Kultúra

TIPY NA VÍKEND: Bratislava sa roztancuje, zažije skvelý hudobný festival aj súťaž o najmilšieho psíka

Počas víkendu čaká Bratislavčanov množstvo zaujímavých akcií. Mesto bude žiť hudbou, tancom, ale aj chutným a zdravým jedlom.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Bratislava sa roztancuje, zažije skvelý hudobný festival aj súťaž o najmilšieho psíka
6
Galéria
Zdroj: Bratislava.dnes24.sk/TASR

Hudobný festival SHARPE

Nová Cvernovka bude hostiť prvý ročník hudobného festivalu spojeného s odbornou konferenciou SHARPE. Nenechajte si ujsť vyše 20 koncertov na 6 pódiách v unikátnych priestoroch bývalej chemickej priemyslovky. Nebudú chýbať vystúpenia muzikantov pod holým nebom či akustické “unplugged” variácie. K festivalovému programu sa cez deň pridajú inšpiratívne prednášky, diskusie a workshopy od skúsených hudobných odborníkov.

piatok – sobota / Nová Cvernovka / vstupné 15 a 12 eur / Pro Pass zahŕňajúci vstup na festival a konferenciu je možné zakúpiť za 25 eur

Vínna ulička v Pezinku

V tomto roku odštartuje už štvrtý ročník série Malých vínnych uličiek. Na tomto malom vinárskom podujatí sa opäť predstavia lokálne vinárstva, ktoré majú aspoň časť svojej vínnej produkcie dopestovanú vo vlastných vinohradoch. Okrem vín si na podujatí budete môcť vychutnať aj príjemný kultúrny hudobný program.

sobota / od 16:00 do 22:00 hod. / Pezinok, na Radničnom námestí pod Dolným kostolom

Špargľové dni 2018

Na Primaciálnom námestí poodhalíte kulinárske tajomstvá profesionálnych šéfkuchárov, ktorí vám ukážu, ako si pripraviť lahodné špargľové špeciality. Potešíte svoje chuťové poháriky a vychutnáte si čas v príjemnej spoločnosti. Viac informácií nájdete na www.culinarydays.sk.

do soboty / Primaciálne námestie / vstup voľný

Boriešok roka

Pre všetkých milovníkov, priateľov a chovateľských nadšencov psíkov v obchodnom centre Bory Mall opäť pripravili uštekanú sobotu, na ktorej vyvrcholí súťaž o najmilšieho psieho maznáčika – Boriešok roka 2018. Do súťaže o najkrajšieho Borieška sa mohol zapojiť každý zaslaním fotografie svojho psíka. TOP 10 borieškov bude súťažiť o ocenenie Boriešok roka 2018 vo finále. Víťazom sa stane Boriešok s najvyšším počtom hlasov pri fotografii vystavenej v nákupno-zábavnom centre.

sobota / od 12:00 do 18:00 hod. / Bory Mall / vstup voľný

Kvetinová mandala

Príďte si vyskladať veľkú kvetinovú mandalu do Sadu Janka Kráľa. Na návštevníkov čaká aj chutnávka nápojov Birell Botanicals a súčasne sa môžu podieľať na vytvorení unikátnej a jedinečnej kvetinovej mandaly. Tá bude mať rozmery približne 2 × 2 metre a jej základom bude mach, ku ktorému budú môcť ľudia pridávať živé kvety a ovocie. Na návštevníkov bude tiež čakať „laboratórium zmyslov“, v ktorom budú mať za úlohu určiť vstupné ingrediencie nápojov pomocou zraku, čuchu a hmatu, za čo ich čaká odmena.

sobota / od 10:00 do 18:00 hod. / Železná studienka – Partizánska lúka / vstup voľný

Jarné jazzové dni

Fantastická izraelská speváčka etiópskeho pôvodu Ester Rada, hudobný génius Omar Hakim v spoločnom projekte s klaviristkou Rachel Z a estónska speváčka a skladateľka Kadri Voorand. Jarný sviatok jazzu bude plný dobrej hudby!

sobota / 18:00 hod. / Ateliér Babylon / vstupné TU

Cross Country Baba-Kamzík

V nedeľu odštartuje už 19. ročník legendárneho horského behu Cross Country Baba-Kamzík. Bežcov čakajú 3 rôzne trate, 6 pretekov a 1 spoločný cieľ. Viac sa dozviete TU.

nedeľa / od 6:30 do 15:00 hod. / Kamzík

Bratislava sa roztancuje

Posolstvom Medzinárodného dňa tanca, ktorý si Bratislavčania pripomenú v nedeľu, je oslava pohybu, zjednotenie všetkých foriem tanca a zvýraznenie jeho schopnosti spájať ľudí rôznych národností a kultúr. Aj tento rok sa námestie pred obchodným centrom Eurovea zmení na kotol plný temperamentu a svižného pohybu. Celé popoludnie nás bude fascinovať spoločný program tanečných telies rôznych štýlov, ale aj vystúpenia individuálnych tanečníkov.

nedeľa / od 14:00 do 19:00 hod. / námestie pred OC Eurovea / vstup voľný

TIPY NA VÍKEND
6
Galéria
Zdroj: elledanse FB
Zdroj: Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM