Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Vyskúšajte car sharing, zašportujte v Hangair a bavte sa na Gypsy Feste

Pracovný týždeň sa ponesie v znamení párty a elektromobility a v závere týždňa sa zabavíme na veľkolepej ohnivej show plnej tradičných rómskych piesní.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Vyskúšajte car sharing, zašportujte v Hangair a bavte sa na Gypsy Feste
8
Galéria

Piknik so Sestricami

Poďme sa spolu zabaviť, vyskúšať nové šatky alebo sa len tak porozprávať a odreagovať. Ak bábätko čakáte, alebo ste šatku ešte neviazali, na tomto pikniku sa to určite naučíte s našimi demo bábikami a zistíte, že nosenie je nie len praktické, ale aj príjemné a zábavné a komunita nosiacich mamičiek je super!

utorok / 9:30 – 12:30 hod. / Sad Janka Kráľa

Slávnostné otvorenie up! city

Bratislava štartuje na jar bikesharing a už teraz sa môže pochváliť ďalšou novinkou v centre mesta. V spolupráci so Starou tržnicou odštartovala mestský projekt up! city, ktorý v sebe spája prvky mobility, moderných technológií a oddychových zón. Slávnostné otvorenie up! city sa uskutoční už v utorok. Zoznámite sa so všetkými možnosťami, ktoré up! city ponúka, užijete si množstvo zábavy a aktivít pre malých aj veľkých.

utorok / 14:00 hod. / pred Starou tržnicou / vstup voľný

Vernisáž výstavy Svet prešporského archivára Jána Batku

Občianske združenie Bratislavské rožky pri príležitosti 100. výročia úmrtia Jána Batku pozýva na Pop-up exteriérovú výstavu na Rudnayovom námestí pri schodoch Dómu sv. Martina v Bratislave. Výstava potrvá do 20. 9. 2017.

Ján Batka bol skutočnou prešporskou legendou, ktorá sa zaslúžila o rozvoj Bratislavy tak, ako málokto iný. Niet preto divu, že jeho bustu na Rudnayovom námestí umiestnili vedľa busty jeho priateľa Franza Liszta. Mramorovú sochu, ktorú vyhotovil bratislavský rodák Alojz Rigele, odhalili v októbri 1918, avšak po tom, ako ju po zmene mocenských štruktúr poškodili, ju museli z pôvodného miesta odstrániť. Viac info TU.

streda / 17:00 – 18:30 hod. / Rudnayovo námestie

DOD Cvernovka

Cvernovkári pozývajú na DOD do novej Cverkovky: „Testujeme, čo vydržia naše HotDesky v Coworkingu Cvernovka. Zober svoj notebook vyskúšaj si, ako sa u nás pracuje od 8:00 do 20:00 hod. Ak máš dieťa vezmi ho so sebou do našej Coworkingovej Montessori Škôlky.“

štvrtok / 8:00 – 22:00 hod. / Coworking Cvernovka, Račianska 78 / vstup voľný

Mária Terézia – medzinárodná konferencia

Mária Terézia a jej doba vo svetle pomocných vied historických – vedecká konferencia s medzinárodnou účasťou pri príležitosti 300. výročia narodenia Márie Terézie. Konferencia s interdiscipli­nárnym zameraním sa sústreďuje na tematické okruhy z oblasti pomocných vied historických (faleristika, ikonografia, archontológia, heraldika, genealógia, sfragistika, vexilológia, diplomatika, numizmatika) a príbuzných spoločenských vied (etnografia, muzeológia, literárna veda, dejiny umenia).

Viac info TU.

štvrtok – piatok / 8:00 hod. / Univerzitná knižnica v Bratislave

Gypsy Fest

Desiaty ročník Gypsy Festu prináša počas dvoch dní v Bratislave Módnu show a koncert Storm of the Gypsy Passion. Vo štvrtok sa môžete tešiť na Gypsy fest: módna show. Otváracím večerom 10. ročníka Gypsy Festu je exkluzívna módna show troch návrhárov. Visegrad Roma Designers. Vstupné – 8 eur.

V piatok odštartuje veľkolepá ohnivá show plná tradičných rómskych piesní, vynikajúcich tanečných a speváckych výkonov v podaní medzinárodného zoskupenia rómskych umelcov z Litvy, Lotyšška, Ruska, Poľska, Nemecka a Švédska. To je Storm of The Gypsy passion.

štvrtok, piatok / 20:00 hod. / Ateliér Babylon / 8 eur

Otváracia párty Hangair

Je to tu! Akadémia extrémnych športov Hangair otvára brány športovcom. Už od piateho septembra bude k dispozícii unikátne športovisko na bývalom športovom letisku vo Vajnoroch Hangair. Otváracia párty Hangair je plánovaná na piatok. Nenechajte si ujsť!

piatok / 21:00 – 2:00 hod. / Hangair, Pri Starom Letisku 3B

Bratislava Guerillawalks

Zažite netradičnú prechádzku mestom plnú nečakaných situácií. Po zaujímavých miestach Bratislavy za zvuku hudby sprevádza rakúsky umelec Oliver Hangl a Ela Tolstova z kapely Tolstoys. Prehliadka začína pred Rakúskym kultúrnym fórom (Hodžovo námestie 1) a trvá dve hodiny.

piatok / 16:30 hod. / začiatok pred Rakúskym kultúrnym fórom (Hodžovo námestie 1) / 3 eurá

Divoké, jedlé a liečivé rastliny

Vyberte sa na prechádzku po prírode, na ktorej nájdete veľa jedlých a liečivých rastlín. Jeseň je úžasný čas na zber plodov. Naučíte sa, aké divoké plody sa dajú zbierať na Slovensku, čo sa z nich dá spraviť, ako ich treba spracovať a ktoré sa dajú jesť na surovo. V septembri ešte stále nájdeme aj veľa liečivých bylín. Pri ktorých rastlinách sa oplatí kopať, aby sme pozbierali korene? Naučíte sa aj tie základné rastlinky, ktoré sú v prírode dostupné počas celého roka.

Viac info TU.

piatok – nedeľa / 9:00 hod. / lúky nád Dúbravkou / 12 – 30 eur za stretnutie

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM