Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Unikátny Légiovlak, tradičný Street Food Park aj ďalšia dávka hodov

Hudba, skvelé pivo i pouličné jedlo, stand-up comedy, expozícia Légiovlaku aj ďalšie hodové slávnosti. To všetko vás čaká počas tohto pracovného týždňa.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Unikátny Légiovlak, tradičný Street Food Park aj ďalšia dávka hodov
16
Galéria

Konvergencie 2017

Medzinárodný festival komornej hudby Konvergencie patrí na Slovensku k stáliciam. Návštevníci festivalu sa môžu tešiť na diela klasikov, medzižánrové presahy, ale aj filmové projekcie, hovorené slovo či detský koncert. Okrem špičkových domácich umelcov sa ako hostia na festivale predstavia svetoznámi interpreti. Kompletný program festivalu nájdete TU.

pondelok – piatok / Bratislava / vstupné rôzne v závislosti od podujatia

Silné reči v Starej tržnici

Na začiatku týždňa sa môžete tešiť na najväčšie standup vystúpenie, aké kedy Bratislava zažila. Počas dvojmesačnej prestávky sa komici Silných rečí pilne pripravovali na v poradí už 9. sezónu, ktorá bude opäť plná autorských vtipov, skečov a humorných scénok z bežného života. v Starej tržnici sa na jednom pódiu ukáže všetkých 20 komikov, ktorých máte tak radi.

pondelok a utorok / 19:00 hod. / Stará tržnica / vstupné 20 eur

Bratislavský týždeň dobrovoľníctva

Počas tohto týždňa môžete skrášľovať verejné priestranstvá či pomáhať ľuďom, ktorí to potrebujú. Bratislavský týždeň dobrovoľníctva ponúka na výber množstvo dobrovoľníckych aktivít, napríklad pomoc pri upratovaní v zariadení pre seniorov, skrášlenie materskej školy, revitalizovanie areálu centra voľného času, natieranie lavičiek v bratislavskom Sade Janka Kráľa či výlet pre deti so špeciálnymi potrebami.

pondelok – piatok / Bratislava

Viac sa dozviete TU:

Légiovlak

Unikátny Légiovlak je vernou replikou legionárskeho vlaku – ešalónu z obdobia rokov 1918–1920, ktorým sa československí legionári presúvali cez celé Rusko po Transsibírskej magistrále. Expozícia Légiovlaku je určená širokú verejnosť všetkých vekových kategórií, pamätníkov a ich potomkov, ale predovšetkým deti a mládež. Súčasťou výstavy je aj množstvo dobových dokumentov a artefaktov. Hlavnou myšlienkou projektu je navrátiť do povedomia verejnosti odkaz zakladateľov moderného štátu. Výstava potrvá až do 28. septembra.

utorok – piatok / každý deň od 10:00 do 19:00 hod. / Múzeum dopravy / vstup voľný

Salón piva

Milovníkov piva čakajú tri dni degustácií najrôznejších druhov zlatistého moku. Môžete sa tešiť na viac ako ako 60 malých remeselných pivovarov zo Slovenska aj zahraničia. Skvelou správou je, že každý pivovar bude mať v ponuke minimálne jedno pivo, ktoré ste na Slovensku ešte nemali možnosť ochutnať.

streda – piatok / v stredu od 15:00 (vo štvrtok a v piatok od 12:00) do 23:00 hod. / Stará tržnica / vstupné na 1 deň 5 eur

Street Food Park

K dobrému pivu neodmysliteľne patrí aj skvelé jedlo. Pravidelný a obľúbený bratislavský Street Food Park pred Starou tržnicou už po trinástykrát spojí najlepších predajcov kvalitného a nápaditého pouličného jedla. Na chuť si prídu mäsožravci, vegáni, ale aj milovníci sladkého.

streda – sobota / streda od 15:00 hod. / námestie pred Starou tržnicou / vstup voľný

Koncert Zrní

Počas týždňa si na svoje prídu aj hudobní fanúšikovia. Až z Čiech k nám príde kladenská kapela Zrní, ktorá spolu funguje už od roku 2001. Príďte si vypočuť nové hudobné kombinácie a objavte v hudbe nové možnosti.

streda / 20:00 hod. / Ateliér Babylon / vstupné 12 eur

World Music Festival Bratislava

Bratislavu čaká viacdňový medzinárodný festival, ktorý je venovaný world music, ľudovej hudbe a fúziám s inými žánrami. Festival ponúka množstvo podujatí a koncertov pre široké publikum aj odborníkov. Kompletný program podujatia nájdete TU.

štvrtok – nedeľa / Bratislava

Zejdeme sa na hambálku

Jubilejný 10. ročník divadelného festivalu Zejdeme sa na hambálku sa bude ako každý rok konať v meste Malacky od 21. septembra do 1. októbra. Môžete sa tešiť na profesionálne i ochotnícke divadelné súbory zo Slovenska a Českej republiky, ale aj na bohatý sprievodný program.

od štvrtka 19:00 hod. / Divadlo na Hambálku, Malacky / vstupné rôzne podľa predstavenia

Dúbravské hody

Po roku bude v Dúbravke opäť hodový víkend plný zábavy, spevu, tanca, dobrého jedla, pitia a priateľských stretnutí. Bohatý program je zostavený tak, aby si v ňom každý našiel aspoň kúsok pre seba. K hudobným, tanečným a divadelným vystúpeniam plánuje Dúbravka aj viaceré sprievodné podujatia – hodový šachový aj tenisový turnaj či výstavu patchworku.

piatok – nedeľa / piatok od 16:00 hod. / Dom kultúry Dúbravka / vstup voľný

Ružinovské hodové slávnosti

Mestská časť Ružinov vás pozýva na tradičné Ružinovské hodové slávnosti. V Parku Andreja Hlinku vystúpia Sister Soul /USA/, Lojzo, Richard Műller, Gypsy čáve, Nezmaři, Zenit, Polemic, No Name či Fidlikanti.

piatok – nedeľa / Park Andreja Hlinku / vstup voľný

Vinobranie v Pezinku

V Pezinku sa môžete tešiť na tradičné oberačkové slávnosti, ktoré sú predovšetkým oslavou práce vinárov, vinohradníkov a tiež produktov, ktoré vyrábajú, hrozna a vína. Čaká vás pestrý kultúrny program na dvoch pódiách, v ktorom si každý nájde to svoje.

piatok – nedeľa / piatok od 17:00 hod. / Pezinok / vstup voľný

Tipy na týždeň (18. - 22. 9.)
16
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM