Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Začneme múdrym pondelkom, neskôr sa zabavíme na lampionáde

Posledný októbrový pracovný týždeň veľmi zmúdrieme a ochutnáme aj znamenité svetové vína. Čo sa chystá v Bratislave?

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Začneme múdrym pondelkom, neskôr sa zabavíme na lampionáde
Zdroj: TASR

Večer s osobnosťami

Večer bude venovaný vodohospodárovi a projektantovi Júliusovi Binderovi, spisovateľovi Ľubomírovi Feldekovi, hercovi, scenáristovi a režisérovi Jurajovi Sarvašovi. Hudba: Johann Strauss Trio.

*pondelok / 18:00 hod. / Národné osvetové centrum, V-klub, Nám. SNP 12 / Vstupné: 6 / 3 eurá *

Vernisáž trojmesačnej predajnej výstavy Kataríny Vavrovej

"Na malej komornej výstave by som rada predstavila predovšetkým cyklus štyroch grafík, Pocta Karolovi Plickovi. V týchto grafikách som chcela vyjadriť lásku ku klasickej fotografii, k tomuto výnimočnému autorovi, lásku k Slovensku a folklóru. Taktiež tu bude opäť možnosť vidieť cyklus grafík Andersen 1. – grand prix Tokio 2005 – vypredané archívne grafiky a Originálne premaľby v exkluzívnej adjustácii.” Katarína Vavrová

Viac TU.

pondelok / 18:00 – 20:00 hod. / Laurinská 19

Múdry pondelok

Múdry pondelok je vedomostný kvíz, ktorý uvádza Ludwig Bagin. Máte chuť sa pobaviť, niečo nové sa naučiť a vyhrať super ceny? Jeden tím tvoria maximálne štyria členovia. Počas kvízu negooglime.

pondelok / 19:00 – 23:00 hod. / Nu Spirit Club

Múdre utorky

Prednáška bude o výskumoch, akú rolu zohráva intuícia v racionálnom myslení. Dozviete sa o rôznych pohľadoch na intuíciu, za akých okolností a prečo sa na ňu pozeráme skôr na prínosnú a kedy skôr na nevýhodnú.

Pani Čavojová, psychologička – vedkyňa a pedagogička, predstaví aj výsledky svojho výskumu v kontexte zahraničných zistení – prečo je také ťažké nájsť výhodu intuitívneho rozhodovania a ako spoliehanie sa na „prvé dojmy“ a automatické reagovanie vedie často k tomu, že sa správame iracionálne či nekriticky hodnotíme prichádzajúce informácie.

utorok / 19:00 hod. / Educafe / Vstupné 5 eur

Viedeň – Deň múzeí a galérií

V deň štátneho sviatku Rakúska budú už tradične sprístupnené ZDARMA vybrané múzeá a galérie. Preto je tento deň obľúbeným dňom návštevníkov Viedne.

Viac TU.

streda / 7:30 – 18:30 hod. / zraz Trnavské mýto / cena výletu 21 eur

Lampionáda

Detský zábavný program pred jesennými prázdninami, diskoparáda Šaša Maroša, súťaž o najkrajší tekvicový svetlonos, registrácia svetlonosov o 16:30 hod. pred Istra Centrom a o 19:00 hod. lampiónový sprievod.

streda / 17:00 hod. / Istra centrum / Vstupné 1,50 eur, registrovaní zdar­ma

Dúbravku rozžiaria lampióny

Vyrezávanie tekvíc, výroba masiek či atmosférický pochod s lampiónmi. Presne taký bude podvečer v bratislavskej Dúbravke. Dúbravka pripravuje Halloween Party, čiže tvorivý a zábavný večer pre celú rodinu, ktorý sa zakončí rozsvietením Dúbravky.

Na programe budú kúzelnícke a halloweenske hry, pesničky, pojedanie hadov, vyrezávanie tekvíc, súťaže, darčeky a strašidielka. Umenie ohňa tu predstaví skupina Arte Fuego. Halloweenske kostýmy a masky sú vítané, nie sú ale podmienkou k vstupu.

streda / 17:00 / Dom kultúry Dúbravka / vstup voľný

Festival svetových vín 2016

Už po ôsmykrát zavítajú do Bratislavy výnimočné vína svetových výrobcov. Jedinečná prezentácia najlepších a jedinečných vín z celého sveta, vrátane domácej slovenskej produkcie.

štvrtok / 16:00 hod. / Hotel Devín / Vstupné: 19 eur

Začíname s nosením detí v šatke

Kurz pre začiatočníkov a budúcich rodičov. Všetko, čo potrebujete vedieť, keď chcete začať nosiť svoje bábätko v šatke. Povieme si, ako nám nosenie môže pomôcť, ako nosiť správne a zdravo a naučíme sa základný úväz. Na kurz je potrebné sa prihlásiť na stránke materského centra.

Viac TU.

štvrtok / 17:00 – 19:00 hod. / Materské centrum bubatko

Program na pracovný týždeň
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM