Kultúra

TIPY NA VÍKEND: Korunovačné slávnosti, otvorenie leta na Kuchajde aj originálny festival

Bratislavu čakajú pestré dni. Zabavíte sa na námestiach, v Sade Janka Kráľa, v Medickej záhrade či na Kuchajde. Z víkendového menu si vyberie skutočne každý.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Korunovačné slávnosti, otvorenie leta na Kuchajde aj originálny festival
14
Galéria

Korunovačné slávnosti

Korunovačné slávnosti patria medzi najväčšie kultúrne podujatia na Slovensku a zážitkovým spôsobom približujú korunovácie 18 kráľov a kráľovien, ktorí boli korunovaní v Bratislave. Tohtoročné slávnosti si pripomenú korunováciu Alžbety Kristíny – matky Márie Terézie. Počas troch dní sa môžete tešiť na bohatý sprievodný program, v ktorom si každý nájde to svoje.

piatok – nedeľa / o 14:00 hod. / centrum Bratislavy / vstup voľný

Frankenstein na hrade

Na hrad Červený Kameň prichádza doktor Frankenstein a jeho tajomný príbeh. Divadelnú adaptáciu dobrodružného románu z pera Mary Shelleyovej môžete zažiť počas nočných prehliadok. Predstavenie je vhodné pre všetkých, ktorí majú radi napätie a tajomnú atmosféru.

piatok – sobota / každú hodinu od 18:00 do 22:00 hod. / hrad Červený Kameň / vstupné 8 eur, zľavnené 4 eurá

Street Art Festival

Bratislava ožije festivalom moderného pouličného umenia. Kamenné námestie a Námestie slobody sa premení na umeleckú zónu. Môžete sa tešiť na street art, graffiti a nebudú chýbať ani hudobné vystúpenia. Pri práci so sprejom v ruke uvidíte domácich aj zahraničných umelcov. Priamo v centre mesta tak môžete pozorovať, ako vznikajú výtvarné diela na stenách budov.

piatok – sobota / Kamenné námestie a Námestie Slobody / vstup voľný

Gurmán Fest

Prežite skvelý deň v nádhernom prostredí Sadu Janka Kráľa a ochutnávajte skvostné jedlá od tých najlepších reštaurácií a šéfkuchárov z celého Slovenska. Počas troch dní sa dozviete, čo je nové vo svete gastronómie, aké sú trendy v pečení či nové postupy vo varení, aké nové nápoje či produkty si pre nás pripravili vinári, barmani a farmári.

piatok – nedeľa / každý deň od 9:00 do 20:00 hod. / Sad Janka Kráľa / vstup voľný

Urban Art Festival

V sobotu bude v uliciach Bratislavy poriadne rušno. Jednodňový multižánrový festival prinesie 40 hudobných, tanečných a divadelných vystúpení. Môžete sa tešiť aj na bohatý sprievodný program – Graffti show na Námestí slobody, Vínna ulička na hradbách, diskusie v Letnej čitárni U červeného raka alebo Kelti na hrade Devín.

sobota / od 11:00 hod. / na rôznych miestach v Bratislave / vstup voľný

Otvorenie Kultúrneho leta v Novom Meste

Na Kuchajde bude v sobotu veselo. Čaká vás dopoludnie plné súťaží a atrakcií, ktoré bude venované prevažne deťom a rodinám. V hlavnom programe nebudú chýbať talenty z novomestských škôl, vystúpenie kúzelníka pre deti, šlágre, country pri vatre, ohňová šou a vrchol s koncertami kapiel S hudbou vesmírnou, Peter Bič Project a speváčky Jany Kirschner.

sobota / od 10:00 hod. / Areál Kuchajda / vstup voľný

Bratislavský dobový piknik

Medická záhrada sa prenesie v čase o pomyselných 100 rokov do minulosti. Piknik inšpirovaný obdobím rokov 1900 až 1950 privíta návštevníkov programom plným autentických hudobných zoskupení, možnosťou nechať si spraviť dobovú vizáž, fotoateliérom či večernou tančiarňou pod hviezdami v duchu swingu.

sobota / od 12:00 do 21:00 hod. / Medická záhrada / vstup voľný

Karlsdorf Platz

Historicky prvý ročník festivalu Karlsdorf Platz sa uskutoční v prírodnom prostredí lokality Kráľova hora. Obľúbená lúka nad Dlhými Dielmi ožije históriou, remeslami a komunitnými projektami. Pripravená je aj špeciálna vychádzka za spevom vtákov.

sobota / 8:30 hod. / Kráľova hora / vstup voľný

Jánsky pivný festival

Kultúrne leto vo Vrakuni odštartuje prvým ročníkom Jánsky pivný festival v lesoparku. Návštevníkov potešia pivné stánky, pečené prasiatko, pivné súťaže, živá hudba a ešte omnoho viac.

sobota / 15:00 hod. / Vrakunský lesopark / vstup voľný

Koncert Placebo

Kultová kapela Placebo oslavuje svoje 20. výročie veľkolepým svetovým turné. Dvadsaťročnicu oslávi aj s fanúšikmi v Bratislave. Londýnska formácia Placebo v zložení Brian Molko a Stefan Olsdal má na konte osem albumov.

nedeľa / 19:00 hod. / Aegon Aréna / vstupné od 39 eur

Bratislavský organový festival

V nedeľu odštartuje v Bratislave 6. ročník medzinárodného organového festivalu. Opäť prinesie mimoriadne podnetnú hudobnú ponuku, v hlavnej úlohe s „kráľovským nástrojom“. Prvý deň festivalu sa môžete tešiť na recitál popredného luxemburského organistu na veľkom katedrálnom organe. Festival potrvá až do 3. júla.

nedeľa / 19:00 hod. / Katedrála sv. Martina / vstupné 13 eur / 6 eur

Zdroj: YouTube.com
Tipy na víkend (23. - 25. jún)
14
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM