Kultúra

TIPY NA VÍKEND: Jarné Kapitulské dvory, Míľa pre mamu aj Ružinovský psí miláčik

Víkendové menu tentoraz ponúkne adrenalín, súťaže aj príležitosť poodhaliť tajomstvá staromestských ulíc. Na svoje si prídu malí aj veľkí!

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Jarné Kapitulské dvory, Míľa pre mamu aj Ružinovský psí miláčik
10
Galéria

Senecká korčuľa

Nenechajte si ujsť športovo-rodinné podujatie priateľov in-line korčuľovania. Pre všetkých súťažiacich je zabezpečený chutný guľáš, bohatá tombola, ako aj dobrá zábava v kruhu korčuliarskej rodiny. Trať pre dospelých má dĺžku cca 7,3 km.

Viac info TU.

sobota / 8:00 – 14:00 hod. / Slnečné jazerá / štartovné zdarma

Deň otvorených dverí

Ministerstvo životného prostredia SR opäť po roku otvorí svoje brány verejnosti a nebude chýbať bohatý sprievodný program pre malých aj veľkých. Tešiť sa môžete na plavbu loďou po Dunaji (odchod o 12:00 a 15:00 hod., lístky si vyzdvihnite v stánku Slovenského vodohospodárskeho podniku na Námestí Ľudovíta Štúra), nafukovacie atrakcie – horolezecká stena, funcity aktívne centrum, elektrické autíčka, virtuálnu realitu, maľovanie na tvár aj záchranársku techniku.

Ako sa rodí predpoveď počasia predvedú meteorológovia zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu a s geológmi zo Štátneho geologického ústavu Dionýza Štúra si budete môcť obzrieť zúbok mamuta. Pozriete sa aj na zaujímavosti zo sveta zvierat Národnej zoologickej záhrady Bojnice a môžete si postaviť vtáčiu búdku.

sobota / 9:30 – 16:00 hod. / Ministerstvo životného prostredia SR / vstup voľný

Jarné Kapitulské dvory

Podujatie Jarné Kapitulské dvory sa bude odohrávať v uličnom priestore Kapitulskej ulice, priľahlých dvoroch a záhradách. Cez malebnú Úzku uličku a Baxovu vežu sa prepojí s Mestskými hradbami a cez peší most až na Židovskú ulicu. V mestských hradbách bude prezentácia stanov z vojenského tábora s historickými zbraňami a ukážkami historického bojového umenia.

Židovská ulica ožije rôznymi podujatiami mladých ľudí ako pouličné strihanie, automat na umelecký portrét, čitáreň na schodoch, vystúpenie mladých hudobníkov, výstava insitnej tvorby z Vojvodiny a podobne. BKIS zorganizuje akciu „Susedia z Podhradia“ – komunitné kontaktovanie sa obyvateľov z priľahlých ulíc.

Pozdĺž ulice budú inštalované panely s vybranými osobnosťami bývalej židovskej komunity. V podbrání múzea Židovskej kultúry budú prezentované rôzne aktivity pre deti aj dospelých s možnosťou prehliadky dvora a pivničných priestorov .

Podrobný program nájdete TU.

sobota / 10:00 hod. / Židovská a Kapitulská ulica a Mestské hradby / vstup voľný

Jarná hojdačka

Ak patríte k milovníkom adrenalínu, najbližšia sobota bude patriť vám! Príďte si skočiť z mosta Lafranconi! Vo výške 20 metrov nad hladinou Dunaja zabudnete na všetky starosti a malichernosti. Dôležité bude len skočiť, poriadne si zakričať a nechať sa hojdať.

sobota / 10:30 – 18:00 hod. / Lafranconi, na chodníku pre chodcov z rakúskej strany / skáče sa za dobrovoľný príspevok

Míľa pre mamu na Kuchajde

Symbolickú míľovú prechádzku pre mamu smie prejsť každý, či už pešo, na bicykli, s dieťatkom v kočíku alebo na pleciach. Za splnenie úloh na jednotlivých stanovištiach dostanú návštevníci pečiatku. Na konci trasy vás čaká odmena. Nebude chýbať bohatý sprievodný program.

Viac info TU.

sobota / 14:45 – 18:00 hod. / v areáli prírodného kúpaliska – jazero Kuchajda / vstup voľný

Dúbravský detský majáles

Dúbravka pripravuje tento rok majáles venovaný deťom! Žiadne koncerty a divoká večerná zábava, ale rodinná sobota. Najskôr všetkých roztancuje skupina District Dance, po nich príde Zajko Becepačik a na záver zábava s Disco Jarkou. Nebudú chýbať tvorivé dielne a maľovanie na tvár, ako aj cukrová vata zdarma, ktorú bude rozdávať SWAN.

V prípade nepriaznivého počasia sa podujatie uskutoční v Dome kultúry.

sobota / 16:00 hod. / pred Domom kultúry Dúbravka / vstup voľný

Výstava detských táborov

Čas školských prázdnin sa nezadržateľne blíži a rodičia už určite rozmýšľajú nad programom pre svoje deti. Čo však vtedy, keď po spoločných dovolenkách a návštev u starých rodičov ešte stále zostáva veľa voľných dní?

Inšpiráciu je možné nájsť na výstave TOP TÁBORY. V poradí II. ročník akcie ponúkne návštevníkom, prezentáciu jednotlivých organizátorov detských táborov. Vďaka tomu sa návštevníci oboznámia s ponukou takmer 200 pobytových a denných detských táborov na Slovensku a v Českej republike. Na výstave sa objavia ponuky táborov – športových, indiánskych, jazykových, umeleckých, či počítačových. Okrem možnosti vyhrať pobytové poukážky a zľavové kupóny do táborov, nebudú chýbať ani zaujímavé rekvizity a atrakcie.

Deti sa budú môcť zapojiť do futbalových súťaží a tvorivých dielní, poskladať si puzzle Európy, vyskúšať si pokusy Einsteinových učencov alebo vylúštiť jazykové hlavolamy. Pripravené je aj fotenie na štvorkolkách, ryžovanie zlata, stavanie stanov, veštenie od Baby Jagy, stavanie robotov z kociek a mnoho ďalších sprievodných aktivít.

sobota – nedeľa / 10:00 – 18:00 hod. / Shopping Palace

Živé vína 2018

Na festivale Živé vína 2018 budú prezentované rôzne štýly a prístupy k výrobe vína. Budete môcť ochutnať vína biele, ružové, oranžové, ryšavé, červené, tiché, šumivé, vína bez pridanej síry, vína robené v hlinených amforách, šlapané nohami, sur lie, nečírené, nefiltrované, s prirodzeným sedimentom, bio, biodynamické a rôzne iné. Festivalu sa zúčastní viac ako 30 vinárov zo Slovenska, Česka a Maďarska.

Viac info TU.

nedeľa / 14:00 hod. / Stará tržnica / vstup 26 eur

Ružinovský psí miláčik

Už tretí ročník podujatia Ružinovský psí miláčik poteší všetkých milovníkov psov. Tento rok je pre nich pripravený bohatý program plný súťaží a ukážok šikovnosti cvičených psov.

Psíkovia budú súťažiť v štyroch kategóriách – najkrajší, najšikovnejší, najmenší a najväčší. Návštevníci sa taktiež môžu tešiť na ukážky poslušnosti a obrany psov v podaní výcvikového strediska UK-2, ako aj na šikovnosť psov Bratislavskej kynologickej záchranárskej brigády. Deti si budú môcť vyskúšať, ako dokážu byť psíkovia poslušní.

nedeľa / 15:00 hod. / pred DK Ružinov

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM