Kultúra

TIPY NA VÍKEND: Dni venované hudbe, filmom, vínu a vegánskym špecialitám

Športovcov tento víkend poteší Beh cez Bratislavu, Jarné Vegánske hody budú rozvoniavať Starou tržnicou a vo Vinosadoch sa budú degustovať kvalitné vinosadské vína.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Dni venované hudbe, filmom, vínu a vegánskym špecialitám
8
Galéria

Pezinský amatérsky filmový festival

Trinásty ročník Pezinského amatérskeho filmového festivalu si pre nadšencov a tvorcov alternatívnych filmov pripravil výber nielen domácej tvorby, ale aj nezávislých filmov zo širšieho okolia a zahraničia. Počas dvoch dní sa vystriedajú rôzne žánre, budete mať možnosť pozrieť si filmy hrané i animované, komediálne aj akčné, dramatické i experimentálne.

Bližšie info k akcii nájdete TU.

piatok – sobota / 18:00 hod. / KC Pezinok

Farmárske hody

V Ružinove si milovníci tradičných slovenských potravín prídu na svoje. Každé dva týždne sa budú pred Domom Kultúry Ružinov konať farmárske trhy. Na sobotňajších trhoch si môžete nakúpiť výrobky z rôznych kútov Slovenska. Nebude chýbať kváskový chleba z Jahodnej, ktorý vydrží čerstvý aj štyri dni, typický slovenský koláč „štedrák“, ktorý má poschodia z maku, orechov, lekváru a tvarohu, ale ani zdravá bryndza, ovčí syr a iné mliečne výrobky zo Zázrivej. K tomu domáce maslo, jogurty, vajcia, cestoviny či víno z Modry – dokonca aj ríbezľové či jahodové.

Viac o akcii sa dočítate TU.

sobota / 8:00 – 14:00 hod. / pred Domom Kultúry Ružinov

Putovanie za vínom

„Putovanie za vínom – z pivnice do pivnice“ v malebnej vinohradníckej obci Vinosady predstaví počas sobotného deviateho ročníka vína 17 vinárov v 18 pivniciach. Plnými dúškami si vychutnajte kvalitné vinosadské vínka v rázovitých vinohradníckych domoch a pivniciach.

Viac info TU.

sobota / 12:00 – 21:00 hod. / Vinosady / Vinotéka Karpaty

Čistenie brehov Dunaja

Sea Shepherd Slovakia pozýva na prvé upratovanie vodných tokov v tomto roku, konkrétne brehov Dunaja. V dnešnej dobe je veľmi dôležité dbať na čistotu vodných tokov a zdrojov, pretože sú znečisťované plastom, chemikáliami a bežným odpadom. Následky znečistenia vody sú potom katastrofálne a majú dopad nielen na život v nej ale aj v jej okolí. Upratovanie bude zamerané najmä na plasty, papier, sklo a cigaretové ohorky, (prípadne drobný kov, konzervy a iné)!

Viac info o akcii nájdete TU.

sobota / 14:00 – 17:00 hod. / parkovisko pod Mostom Lafranconi

Livin' Blues 2017

V Petržalskom DK Lúky poteší nadšencov blues XXV. ročník medzinárodného festivalu blues a rhytm&blues. Účinkujú: P.P.BAND, ŽALMAN BROTHERS BAND, SILVIA JOSIFOSKA & BLUES LABORATORY, JÁN LITECKÝ-ŠVEDA, BLUESWEISER, MOJO WORKINGS (HU), LORD BISHOP ROCKS (USA / D).

Viac o účinkujúcich a akcii nájdete TU.

sobota / 16:30 – 23:55 hod. / Dom kultúry Lúky / vstup: predpredaj 11 eur, na mieste 14 eur

Zdroj: TASR

Električka č. 3

Nenechajte si ujsť premiérové vydanie párty, ktorá nesie názov Električka! Prečo električka? Miesto konania sa nachádza v bode, ktorý je významným električkovým uzlom v Bratislave. Hrať bude Hip-hop, Rap, RnB, Funk, Twerk a Moombahton.

sobota / 21:00 – 4:00 hod. / rezervácia na 0903 722 733 / lístok 3 eurá

Beh cez Bratislavu

Už túto nedeľu odštartuje maratónsky týždeň symbolickým Behom cez Bratislavu. Trať má 42km a štartuje sa v obchodno-zábavnom centre Bory Mall, bežci sa stretávajú pred predajňou Adidas. Z Borov sa vybieha na Dúbravku a Karlovu Ves, následne cez Most Lafranconi do Petržalky, ktorou sa prebehne popri Chorvátskom ramene a následne po Dolnozemskej ulici a hrádzi na Prístavný most. Cez mestské časti Ružinov a Nové mesto dobehnú do cieľa v Eurovea. Spoločná fotka musí byť!

Viac info TU.

nedeľa / 10:00 – 14:00 hod. / Bory Mall

Jarné vegánske hody

Jarné vegánske hody Bratislava 2017 v nedeľu rozvoňajú bratislavskú Starú tržnicu. Ani tento rok sa hody nezaobídu bez prednášok na tému práv zvierat, ochrany životného prostredia a zdravého životného štýlu a sprievodných podujatí, akými sú prednášky, diskusie, workshopy a premietania.

Do vegánskych hodov sa môže zapojiť každý. V rámci programu Vegánskych hodov vystúpili napríklad rakúsky aktivista Martin Balluch, aktivisti z organizácie Sea Shepherd, Otevři Oči, Vegan Fighter, VLK, Arolla Films, BROZ, DAPHNE, Greenpeace a iných.

Bližšie info o programe a akcii nájdete TU.

nedeľa / 12:00 – 21:00 hod. / Stará tržnica

Karneval na ľade

Oslávte koniec zimy karnevalom na klzisku v Avione a príďte sa vyblázniť na Karneval na ľade! Vstup v maskách je zdarma a vyhrať môžete super ceny!

nedeľa / 14:00 – 19:00 hod. / Avion Shopping Park Bratislava

TIPY NA VÍKEND: Dni venované hudbe, filmom, vínu a vegánskym špecialitám
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM