Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Užite si skvelé koncerty, spoznávajte mesto a putujte za rozprávkou

Počas nasledujúcich dní sa v Bratislave nudiť nebudete. Mesto ponúka program pre deti, milovníkov kvalitnej hudby aj tých, ktorí chcú spoznať históriu mesta.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Užite si skvelé koncerty, spoznávajte mesto a putujte za rozprávkou
6
Galéria

Putujte za rozprávkou

Scénické prehliadky na motívy slovenskej ľudovej rozprávky Soľ nad Zlato budú aj počas sviatočného pondelka pripravené pre návštevníkov hradu Červený Kameň.

Pondelok / od 10:00 do 17:00 hod. / Hrad Červený Kameň

Vydajte sa po stopách histórie

Vzdelávanie v uliciach Bratislavy pre milovníkov architektúry pokračuje aj v roku 2017. Tento rok je venovaný 300. výročiu narodenia panovníčky Márie Terézie. Najbližšou témou bude Michalská veža, jediná zachovaná mestská veža s mostom cez hradobnú priekopu a lekáreň U červeného raka postavená v barbakáne veže.

Utorok / Michalská veža a lekáreň U červeného raka / 15:00 hod. / Vstupné 2 eurá

Hľadajte veľkonočné vajíčka

Rodičia s deťmi budú v parku v Ružinove hľadať skryté veľkonočné vajíčka a pre najlepších sú pripravené skvelé ceny. Všetky deti čaká sladká odmena. Rodiny budú súťažiť o najdlhší vlastnoručne upletený korbáč a najkrajšiu kraslicu. V prípade nepriaznivého počasia sa podujatie uskutoční v Dome kultúry Ružinov.

Streda / 17:00 hod. / Park A. Hlinku Ružinov / Vstup voľný

Nenechajte si ujsť špičkový koncert

Marián Varga, jedna z najvýznamnejších osobností slovenskej hudby sa v tomto roku dožíva 70 rokov. Mohutný oblúk jeho tvorby obsahuje okrem projektov so skupinami Prúdy a Collegium Musicum aj samostatné diela z oblasti novej vážnej hudby, ktoré naštudovali aj mnohé iné hudobné telesá.

Umelcovi, ktorý v maximálnej miere ovplyvnil slovenskú a českú hudbu, vzdajú hold legendárne PRÚDY & PAVOL HAMMEL, David Koller, Miro Žbirka, Michael Kocáb, Ján Lehotský, Michal Kaščák, COLLEGIUM MUSICUM a ďalší.

Streda / 19:00 hod. / Dom odborov – ISTROPOLIS, Trnavské mýto 1 / Vstupné 29 a 35 eur

Obdivujte Máriu Teréziu

Pri príležitosti 300. výročia narodenia Márie Terézie (1717 – 1780) vydáva Galéria mesta Bratislavy a Bratislavský okrášľovací spolok album 12 reprodukcií grafických diel s námetmi Márie Terézie zo zbierky Galérie mesta Bratislavy s názvom „MÁRIA TERÉZIA“. Prijmite pozvanie na uvedenie albumu reprodukcií.

Štvrtok / 17:00 hod. / GMB, Pálffyho palác / Vstup voľný

Vypočujte si world music

Katarína pochádza z Polomky na Horehroní, ktoré je výnimočné svojou hudbou. Jej debutový album s názvom Pustvopol vyšiel v novembri 2016 v Slnko Records, okamžite si získal pozornosť odborníkov aj mnohých poslucháčov a stal sa jedným z top albumov za rok 2016 na Slovensku.

Piatok / 21:00 hod. / A4 – priestor súčasnej kultúry

Zaspievajte si s Cmoríkom

Spevák a hudobník Peter Cmorík oslávi desiate výročie pôsobenia na hudobnej scéne veľkým koncertom v DK Zrkadlový háj. So svojou kapelou predstaví svoje najväčšie hity, ktoré mu minulý rok vyšli aj na výberovom albume.

Piatok / 19:00 hod. / DK Zrkadlový háj, Petržalka / Vstupné 11 a 13 eur

Program na týždeň
6
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM