Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Vychutnajte si hudobné koncerty aj originálne filmové festivaly

Pracovný týždeň sa bude niesť v znamení skvelých hudobných koncertov. Prostredníctvom filmovej kamery navštívite pozoruhodné miesta našej planéty.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Vychutnajte si hudobné koncerty aj originálne filmové festivaly
8
Galéria

Expedičná kamera v Bratislave

Filmový festival Expedičná kamera prinesie tento rok 8 úžasných filmov, prostredníctvom ktorých zavítate do Veľkej Británie, Ekvádoru, Indie, Aljašky, Mongolska, USA, Gruzínska a nazriete aj pod morskú hladinu. Čakajú vás tri hodiny plné dobrodružstva a divokej prírody.

Program filmov nájdete TU.

pondelok / Stredisko kultúry Vajnorská / 18:30 hod. / vstupné 7 eur

Chick2Chick Trio

Započúvajte sa do príjemných tónov v podaní Chick2Chick Tria. Ide o hudobný projekt troch šarmantných dám, ktorý len nedávno oslávil svoj prvý rok. Základom ich hudby sú známe piesne v anglickom jazyku, prerobené do aranžmánov s prvkami jazzu, soulu a latina, využívajúcich ženský trojhlas. Za poslednú dobu dievčatá do repertoáru zahrnuli aj zopár vlastných skladieb, pod ktorými sa autorsky podpísala Kristína Smetanová.

utorok / Kafe Scherz Palisády / 20:00 hod. / vstupné 4 eurá

Japonský metal

Ak máte radšej tvrdšiu muziku, poteší vás japonská ženská skupina Bridear, ktorá hraje rýchly, svieži a energický metal pre ženské aj mužské publikum. Kimi (vokál), Mitsuru (gitara), Misa (gitara), Kai (bicie nástroje) a Haru Misa (basgitaristka) sú sviežim oživením rockovej a metalovej scény.

utorok / Randal Club / 20:00 hod. / vstupné 10 eur

Večer detektívnych trilerov

Aj vy patríte medzi fanúšikov knižných detektívnych trilerov? Chcete vedieť niečo viac o písaní na Slovensku a prostredí, kde tieto strhujúce príbehy vznikajú? Potom by ste nemali zmeškať besedu s tromi významnými slovenskými autormi: Katarínou Holetzovou – Smrť prekliatych, Dušanom Budzakom – Údolie a Františkom Kozmonom – Potkan.

streda / Panta Rhei, Poštová ul. / 18:00 hod. / vstup zdarma

Festival izraelského filmu

Milovníci kinematografie sa môžu tešiť na štvrtý ročník festivalu izraelského filmu KolNoa Bratislava. V rámci trojdňového festivalu bude premietnutých celkovo päť izraelských filmov. Všetky budú mať na Slovensku svoju kinopremiéru. Premietnuté budú v originálnej hebrejskej verzii s anglickými a elektronickými slovenskými titulkami.

Viac o programe festivalu sa dočítate TU.

streda – piatok / Kino Lumière / streda 18:00 hod. / vstupné 4,50 eur

Erik Rothenstein Band

V rámci jazzových štvrtkov v klube Rock Café vystúpi saxofonista, skladateľ a aranžér Erik Rothenstein so svojou kapelou. Predstavia vám fúziu jazzu, klezmerovej hudby a skladieb ovplyvnených ľudovou hudbou.

štvrtok / Rock Café / 19:30 hod. / vstupné 5 eur

Chiki liki tu-a

Do Karlovej Vsi zavíta na záver pracovného týždňa najčastejšie v zahraničí hrajúca slovenská kapela. Chiki Liki Tu-a sa vo svojich skladbách nechávajú inšpirovať veľkým množstvom hudobných štýlov. Ich texty vynikajú svojskou nonsensovou poetikou silne inšpirovanou multikultúrnym prostredím mesta Prešov.

piatok / Kamel Klub / 20:00 hod. / vstupné 8 eur

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM