Kultúra

TIPY NA VÍKEND: Hľadajte ukryté vajíčka v parku, nakúpte na trhu a večer sa zabavte na oldies

Veľkonočný víkend ponúka dobrodružné pátranie po sladkostiach, tradičný trh, adrenalín na dostihoch, koncerty známych skupín aj skvelú oldies zábavu.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Hľadajte ukryté vajíčka v parku, nakúpte na trhu a večer sa zabavte na oldies
8
Galéria
Zdroj: TASR

Hľadajte sladkosti v parku

Viacero parkov v Bratislave a okolí sa premení na skrýšu veľkonočných dobrôt. Najšikovnejší hľadači dostanú špeciálnu odmenu. Okrem schovaných vajíčok deti potešia tematické omaľovánky a veselé súťaže.

Sobota / od 10:00 do 11:30 hod. / Sad Janka Kráľa

Nedeľa / od 14:00 hod. / Stupava, Kaštieľsky park

Pondelok / park v Malinove

Putujte za rozprávkou

Scénické prehliadky na motívy slovenskej ľudovej rozprávky Soľ nad Zlato budú počas sviatočných dní pripravené pre návštevníkov hradu Červený Kameň.

Piatok až pondelok / od 10:00 do 17:00 hod. / Hrad Červený Kameň

Zaspievajte si s Oceánom

Kapely M.I.N.E + Oceán zahrajú spolu na dvojkoncerte. Legendárnu českú skupinu Oceán doplní nemecká formácia M.I.N.E – pokračovatelia známych Camouflage. Oceán sa predstaví novinkou Ve smíru, ktorá je prvým štúdiovým albumom skupiny po takmer 25 rokoch a zároveň prvým so speváčkou Jitkou Charvátovou, ktorá sa k formácii pridala v roku 2011. Predtým mala kapela takmer dve dekády pauzu, pôvodným spevákom bol zosnulý Petr Muk.

Piatok / Ateliér Babylon / 20:00 hod. / Vstupné 24 eur

Nakúpte na veľkonočnom trhu

Na sobotňajších farmárskych trhoch si budete môcť zakúpiť výrobky z rôznych kútov Slovenska. Nebude chýbať kváskový chleba ani typický slovenský koláč „štedrák“ ani tradičné perníky od pána Pavloviča. Budete si môcť kúpiť aj zdravú bryndzu, ovčí syr a iné mliečne výrobky zo Zázrivej. K tomu domáce maslo, jogurty, vajcia, cestoviny či víno z Modry. Na svoje si prídu aj milovníci mäsa a zabíjačkových špecialít, tešiť sa môžu na výrobky kvalitné klobásy, jaternice, huspeninu či oškvarky.

Sobota / od 8:00 hod. / DK Ružinov / Vstup voľný

Obnovte si zbierku platní

Priaznivcom vinylových skvostov je určená burza platní. Nájdete na nej všetky možné žánre a môžete vymieňať, kupovať alebo predávať.

Sobota / od 16:00 do 18:00 hod. / Piváreň Hron, Dudvážska 5 / Vstup voľný

Tancujte až do rána

Veľkonočný víkend bude režírovať Kowič a DJ Wosa2000, ktorí na parkete zahrajú to najlepšie zo svojho repertoáru a vy budete tancovať ako o dušu. Nevyhnutnosťou sú pohodlné topánky a zodpovedné dodržiavanie pitného režimu, aby ste sa mohli pretancovať až do rána bieleho. DJ Wosa2000 používa gramofóny ako hudobný stroj času. Jeho zvuk je jedinečný, neváha mixovať žánre ako dirty soul, freak hop, ghetto funk a disco3000. Nerešpektuje hudobné škatuľky – tento talentovaný DJ mixuje fantastické ekletické sety.

Sobota / 22:00 hod. / KC Dunaj / Vstupné 3 eurá

Stavte si na koňa

Sezóna na závodisku odštartovala pred týždňom a pokračuje v nedeľu 16. apríla ďalším dostihom. Veľká aprílová cena VETIS ponúkne spolu 8 rovinových a prekážkových dostihov. Medzi jednotlivými pretekmi sa môžete zabaviť pri hudbe kapely AKUSTIX. Deti sa určite s radosťou povozia na koníkoch, v novej dostihovej sezóne zadarmo.

Nedeľa / 14:00 hod. / Závodisko Petržalka / Vstupné: dospelí 2 eurá, študenti, dôchodcovia 1 euro, deti do 10 rokov zadarmo

Obdivujte rybičky

Pre všetkých priaznivcov akvaristiky a teraristiky je určená akva-tera burzu Exotika Bratislava, na ktorej môžete obdivovať a výhodne nakúpiť ryby, krevety, slimáky, raky, vodné rastliny, dekorácie, menšie akváriá, krmivá, ale aj plazy, jaštery, korytnačky či pavúky.

Nedeľa / od 9:00 do 12:00 hod. / DK Zrkadlový háj, Rovniankova 3 / Vstupné zlosovateľné v bohatej tombole 2 eurá

Zabavte sa na Oldies Párty

Veľká veľkonočná tanečná noc s výberom tých najhorúcejších hitov rokov „éry oldies“ – 80s, 90s, 70s. Zažijete oldies párty s tradíciou a atmosférou, DJ s povesťou a najlepšími hudobnými setmi a pesničkami na želanie. Pre priaznivcov latina je pripravený vedľajší tanečný parket, kde si môžu zatancovať salsu.

Nedeľa / od 21:00 hod. / La Fiesta, Prievozská 18 / Vstupné 5 eur

Program na veľkonočný víkend
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM