Kultúra

TIPY NA VÍKEND: Hudobná burza, koncerty aj chutné nákupy v tržnici

Valentín tento rok pripadol na pracovný deň. Ak nebolo dostatok času osláviť lásku, môžete tak urobiť cez víkend.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Hudobná burza, koncerty aj chutné nákupy v tržnici
5
Galéria

Trh – Piac – Markt

Trh v Starej tržnici ponúka sezónne potraviny vyrobené a vypestované farmármi a malovýrobcami z okolia Bratislavy, ako aj kvalitné špeciality z krajín vzdialenejších. Kúpiť si tu môžete sezónne ovocie a zeleninu, mäsové a mliečne výrobky, pečivo, cukrovinky a iné delikatesy či nápoje.

Trh dopĺňa sprievodný program plný edukačných aj zábavných aktivít pre deti i dospelých, pravidelné burzy, divadelné predstavenia pre deti, ako aj rôzne príležitostné tvorivé dielne a prednášky.

sobota / 10:00 hod. / Stará tržnica / vstup voľný

Hudobná burza

Nenechajte si ujsť najväčšie stretnutie zberateľov vinylových LP platní, CD nosičov, MC kaziet v Bratislave, tradične v priestoroch klubu KC Dunaj v centre mesta. Na burze predávate, kupujete, vymieňate hudobné prebytky z osobných zbierok. Opäť sú očakávané takmer tri desiatky predajcov – zberateľov vinylu zo Slovenska a Čiech/Moravy. Pri kávičke či punči z baru vedľa burzy môžete debatovať o hudbe.

sobota / 10:00 – 15:00 hod. / KC Dunaj / vstup voľný

Ružinovská rojnica

Už vás nebaví pozerať sa na množstvo smetí, ktoré sa povaľuje okolo našich domov a na uliciach? Pridajte sa k aktívnym obyvateľom a vyčistite spolu celé jedno ružinovské sídlisko. Tentokrát sa bude čistiť Starý Ružinov, pristavený bude aj vlastný veľkokapacitný kontajner a vozidlo na zber odpadu.

Brigáda nebude fyzicky náročná, preto sú vítané aj rodiny s deťmi alebo psičkári so psami. Brigádu organizuje OZ Ružinov Pozitív, menovite aktívni Ružinovčania Maroš Mačuha, Martin Patoprstý a Martin Chren.

Potrebné budú pracovné rukavice, sáčky na smeti, resp. predĺžené ramená na zbieranie ľahkého odpadu zo zeme. Pracovné potreby budú zabezpečené, vítané však budú aj vlastné. Rovnako počítajte aj s drobným občerstvením a pitným režimom.

sobota / 11:00 – 14:00 hod. / Starý Ružinov

Dúbravský detský karneval

Deti milujú karneval. Na chvíľu sa stanú postavami zo svojich snov, princeznami a superhrdinami. Na Dúbravský karneval príde aj Klaun Pepele, pre detičky bude pripravené maľovanie na tvár, výtvarné dielne a veľa dobrej zábavy!

sobota / 16:00 – 18:00 hod. / Dom kultúry Dúbravka / vstupné 3 eurá

Lenka Dusilová sólo a Longital

Lenka Dusilová a Longital chystajú ďalšie spojenie svojich hudobných svetov. Spoločne už odohrali niekoľko veľkých koncertov aj klubových turné a na česko-slovenskej scéne sú uznávanými menami medzi fanúšikmi aj odbornými kritikmi.

sobota / Klub Kamel, Bratislava / vstupné 12 a 18 eur

Bratislavský Burlesque bál

Večer plný burlesky, tanca a kabaretnej show s profesionálnymi moderátormi, hudobnou skupinou, ale najmä s Helenou Vondráčkovou. Nenechajte si ujsť jedinečnú príležitosť prísť si pozrieť úžasnú českú spevácku divu Helenku Vondráčkovú a zabaviť sa pod maskou zaujímavého burlesque programu.

O atmosféru večera sa postarajú skvelí moderátori, swingová hudobná skupina, kabaretné predstavenia, burlesque tanečné predstavenia, fashion show a mnoho ďalších zaujímavých tvárí.

sobota / 19:00 hod. / Moyzesova sieň / lístky na ples 125eur

Vyšite si vlastný film

Strávte nedeľu na workshope, kde si môžete vytvoriť vlastnú animovanú výšivku za pomoci autorov výstavy a filmu Krížom krážom.

Krížom krážom prepája vyšívané vzory starých mám so svetom videohier. Cieľom projektu je oživiť tradičnú krížikovú výšivku v animovanej tvorbe a neostať pritom len v rovine folklóru, ale pracovať aj s modernými prvkami. Autori kombinujú archaické vzory s pixelovou grafikou a poetikou starých videohier. Vo vytváraných animáciách sa inšpirujú tradičnou motivikou a ľudovou slovesnosťou.

nedeľa / 15:00 – 19:00 hod. / Mestská knižnica v Bratislave – Galéria Artotéka / vstup voľný

Konvergencie – zimná edícia

Festival Konvergencie ponúkne od 18. – 25. februára tretiu zimnú edíciu podujatia, tentokrát venovanú neskorým kvartetám Ludwiga van Beethovena. Program konvergencií bude opäť bohatý. Organizátori pripravili dva komorné koncerty a cyklus Neskorých kvartét v podaní Bordského quarteta v budove Slovenského rozhlasu.

Celý program festivalu nájdete TU.

Túto nedeľu si vychutnajte Beethovenove neskoré kvartetá v podaní Brodsky Quartet v rámci zimného vydania Konvergencií.

nedeľa / 18:00 hod. / Koncertné štúdio Slovenského rozhlasu / vstupenky kúpite TU

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM