Kultúra

TIPY NA VÍKEND: Erotický veľtrh, romantická Biela noc aj FOTO Slovakia

Prvý novembrový víkend bude pestrý. Na svoje si prídu fanúšikovia techniky, erotiky, lahodného vína aj dobrých kníh.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Erotický veľtrh, romantická Biela noc aj FOTO Slovakia
14
Galéria

Veliká Račanská Huslovica

Rok sa s rokom stretol a zas je tu, v poradí už druhá, Veliká Račanská Huslovica. Popri výbornej a kvalitnej muzike, ktorú zabezpečia ľudové hudby Muzička, Skaličan a Fidlicanti, nebude chýbať široký výber najlepších račanských vínečiek a všakovakých domácich dobrôt. Do folklórnej trmy-vrmy sa budú môcť zapojiť a s renomovanými hudobníkmi si zahrať aj začínajúci plejeri – hudobníci z publika.

piatok / 19:00 hod. / Nemecký kultúrny dom Rača / vstupné 15 eur

Novembrový Burzoblšák

V sobotu na vás čaká už tradičný Burzoblšák. Ak už rozmýšľate nad vianočnými darčekmi, na Burzoblšáku nájdete naozaj pekné veci za symbolické ceny. Tešiť sa môžete nielen na oblečenie, ale aj starožitnosti, handmade výrobky, platne, knihy, obrazy a všetky znovuobjavené poklady z povaly. Pripravená bude aj zóna s občerstvením či program pre deti, a to všetko v príjemnej atmosfére.

sobota / od 9:00 – 13:00 hod. / v areáli ZŠ Pavla Marcelyho na Drieňovej ulici v Ružinove / vstup pre kupujúcich je voľný

Novembrová bratislavská knižná burza

Jedinečná akcia Novembrová bratislavská knižná burza sa bude konať v rámci podujatia TRH – PIAC – MARKT v sobotu v Starej tržnici na poschodí. Predávať sa budú najmä knihy, ale popritom sa určite objavia aj gramoplatne, pohľadnice, časopisy, CD-čka, a keď motyka vystrelí i komiksy, plagáty a audiokazety.

sobota / 10:00 do 15:00 hod. / Stará tržnica / vstup pre kupujúcich zadarmo

Erotický veľtrh 2017

Ďalší ročník erotického veľtrhu v Bratislave. Jedinečný veľtrh nielen o erotike, ale aj o módnych trendoch súčasnej doby. Veľtrh je cielený ako na jedinca, tak aj na mladé i staršie páry, ktoré chcú spoznať novinky zo sveta erotických pomôcok. Prezentovaná bude aj plastická chirurgia, vírivky, povzbudzujúce a konzumačné prostriedky, tetovanie, spodná bielizeň aj kostýmy. Súčasťou veľtrhu bude aj večerná akcia plná sprievodného programu.

sobota / od 10:00 hod. / Refinery Gallery / vstup 11 eur

Protest pred cirkusom Aleš

Aktivisti, ktorí sa združujú pod názvom Nerob cirkus, uskutočnia v sobotu ďalší protest za cirkusy bez zvierat. Protest bude trvať približne hodinu, teda do začiatku cirkusového predstavenia. Cieľom je ukázať návštevníkom aj okoloidúcim pohľad z druhej strany mreží. Môžete si priniesť bannery s heslami proti krutosti v mene zábavy – či už to bude nejaký kartón, staršia plachta… to je na vás.

sobota / od 13:00 hod. / pred cirkusom Aleš na Kazanskej ulici pri Kauflande v Podunajských Biskupiciach

Biela noc v Budmericiach

Najväčší a najnavštevovanejší medzinárodný festival súčasného umenia sa stal neodeliteľnou súčasťou hlavného mesta, z ktorého putuje aj do Budmeríc. Príďte do čarovného areálu kaštieľa prvú novembrovú sobotu. Historický kaštieľ v Budmericiach a jeho výnimočnú architektúru umocní umelecké zoskupenie BN Label nasvietením fasády. Spolu s anglickým parkom plným starých stromov bude miesto pôsobiť na divákov magickým dojmom.

Okrem nasvieteného exteriéru si môžete exkluzívne vychutnať aj večerné prehliadky stálej expozície vo vnútri kaštieľa. Prehliadky začínajú každú celú hodinu, od 19:00 do 22:00. hod.

sobota / 18:30 hod. / kaštieľ v Budmericiach

Umenie z Cvernovky #2

V druhom vydaní výstavy Umenie z Cvernovky si predstavíme päticu vizuálnych umelcov, ktorí sa neboja špiny od farieb a prachu z dielne, aby zhmotnili svoje videnie sveta. Svoju tvorbu nám ukážu maliarky Hula a Mariana LujMarí Palugová, kaligrafista Tomáš Gažovič vystupujúci pod značkou SKC, výtvarník Vilém Duha a značka Pangea Boards, ktorú odprezentuje Milan Stanco.

piatok – nedeľa / otvorenie v piatok o 17:00 hod. / Nová Cvernovka / vstup voľný

FOTO Slovakia 2017

V tomto roku otvára svoje brány 6. ročník najväčšieho fotografického podujatia na Slovensku – FOTO SLOVAKIA 2017. Podujatie, ktoré už tradične spája výstavu so sprievodným programom. Rovnako ako predminulý rok ho zastreší historická Stará tržnica. A čo vás čaká?

V hlavnom programovom bloku sa predstavia známi slovenskí fotografi a odborníci na fotografiu Ivan Čaniga, Ľubo Špirko, Ján Štovka, Matúš Zajac, Martin Dodrv a Marián Pauer. Z českej republiky k nám príde fotograf prírody, Petr Bambousek.

nedeľa / 9:00 – 18:00 hod. / Stará Tržnica, Nám. SNP, Bratislava / vstupné 5 eur

Tipy na víkend
14
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM