Rôzne

TIPY NA VÍKEND: Druhý advent sa bude niesť v znamení jarmokov, vín a Vianoc!

Prvý decembrový víkend ovládnu podujatia so sviatočnou atmosférou. Vyrazte do ulíc a zažite Advent na Bratislavskom hrade či Vianočnú uličku v Devínskej Novej Vsi.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Druhý advent sa bude niesť v znamení jarmokov, vín a Vianoc!
4
Galéria

Vyrazte do ulíc a užite si spoločnosť priateľov i neznámych na festivaloch zimy, vína a Vianoc!

Vianočná ulička

Vianočná ulička v Devínskej Novej Vsi privíta na Hradištnej ulici množstvo stánkov a hudobný program, ktorý potrvá až do soboty. Tešiť sa môžete napríklad na Vaša Patejdla s jeho rockovou kapelou.

Program nájdete TU.

štvrtok – sobota / Devínska Nová Ves / Hradištná ulica

Umenie na jedinečných miestach

V piatok vymeňte bary za unikátne miesto: Zoberte priateľov k zabudnutému depu. V nikdy nedostavanom petržalskom „depe“ metra, ktoré je ikonou bratislavského streetartu, sa nachádza vstupný portál do zaplaveného tunela metra.

Voda siahajúca až do nekonečnej tmy už po desaťročia stráži tajomstvá, ktoré sa skrývajú na druhom brehu tohto podzemného jazera. Stošesťdesiat metrov hlboko v tuneli, na jeho samom konci predstaví H16 svoj nový album SILA, ktorý na svetlo sveta vyjde až štyri dni potom.

Viac info TU.

piatok / 19:00 – 22:00 / Janikov dvor / vstup zdarma

Ružinovská lýra

Piatok večer bude ružinovský DK patriť jedinému festivalu pôvodnej slovenskej tvorby. Ružinovská lýra otvorí svoje brány už tento piarok a zaháji Finále súťaže Ružinovskej lýry. Predstaví sa desať finalistov v doprovode Orchestra Gustava Broma. O 20:00 hod. sa uskutoční jedinečný koncert Spomienka na lýru v podaní finalistov legendárnej súťaže Bratislavská lýra.

Viac info TU.

piatok / 17:00 hod. / ružinovský DK

Chute Malých Karpát

V Modre, Vinosadoch, Pezinku a v Šenkviciach nájdete od piatka do soboty festival otvorených vinárstiev, gastronómie a kultúry Malých Karpát – Chute Malých Karpát, ktorého partnerom je KOCR Bratislava Region Tourism. Príďte si pochutnať s rodinou a priateľmi na výbornom víne a miestnych gastronomických špecialitách.

Viac o podujatí nájdete TU.

piatok / 16:00 – 22:00 hod. a v sobotu od 13:00 do 22:00 hod. / v Modre, Vinosadoch, Pezinku a v Šenkviciach

Mikuláš na ľade

Mikuláš na ľade, to je podujatie určené nielen pre deti, ale aj pre dospelých na korčuliach rovno na dvoch štadiónoch v Bratislave. Na zimnom štadióne Ondreja Nepelu od 10:00 do 12:00 hod. a na zimnom štadióne Dúbravka od 16:00 do 18:00 hod. Zabezpečený bude športovo-kultúrny program, nebudú chýbať ani detské súťaže, diskotéka a mikulášske darčeky pre všetky deti.

sobota / 10:00 – 18:00 hod. / zimný štadión Ondreja Nepelu a zimný štadión Dúbravka

Zdroj: Facebook

Advent na hrade

Návštevníci Bratislavského hradu budú môcť zažiť vianočné trhy trochu nezvyčajne, a to priamo na hrade. Advent na hrade je nová tradícia, ktorá priniesla do exteriéru dominanty hlavného mesta živý betlehem, hudobnú produkciu a nádhernú výzdobu.

nedeľa / 16:00 – 21:00 hod. / Bratislavský hrad

Uprising Winter Edition

Siedme pokračovanie Uprising Winter Edition bude znieť v Ateliéri Babylon. Hlavnou hviezdou bude francúzska kapela Dub inc, ktorá príde predstaviť svoj nový album “So What”.

Viac o akcii TU.

sobota / Ateliér Babylon

Mikulášske preteky

V sobotu pozýva mesto Stupava na Mikulášsky jarmok, ktorý sa bude konať od 6:00 hod. pri kultúrnom dome. Nasledujúci deň sa bude v Stupavskom parku športovať. Na každého účastníka Mikulášskych pretekov v orientačnom behu bude v cieli čakať sladký mikulášsky balíček.

Bližšie info nájdete TU.

sobota – nedeľa / od 9:30 do 14:00 hod. / Stupava

Mikulášske jazdy na Prešporáčiku

Mikuláš a Prešporáčik Oldtimer pozývajú všetky dobré deti na vyhliadkovú jazdu na Bratislavský hrad.

sobota a nedeľa / 10:00 – 16:00 hod. / nástup na Hviezdoslavovom námestí pred SND / deto do 14 rokov v sprievode dospelej osoby zdarma

Mikuláš v ZOO Bratislava

Poslušným deťom rozdajú Mikuláš s Anjelom a Čertom v ZZO Bratislava darčekové balíčky. Tie deti, ktoré sa nehanbia, budú môcť Mikulášovi zaspievať pieseň či povedať básničku. Mikuláš pre vás pripravil neobyčajné prekvapenie, a to divadielko z Maringotky v podobe klasického bábkového divadla tak, ako sa hrávalo v minulosti – ide o unikátnu divadelnú maringotku ťahanú koníkmi.

Podrobný program nájdete TU.

nedeľa / 11:00 hod. / ZOO Bratislava

Víkendový program
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM