Kultúra

TIPY NA VÍKEND: Beh cez vinice, nočné prehliadky hradu aj skvelý festival pri Štrkovci

Užite si letné večery naplno! V Bratislave môžete počas víkendu relaxovať pri hudbe v Botanickej záhrade aj v Sade Janka Kráľa. Centrum mesta ožije tancom.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Beh cez vinice, nočné prehliadky hradu aj skvelý festival pri Štrkovci
7
Galéria

Kreafest v centre

Ste kreatívni a chcete sa oboznámiť s rôznymi technikami? Ak áno, príďte na „K r e a f e s t“ na Hviezdoslavovo námestie. Súčasťou podujatia, ktoré pripravil Kreatívny Klub Luna spolu s mestskou časťou Staré mesto, bude kultúrny program, módne prehliadky aj tvorivý program pre deti.

Na Kreafeste sa predstavia známe aj menej známe tvorivé techniky ako maľovanie na textil a hodváb, quilling, kawasaki, tkanie na kartóne, plstenie, paličkovanie, korálkovanie, výrobky z dreva a poverpolu.

sobota / Hviezdoslavovo námestie / od 10:00 do 17:00 hod. / vstup voľný

Nočné prehliadky hradu Červený Kameň

V letnej sezóne 2017 v termínoch 8. júl, 12. august a 2. september 2017 uvedie SNM-Múzeum Červený Kameň svoje nové divadelné predstavenie – nočné prehliadky s názvom Barón Pálfi. Návštevníkov hra oboznámi so strhujúcimi historickými udalosťami jedného z najzaujímavejších období našich dejín – s obdobím renesancie, osmanskej hrozby, náboženských nepokojov, rozkvetu vzdelanosti, alchýmie, mágie, ale aj „nových barónov“, ktorí sa stávali elitou spoločnosti vďaka protiosmanskej vojne a podpore Habsburgovcov.

sobota / hrad Červený Kameň / každú celú hodinu od 18:00 do 22:00 hod. / vstupné 8 eur, zľavnené 4 eurá, rodinné 22,00 eur, deti do 6 rokov zdarma

Tanečná party

Koncert, skvelé tanečné vystúpenia a animácie v podaní speváckych talentov zo Super Deti a detského tanečného štúdia La Portella. Rozhýbe vás rumba, chacha, salsa, merengue – tance v štýle latino. Tanečné štúdio La Portella a Super Deti pripravili program plný tanca a hudby, v ktorom budú hrať hlavnú úlohu vaše ratolesti.

sobota / Námestie Milana Rastislava Štefánika pri Eurovea / 18:00 – 19:00 hod. / vstup voľný

Letné Shakespearovské Slávnosti 2017

Letné Shakespearovské Slávnosti vás aj tento rok pozývajú na Bratislavský hrad. Na divákov čaká 26 predstavení, premiérovo bude uvedená inscenácia Komédia Omylov v réžii Romana Poláka ( 5. júla – 17. júla) a derniérovo sa môžete tešiť na inscenáciu o vášni Othello v réžii Michala Vajdičku. 17. ročník festivalu privíta aj dve české predstavenia: Rómeo a Júlia z LSS Praha a Skutr a Hamlet z divadla v Ostrave. Na programe Letných shakespearovských slávnosti 2017 budú tri premiérové inscenácie.

piatok – nedeľa / hra Komédia omylov / Bratislavský hrad / 20:30 hod. / informácie o vstupenkách nájdete tu.

Beh cez vinicu

Zažite jedinečný beh spojený s degustáciou vína. Tentokrát sa môžete prebehnúť vinicami vinárstva Karpatská Perla Šenkvice. V krásny letný podvečer si užijete aj nefalšované gurmánske a vínne hody v jednom z vinárstiev Malokarpatskej oblasti. Trať je dlhá 9 km a vedie cez lesné cesty a asfaltový povrch s minimálnym prevýšením.

sobota / Karpatská perla, Nádražná 57, Šenkvice / od 17:00 do 23:00 hod. / vstupenky tu

Slovakia Folk 2017

Bratislava otvára svoje brány a pozýva spevácke, tanečné a inštrumentálne folklórne súbory do prekrásneho historického centra mesta. Uvidíte hudobné súbory z celého sveta, ktoré svojimi piesňami, tancom, tradičnou hudobnou kultúrou a spontánnym vystúpením prispejú ku krásnej atmosfére Bratislavského hudobného leta. Folklórne súbory sa môžu na festivale zúčastniť ako súťažne alebo nesúťažné skupiny.

piatok – sobota / Hudobná sieň Klarisky, pódium pri Eurovea, Hviezdoslavovo námestie

Hudba v sade

Hudba v sade (všade) už po druhý rok prinesie do Sadu Janka Kráľa cyklus obľúbených komorných open-air koncertov. Najstarší mestský park v strednej Európe sa každú sobotu podvečer rozozvučí klasickou hudbou v podaní etablovaných domácich a zahraničných umelcov, profesionálnych komorných zoskupení, ale aj minuloročných laureátov ocenenia Viva Musica! festival Grand Prix a talentovaných študentov hudby.

Túto sobotu si vypočujete hudbu od zoskupení Eastwick Trio (hoboj, klarinet, fagot), Milan Paľa & Ladislav Fančovič, Moyzesovo kvarteto a Boris Čellár: Woodpack (workshop).

sobota / 17:00 hod. / Sad Janka Kráľa / vstup voľný

Koncert v Botanickej záhrade

Chystá sa udalosť pre fajnšmekrov! Hudobný klub Kamel v spolupráci s Botanickou záhradou pripravili atraktívne hudobné koncerty v romantickom prostredí Botanickej záhrady. Sériu hudobných zážitkov odštartuje Spectrum Quartett – širokospektrálne sláčikové kvarteto, ktoré sa venuje klasickej a súčasnej vážnej hudbe. Energiu čerpajú z ľudovej hudby a improvizácie. Tvoria ho hudobníci Ján Kružliak ml. (violin), Adam Novák (violin), Peter Dvorský (viola), Branislav Bielik (violoncello). V prípade nepriaznivého počasia sa koncerty neuskutočnia.

nedeľa / Botanická záhrada / 17:30 hod. / vstup voľný

Festival big bandov pri jazere

V nedeľu rozozvučia amfiteáter Areálu hier Radosť pri Štrkoveckom jazere svetoznáme hudobné telesá. Môžete sa tešiť na prvý ročník jedinečného festivalu big bandov, ktorý pripravila mestská časť Bratislava-Ružinov a Cultus Ružinov. Hviezdou a špeciálnym hosťom večera bude americká soulová diva Deidra Jones, ktorá bola vokalistkou Michaela Jacksona, formácie Weather Girls a predskokankou na koncerte Sira Eltona Johna. Viac sa dozviete tu.

nedeľa / amfiteáter Areálu hier Radosť pri Štrkoveckom jazere / od 15:30 hod. / vstup voľný

Zdroj: YouTube.com
TIPY NA VÍKEND
7
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM