Aktualizované Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Zacvičíme si, zatancujeme a budeme aj spomínať a debatovať

V Bratislave nuda nikdy nehrozí. Bavte sa aj počas pracovné týždňa!

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Zacvičíme si, zatancujeme a budeme aj spomínať a debatovať
3
Galéria

Pripojenie Petržalky k Bratislave

Spomienkové stretnutie pri príležitosti 98.výročia pripojenia Petržalky k Bratislave, ktoré sa udialo v noci zo 14. – 15. 8. 1919 legionármi – vojakmi Stráže slobody a Sokola.

pondelok/ 17:30 hod. / pri Mýtnom domčeku

Cvičenie v Medickej záhrade

Začnite týždeň zdravo – pohybom. Mestská časť Bratislava-Staré Mesto pre vás v Medickej záhrade už niekoľko rokov pripravuje pravidelné Cvičenie pod stromami s lektormi jógy, čchikung, či pilatesu. Pozrite si podrobný rozpis.

10:00 – Čchikung – Cvičenie pre zdravie a pohodu, lektor: Ladislav Horniak

17:00 – Pilakajoga®, lektor: Anna Repková

utorok / 10:00 hod. a 17:00 hod. / Medická záhrada / vstup voľný

Budúcnosť mestskej mobility

Ako bude vyzerať mobilita v mestách v najbližšej dekáde? Ako by mala vyzerať mobilita v meste ako Bratislava? Čo očakávame od mesta pri realizácii tejto transformácie? Počas diskusie bude reč o dôležitých témach súvisiacich s vývojom mobility v mestách a problémoch s neudržateľnou dopravou. Viac info TU.

utorok / 18:30 hod. / Stará tržnica

Staromestská letná tančiareň

Staromestská letná tančiareň pri živej hudbe a príjemnom posedení na letnej terase Hotela Carlton vo vás prebudí vášeň aká sa na leto patrí. Obujte si pohodlnú obuv a vytiahnite polovičku na námestie.

utorok / 18:30 hod. / Hviezdoslavovo námestie / vstup voľný

Šermiarske utorky

Zábavné šermiarsko-divadelné vystúpenia, scénky, ukážky bojového umenia z obdobia gotiky, renesancie a baroka, ukážky šermiarskych techník, predvádzanie chladných a palných zbraníňová šou. To všetko vám predvedú profesionáli už v utorok.

utorok / 18:30 / Stará radnica

Pietna spomienka na Andreja Hlinku

Položením vencov si v stredu v Parku Andreja Hlinku uctia všetci zúčastnení pamiatku poprednej osobnosti slovenských dejín – Andreja Hlinku, pri príležitosti 79. výročia jeho úmrtia. Ružinovský park nesúci meno slovenského kňaza, národovca a politika, býva každoročne dejiskom spomienky, ktorú si pod svoje krídla aj tentoraz zobrali MČ Bratislava-Ružinov a Spoločnosť Andreja Hlinku. Slávnostný program sa začne privítaním o 17:00 hod. pri buste Andreja Hlinku. Po príhovoroch bude nasledovať vzdanie pocty kladením vencov a umelecké hudobné vystúpenie speváckeho zboru Cantus.

streda / 17:00 hod. / Park Andreja Hlinku / vstup voľný

Rockový večer v Dúbravke

Dúbravské kultúrne leto pritvrdzuje. Ďalším podujatím letnej série kultúrnych akcií bude v stredu rockový koncert. „Od 17:00 hod. vystúpia v amfiteátri na Valachovej ulici skupiny Asenth a Rust 2 Dust,“ informovala hovorkyňa mestskej časti Bratislava-Dúbravka Lucia Marcinátová.

Počas tohtoročného Kultúrneho leta v Dúbravke sa už uskutočnil napríklad koncert pre milovníkov country či program venovaný špeciálne pre deti. Do konca augusta je v programe ešte rodinný festival, street party i festival dychovej hudby.

streda / 17:30 hod. / v amfiteátri na Valachovej ulici

Rozprávky pri Dóme

Bratislavské kultúrne a informačné stredisko pripravilo pre malých aj veľkých unikátny projekt s názvom Rozprávky pri Dóme. „Live“ rozprávky sa budú v auguste konať každú stredu Rudnayovom námestí. Predstavia sa divadelné zoskupenia z celého Slovenska.

Už v stredu 16. augusta odohrá rozprávku O kohútikovi a sliepočke Divadlo Žihadlo. Okrem zaujímavých príbehov sa deti môžu zapojiť do súťaže o lístky do Mestského divadla P. O. Hviezdoslava, lístky do ZOO či do Mestského múzea. Žrebovanie prebehne 30. augusta na záver celého projektu.

streda / 17:30 hod. / Rudnayovo námestie / vstup voľný

Znovuobjavené miesta Bratislavy

Projekt Znovuobjavené miesta Bratislavy je zameraný na hľadanie nových zaujímavých miest Starého mesta, ktoré sú už dávno pozabudnuté a nikto si ich nevšíma. Chodíte okolo a nikdy ste si ich nevšimli? Séria 3 vystúpení rôznych žánrov na nezvyčajných miestach Bratislavy, odhalí nielen históriu týchto zabudnutých miest, ale možno objavíte žánre a kapely, ktoré ste predtým nepoznali.

Nové miesto môžete objaviť už vo štvrtok, keď sa priestor Rybného námestia rozozvučí bluesovým koncertom skupiny Dura & The Blues Club. Miesto, ktoré si doteraz ľudia nevšímali a nevenujú mu ani kúsok svojej pozornosti ožije v priamom prenose. Cieľom projektu je zapadnuté miesta, oživiť kultúrou, tieto miesta nie sú vyhľadávané ľuďmi tak často. Príkladom je vyčistené Rybné námestie oživené pódiom, na ktorom sa odohrá koncert.

štvrtok / Rybné námestie / 18:00 hod. / vstup voľný

Noc najlepších svetových videoklipov

Máte radi výnimočnú hudbu a jej mimoriadne filmové obrazy? Tak určite nezabudnite na večer najlepších videoklipov so šéfredaktorom portálu kinema.sk Petrom Konečným.

štvrtok / 20:30 hod. / Luna Bar / vstupné 3 eurá

bratislava – inline 2017

Už štrnásty rok sa v našom meste konajú obľúbené piatkové večerné jazdy na korčuliach. Bratislava-inline štartuje tento ročník oslavou Dunaja. Podujatie s výnimočnou atmosférou a energiou, ktoré sa dá zažiť len v lete. Približne tisíc korčuliarov a s nimi aj cyklisti, kolobežkári či longboardisti majú možnosť zajazdiť si v piatok večer po cestách, ktoré bežne patria autám. Súčasťou podujatia je škola inline korčuľovania, požičovňa a servis korčúľ, pitný režim či partnerské stánky.

Viac info TU.

piatok / trasu upresnia organizátori / vstup voľný

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM