Kultúra

TIPY NA VÍKEND: Hodina Zeme, festival francúzskeho filmu i veľkonočné trhy na zámku

Počas víkendu nebudete vedieť kam skôr. Na programe je viacero zaujímavých festivalov i deň otvorených dverí SHMÚ. Na Veľkú noc vás naladí dúbravský jarmok aj trhy na zámku Schloss Hof.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Hodina Zeme, festival francúzskeho filmu i veľkonočné trhy na zámku
12
Galéria

Dúbravský veľkonočný jarmok

Tradícia, originálne handmade výrobky, remeslá, ale aj bohatý sprievodný program, workshopy a zdravé dobroty. To všetko vás čaká na štvrtom ročníku veľkonočného jarmoku v Dúbravke. Vystúpenia na pódiu potešia deti i dospelých a môžete si vyskúšať aj beh s veľkonočnými vajíčkami. Podrobný program jarmoku nájdete TU.

piatok a sobota / od 10:00 hod. / Dom kultúry Dúbravka / vstup voľný

Hory a mesto 2018

V nákupnom centre Bory Mall prebieha už od stredy 19. ročník medzinárodného festival horského filmu a dobrodružstva Hory a mesto. Diváci majú možnosť vidieť množstvo zahraničných a slovenských filmov i cestoklubové premietanie Kina svet. Festival ponúkne celkovo 10 programových blokov s 19 prezentáciami a 27 prednášajúcich o 32 krajinách na 5 kontinentoch.

do nedele / Cinemax Bory Mall / program festivalu a viac informácií nájdete TU

Anime Show & Game Expo

Počas víkendu sa môžete tešiť na 11. ročník medzinárodného festivalu pop-kultúry, ktorý sa venuje anime, comicsu, japonskej kultúre, scifi, fantasy a KPOPu. Súčasťou festivalu je bohatá ponuka prednášok, workshopov, súťaží a premietanie najnovších filmov. Výstava je venovaná počítačovým hrám, video hrám, spoločenským a kartovým hrám, retro hrám a technológiám. Súčasťou výstavy sú herné súťaže, vývojári, ukážky noviniek a domácej hernej tvorby.

piatok – nedeľa / otvorenie v piatok o 13:00 hod. / Dom kultúry Ružinov / vstupné 16,90 eur na tri dni

Remeselný trh v Starej tržnici

Nezmeškajte posledný deň Remeselného trhu v Starej tržnici. Vychýrení remeselníci sa stretnú pod jednou strechou, aby vám predviedli jedinečnosť, kvalitu a pestrosť ľudových ručných prác. Budete môcť obdivovať umenie modrotlače, zručnosť šikovných rúk pri ozdobovaní vajíčok, pletenie korbáčov, krásu hliny, šúpolia aj kožených výrobkov.

piatok / od 14:00 do 21:00 hod. / Stará tržnica / vstupné 2 eurá, deti do 12 rokov zadarmo

Crème de la Crème

V rámci Mesiaca Frankofónie sa v bratislavských kinách uskutoční festival francúzskeho filmu Créme de la Créme. Návštevníci sa môžu tešiť na niekoľko významných snímkov francúzskej kinematografie. Čaká vás okrem iného aj súbor filmov o živote niekoľkých veľmi významných francúzskych umeleckých osobností, od spisovateľa Romaina Garyho cez maliara Paula Gauguina či režiséra Jeana-Luca Godarda až po sochára Augusta Rodina.

piatok – nedeľa / Kino Film Europe, Kino Mladosť, Kino Lumière, Cinemax Bory Mall, Berlinka SNG / viac informácií TU

Ochutnaj a vypi svet

V piatok sa vo Fresh Markete začína gastronomicko-cestovateľský festival, kde budete môcť ochutnať vzorky jedál z viacerých krajín sveta, ako aj vzorky piva a vín zo Slovenska a iných štátov. Cez víkend bude prebiehať aj moderované premietanie cestopisných dokumentov a fotiek na hlavnom pódiu. Viac informácií TU.

piatok – nedeľa / Farmárska tržnica – Fresh Market / vstupné rôzne

Hodina Zeme v Bratislave

Bratislava sa aj tento rok zapojí do celosvetovej kampane Hodina Zeme, v rámci ktorej sa na jednu hodinu symbolicky zhasnú najvýznamnejšie dominanty sveta. Na Primaciálnom námestí bude aj koncert, tvorivé dielničky s recyklovanými materiálmi a bude sa stavať symbolický sviečkový symbol. O 20:30 hod. odštartuje lampiónový sprievod rytme bubnov. Oslávte Hodinu Zeme a staňte sa súčasťou najväčšej kampane na ochranu našej planéty.

sobota / od 18:00 hod. / Primaciálne námestie / vstup voľný

Deň otvorených dverí SHMÚ

Prečo meteorológom nie vždy vyjde predpoveď počasia? Ako vznikajú ľadové krúpy? Alebo prečo po blesku hrmí? Odpovede na tieto otázky sa môžete dozvedieť na dni otvorených dverí Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu. Návštevníci si budú môcť pozrieť pracoviská SHMÚ, vrátane ukážok a odborného výkladu so zameraním na meteorológiu, hydrológiu, klimatológiu a monitorovanie kvality ovzdušia a vody.

sobota / od 10:00 do 15:00 hod. / Koliba / vstup voľný

Veľkonočné trhy na zámku Schloss Hof

Nalaďte sa na blížiace sa veľkonočné sviatky na zámku Schloss Hof. Regionálni vystavovatelia vám predstavia ručne maľované kraslice, pôsobivé ikebany z jarných kvetov, ozdoby a doplnky pre spestrenie jarnej domácnosti a viacero zaujímavých drobností. Nebudú chýbať ani stánky s veľkonočnými dobrotami a lahodnými nápojmi.

sobota a nedeľa / od 10:00 do 18:00 hod. / zámok Schloss Hof / vstupné 6 eur, deti 3 eurá

Bratislava Hot Serenaders

Vychutnajte si nevšednú hudbu zo začiatku 20. a konca 30. rokov minulého storočia. Orchester Bratislava Hot Serenaders na koncerte ponúkne návštevníkom malú ochutnávku z novopripravo­vaného CD, ktoré bude venované jednému z najvýznamnejších orchestrov svojej doby v celosvetovom merítku – Jean Goldkette and his Orchestra.

nedeľa / 19:00 hod. / Spoločenský dom Nivy / vstupné 10 eur, zľavnené 7 eur

Zdroj: YouTube.com
Tipy na víkend (23. - 25. 3.)
12
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM