi je originálnou akciou. Ide o turistické putovanie cez Karpatské pohorie vo výlučne dobových oblekoch. Budete mať unikátnu príležitosť otestovať nové časti vybavenia a odevy, užijete si kvalitný roleplay aj množstvo inej zábavy.

sobota / 9:00 až 20:00 hod. / CHKO Malé Karpaty / viac sa dozviete TU

Livin´ Blues 2018

V sobotu sa všetci fanúšikovia kvalitnej muzičky zídu na 26. ročníku festivalu bluesovej a rhythm´n´ bluesovej hudby. Ako hosť sa okrem iných zvučných mien predstaví aj americký basgitarista a spevák – Fernando Saunders – dlhoročný basgitarista slávneho Lou Reeda, spoluhráč Jeffa Becka, Jimmy Pagea či Erica Claptona.

sobota / 17:30 hod. / DK Lúky, Petržalka

Jubilejný Febiofest

Premiéra česko-slovenskej snímky Hmyz, posledného filmu 83-ročného režiséra Jana Švankmajera, otvorila 25. ročník Medzinárodného festivalu filmových klubov Febiofest. V Bratislave sa uskutoční až do 21. marca a ponúkne 130 snímok v ôsmich programových sekciách. Viac sa dozviete TU.

do 21. marca / kiná Lumiére, Mladosť, Artkino za zrkadlom a kino KLAP VŠMU

Kubánska noc

Vášnivý tanec kubánskych hudobných žánrov, ktorý vyvrcholí skvelou párty atmosférou. Pozvite na parket svoj temperament a povykrúcajte ho na chytľavú salsu kapely La Descarga Salsa Orchestra. Do svižného tempa horúcich rytmov od cha cha cha až po bolero všetkých na parkete stiahnu DJi Chocolino a Chingy.

sobota / 21:00 hod. / KC Dunaj / vstupné 7 eur

Joga s Fredym Ayisim

Ružinovčania si budú môcť zadarmo zacvičiť s Fredym Ayisim. Bezplatné cvičenie jogy a meditácie bude vďaka mestskej časti a spoločnosti Cultus Ružinov takmer každú nedeľu od 17:00 hod. do 19:00 hod. v Dome kultúry Ružinov. Prvý termín cvičení sa zaplnil za necelú hodinu, organizátori preto rozšírili jeho kapacitu. Na bezplatné hodiny jogy a meditácie je teda potrebné si z kapacitných dôvodov včas rezervovať online termín na www.cultusruzinov.sk.

nedeľa / od 17:00 hod. do 19:00 hod. / DK Ružinov / vstup voľný

Rande pre rodičov

Nedeľné voňavé neskoré raňajky pre malých aj veľkých, počas ktorých sa dospelí naučia rozvíjať svoj partnerský vzťah. Zahráte si psychologické hry a hravou formou sa spoločne s tímom lektorov naučíte komunikovať vo dvojici. Zároveň máte možnosť zlepšiť svoje komunikačné schopnosti, potrénovať mozgové závity, precvičiť pozornosť a spoznať nových ľudí. O zábavu detí sa postará detský kútik inšpirovaný montessori pedagogikou.

nedeľa / od 9:00 hod. / Nová Cvernovka

Film Krvavá pani so živým hudobným sprievodom

Krvavá pani je kultový celovečerný animovaný film od legendárneho slovenského tvorcu animákov Viktora Kubala. Film o zločine a láske inšpirovaný historickou legendou o krutej Čachtickej panej. Diváci si budú môcť užiť jedinečnú projekciu filmu za sprievodu živej hudby, skomponovanej špeciálne na túto príležitosť, v podaní jazzového tria skvelých hudobníkov vystupujúcich vo formácii Talent Transport – v zložení Vladislav „Slnko“ Šarišský, Marián Slávka a Filip Hittrich. Mix romantiky a hororu v Krvavej panej v spojení s výrazným štýlom Talent Transport sľubuje nezabudnuteľný divácky zážitok.

nedeľa / 20:00 hod. / Cafe Berlinka, SNG / vstupné 5 a 6 eur

Výstava Motocykel a boat show
22
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM