Kultúra

TIPY NA VÍKEND: Cirkusové umenie, Bratislavský majáles, rytierske súboje aj hodovanie v Rači

Roztočte to v meste počas troch voľných dní! V Bratislave a okolí sa bude žiť zábavou, hodovaním a športom. Určite vás zláka aj vôňa kvetov na výstave Flóra.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Cirkusové umenie, Bratislavský majáles, rytierske súboje aj hodovanie v Rači
10
Galéria

Bavte sa na Bratislavskom majálese

Na Bratislavskom majálese zahrá už tradične prvá liga slovenských hudobníkov. Obľúbený mestský festival ponúkne na svojom 10. ročníku tri dni plné živých koncertov, diskusií aj detskej zábavy. Nebude chýbať ani cyklopelotón Župná dvadsiatka. Ak vám po vyspevovaní s kapelami vyschne v hrdle a vyhladnete, postará sa o vás veľká gastrozóna Festivalová Kozlovna open air pub. Záverečný ohňostroj bude trvať celých 10 minút.

piatok od 17:00 hod. – nedeľa 22:00 hod. / Tyršovo nábrežie, Petržalka / vstup voľný

Nakúpte na Burzoblšáku

V sobotu sa areál ZŠ Pavla Marcelyho opäť zmení na blší trh. Stolíky obsadia predajcovia s najrozličnejším oblečením, ale aj svojimi vlastnými výrobkami. Príďte vlastnoručne popreberať či už vešiaky, drobnosti a platne a ulovte si svoj najlepší kúsok. V súčasnosti, kedy už sú obchody presýtené veľmi podobným tovarom a ceny oblečenia sa šplhajú do neuveriteľných čísel, choďte na to inak! Tie najštýlovejšie kúsky na vás budú čakať v máji na Burzoblšáku.

sobota / ZŠ Pavla Marcelyho, Drieňová ulica / od 8:00 hod. / vstup voľný

Obdivujte cirkus

Festival nového cirkusu Cirkul´art je medzinárodnou prehliadkou kreatívnych a žánrovo pestrých umeleckých produkcií so zameraním na súčasné divadlo a moderný cirkus. Je jediným a unikátnym podujatím svojho druhu na Slovensku. Jeho cieľom je kvalitný inšpiratívny program z rôznych kútov sveta. Skvelé podujatie odštartuje veľkolepý pouličný cirkus Cirque Du Platzak. V sobotu a v nedeľu sa zas cirkus Luis a Pedro Sartori du Vale predstaví v Divadle Aréna.

piatok / Námestie Eurovea / 20:00 hod. / vstup voľný

sobota 22:00 hod., nedeľa 16:00 hod / Divadlo Aréna / vstupné 15 eur

Zapádlujte si

Malodunajský vodácky maratón je podujatie organizované za účelom stretnutia vodákov a kamarátov, ktorí si každoročne na začiatku sezóny zmerajú sily v rôznych kategóriách na trase dlhej 31 km. Maratón sa koná v sobotu v Novej Dedinke a po jeho skončení si budete môcť posedieť pri živej country hudbe pri mlyne v Jelke.

sobota / Nová Dedinka / od 8:00 do 16:30 hod. / štartovné 10 eur

Obdivujte remeslá

Ak máte radi ľudovo-umeleckú tvorbu, nenechajte si ujsť remeselné trhy na nádvorí hradu Červený Kameň. Viac ako dvadsať remeselníkov a handmade výrobcov vám od soboty do pondelka predvedie svoje zručné umenie.

sobota – pondelok / hrad Červený Kameň / vstup je voľný

Radujte sa z tanca

Na Salsa párty si môžete zatancovať pod vedením profesionálnych inštruktorov. Čaká Vás ukážková hodinka salsy a bachaty. Tešiť sa môžete aj na skvelú zábavu, tanečné animácie v štýle salsy aj merengue, skúsených tanečníkov a pestrú ponuku kokteilov, ktoré v sobotný večer určite padnú vhod. Príchuť exotiky zamieša aj kubánsky tanečník, inštruktor a DJ ELIER, ktorý ulahodí hudbou prevažne v pokojnejšom tempe. Odreagujte sa po pracovnom týždni a spoznajte radosť z tanca.

sobota / La Bomba, Prievozská 18 / od 22:00 hod. / vstupné 5 eur

Hodujte v Rači

Na hodoch vás čaká veľa zábavy a dobrého jedla. O kultúru sa postarajú ZUŠ Vrbenského, Vienok, H&T Dance Group, Spevácky súbor Račan. Zábava v amfiteátri bude v sobotu pokračovať až do večera za účasti Otta Weitera a Andrey Fisher. Na záver zaspieva a zahrá SAMUEL TOMEČEK & LIVE BAND.

Nedeľný program sa začne ráno slávnostnou rímskokatolíckou bohoslužbou vo Farskom kostole sv. Filipa a Jakuba. Už od 11:00 hod. bude v amfiteátri pripravený program pre deti – koncert a hudobno-tanečná rozprávka, o 14:00 hod. vyhlásia víťaza súťaže o Najlepší hodový koláč a o 20:00 hod. to na pódiu v amfiteátri roztočí Kmeťoband.

sobota od 14:00 hod – nedeľa / amfiteáter Knižkova dolina / vstup voľný

Flóra Bratislava 2017

Medzinárodná výstava kvetov a záhradníctva Flóra Bratislava 2017 odštartovala už svoj 38. ročník. Na najväčšej kvetinovej a záhradníckej výstave na Slovensku sa predstaví viac ako 150 vystavovateľov a predajcov zo Slovenska, Česka, Talianska, Holandska, Poľska a Maďarska. Na svoje si prídu milovníci kvetov, záhrad a všetkého, čo je s tým spojené.

piatok – nedeľa / piatok – sobota 9:00 – 19:00 hod., nedeľa 9:00 – 18:00 hod. / Incheba Expo Arena

Užite si susedskú opekačku

Centrum rodiny v Dúbravke pripravilo pestrý program, ktorý sa začne o 13:00 hod. susedským šachovým turnajom. Nielen pre malých návštevníkov bude o 15:15 hod. pripravené divadielko s hrou Mechúrik, koščúrik trochu inak, ktoré v rámci projektu dobrovoľníctva nacvičili študenti psychológie s autistickými deťmi. Opekanie špekáčikov spríjemní stredoškolská hudobná skupina. Počas podujatia sa zabavíte aj pletením košíkov a maľovaním na sklo v tvorivých dielňach. Tí, čo radi športujú, si môžu zahrať stolný futbal, petang, kalčeto alebo bedminton.

nedeľa / Komunitné centrum Bazovského 6, Dúbravka / od 13:00 hod. / vstup voľný

Preneste sa do stredoveku

Milovníci histórie sa dočkali. Bohatý program akcie „Rytieri na Devíne“ vyvrcholí rytierskym turnajom na koňoch. Môžete sa tešiť na dvorské i ľudové tance z obdobia stredoveku, veršovanú rozprávku plnú šermu pre malých i veľkých či vtipné bábkové divadlo. Okrem toho môžete počas celého dňa vyskúšať rôzne dobové hry, odviezť sa na koni, zastrieľať si z luku alebo navštíviť remeselné stánky.

nedeľa / hrad Devín / od 10:00 hod. / vstupné (platí aj ako vstupné na hrad Devín) 8 eur, zľavnené vstupné 4 eurá

Víkendový program
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM