Kultúra

TIPY NA VÍKEND: Deň otvorených pivníc, voňavé a chutné festivaly aj maľovanie na nahé telá

Predĺžený víkend bude nabitý skvelými akciami. Môžete ochutnávať lahodné čokolády, dať si pohár vínka, zabaviť sa na koncerte či výstave alebo obdivovať pomaľované ľudské telá.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Deň otvorených pivníc, voňavé a chutné festivaly aj maľovanie na nahé telá
17
Galéria

Deň bielych vrán

Pri spomienke na November ´89 vás čakajú otvorené rozprávania o svete bielych vrán. Súčasťou podujatia je aj udeľovanie ocenení Biela vrana tým, ktorí preukázali občiansku statočnosť a svojimi postojmi upozorňujú na problémy spoločnosti, hoci im to prináša problémy. Čakajú vás aj premietania filmov, workshopy, výstavy či debaty s novými bielymi vranami. Príďte podporiť ľudí, ktorí našli odvahu postaviť sa za správnu vec.

piatok / 14:30 hod. / Mestské divadlo P. O. Hviezdoslava / vstupné 8 eur

Dúbravský klobásový festival

Dnešný sviatočný deň bude v Dúbravke patriť všetkým mäsožravcom a milovníkom klobás. Uskutoční sa tam jubilejný 10. ročník Dúbravského klobásového festivalu. V rámci neho sa bude konať súťaž vo výrobe tradičných domácich klobás, ktoré môžete po celý deň ochutnávať. Pripravená je aj prehliadka Dúbravského múzea a country hudba.

piatok / 9:00 hod. / Dúbravské múzeum / vstup voľný

Koncert Lucia Šoralová a Nerez

Príďte si naživo vychutnať podmanivý šansón, folk, klezmer či balkánske rytmy v podaní Lucie Šoralovej a pôvodných členov skupiny Nerez – Zdeňka Vřešťála a Víta Sázavského. Okrem nich sa divákom predvedie aj kapela La Alma.

piatok / 18:00 hod. / Ateliér Babylon / vstupné od 14 eur

Deň otvorených pivníc

Slovensko patrí medzi vinárske krajiny a jeho vína a vinohradnícke oblasti si zaslúžia pozornosť návštevníkov. Najväčšou vinohradníckou oblasťou je malokarpatský región, a práve vína z tejto oblasti môžete ochutnávať na 18. ročníku Dňa otvorených pivníc. Na milovníkov vína čaká viac ako 160 pivníc a vinární od Bratislavy až po Trnavu, kde si môžete dopriať svoj obľúbený nápoj.

piatok – sobota / pivnice sú otvorené od 12:00 do 21:00 hod. / Malokarpatský región / cena vstupenky je 50 eur

Mesiac fotografie

V galériách a múzeách Bratislavy sa počas 27. ročníka festivalu Mesiac fotografie uskutoční opäť množstvo individuálnych a kolektívnych výstav od autorov z celého sveta. Program festivalu a ďalšie informácie nájdete na webovej stránke.

celý november / galérie a múzeá v Bratislave / vstupné rôzne

Festival slobody

Ústav pamäti národa pripravil už siedmy ročník Festivalu slobody, ktorý sa koná v týchto dňoch v Bratislave. Podujatie ponúka mnohé zaujímavé dokumentárne aj hrané filmy, výstavy, divadelné predstavenia či koncert. Festival slobody by mal všetkým pripomenúť obdobie neslobody na Slovensku a uvedomiť si, aké je dôležité žiť vo svete bez totalít.

V sobotu sa pri Cyklomoste slobody uskutoční podujatie Deň zatvorených hraníc, ktoré pripomína 28. výročie pádu železnej opony a je aj spomienkou na obete železnej opony.

potrvá do 23. novembra / Bratislava / podrobný program TU / vstup voľný

Medzinárodný festival poézie

Oslava kvalitnej svetovej aj domácej poézie Ars Poetica vám po 15-krát predstaví popredných básnikov z celého sveta v spojení s originálnym VJ-ingom, recitáciou pôvodných prekladov, koncertmi, tanečným predstavením a špeciálnym filmovým programom. Viac o skvelom programe podujatia sa dozviete TU.

piatok – nedeľa / V-klub, A4 – priestor súčasnej kultúry, SNG, Univerzitná knižnica / vstup voľný

Vajnorský širáček

Po úspešných dvoch ročníkoch sa vo Vajnoroch môžete tešiť na 3. ročník Vajnorského širáčka – prehliadku amatérskych folklórnych súborov a ochotníckych divadiel. V rámci sprievodného programu bude pripravená prezentácia diel vajnorských umelkýň a výstava fotografií a taktiež prezentácia diel čipkárok z Krajného a Brezovej pod Bradlom.

sobota – nedeľa / od 14:00 hod. / Dom kultúry Vajnory / vstupné dospelí 3 eurá, deti 1,50 eur

Body Art Show

V Bratislave zažijete veľkolepú prehliadku umenia maľovania na ľudské telá Body Art Show 2017. Akcia nielenže poteší vaše oko, ale zároveň finančne podporí prevenciu onkologického ochorenia rakoviny prsníka. Na vlastné oči uvidíte maľovanie na nahé ľudské telá v podaní najlepších slovenských a zahraničných bodypainterov. Tento rok bude prehliadka inšpirovaná gréckou a egyptskou mytológiou.

sobota / 19:00 hod. / vo veľkej sále Strediska kultúry Bratislava-Nové Mesto / vstupné od 20 eur

Festival Káva – Čaj – Čokoláda

V Bratislave sa už po štvrtýkrát stretneme pri šálke kávy, čaju alebo čokolády. Na obľúbenom festivale sa vám predstavia vybraní pražiari, čokolatiéri, dovozcovia čaju, ale aj výrobkov či dobrôt bezprostredne súvisiacich s kávou, čajom a čokoládou. Čakajú nás ochutnávky, predstavenie tradičných aj netradičných značiek, produktov a firiem, bohatý sprievodný program a, samozrejme, ďalšie kolo Latte Art Show.

sobota – nedeľa / od 10:00 hod. / Bory Mall / vstup voľný

Jevgenij Pljuščenko – Pán ľadu

V nedeľu sa môžeme tešiť na krasokorčuliarsky sviatok na najvyššej úrovni. V rámci svojho narodeninového turné zavíta do Bratislavy olympijský víťaz, trojnásobný majster sveta a sedemnásobný majster Európy Jevgenij Pljuščenko. Spolu s víťazkou zimných OH Adelinou Sotnikovou, Tomášom Vernerom, Elenou Jovanovič, Nodarom Maisuradzem, Mischom Ge, Ivanom Riginim, Elladjom Baldem a mnohými ďalšími predvedú jedinečnú šou, na ktorú budete ešte dlho spomínať.

nedeľa / 18:00 hod. / Zimný štadión Vladimíra Dzurillu / vstupné od 29 eur

Zdroj: YouTube.com
Tipy na víkend (17.-19. 10.)
17
Galéria
Zdroj: FB Deň modranských pivníc
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM