Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Street Food Park v tržnici aj rozprávky pre deti

Pracovný týždeň sa ponesie v znamení dobrého jedla a rozprávkovej zábavy pre deti. Nebudú chýbať ani zaujímavé prednášky.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Street Food Park v tržnici aj rozprávky pre deti
11
Galéria

FÍHA tralala ROK Pezinok

Produkcia Fíha Tralala prináša novú pesničkovo-divadelnú šou pre najmenších divákov. V hodinovom programe vás obľúbený škriatok Fíha so svojimi rozprávkovými kamarátmi prevedie všetkými ročnými obdobiami. Zaspievate si najznámejšie detské hity a zatancujete si na najobľúbenejšie fíhovské pesničky, ktoré vznikli počas 5 rokov.

pondelok / Dom kultúry Pezinok – veľká sála / vstupné 11 eur

Street Food Park

Doteraz sme počas Street Food Parku hodovali pred Starou tržnicou, kde sme krížom krážom behali od jedného stánku k druhému, aby sme stihli ochutnať čo najviac.

Tentoraz street vystriedajú obľúbené priestory tržnice na Námestí SNP a medzi predajcami bude aj niekoľko nováčikov, medzi nimi Bramm, FOLKS FOOD TRUCK, Indická kuchyňa, SPEZAX CAFFE, Laksa či THE CUT. Zo stálic potešia stánky Burrito Fellas, FOODSTOCK, GLUTENFREEAKS, NYC Corner, Poľná Kuchyňa, Unas bistro a Trhance jak párance.

streda – piatok / Stará tržnica / vstup voľný

Chceme vláčiky!

Máte radi vlaky? Príďte svoju vášeň podporiť do budovy Konskej železnice. Jedným z názorov, ktoré boli prezentované, bolo aj využitie (aspoň časti budovy) pre modelovú železnicu – pre Klub Železničných modelárov Bratislava s viac ako 50-ročnou históriou alebo napríklad aj pre neziskové verejné koľajisko. Všetky tieto projekty majú spoločné, že ide o iniciatívu Bratislavčanov, ktorých zaujíma história i budúcnosť mesta.

„Chceme využiť tento priestor verejnoprospešne, vzdelávajúc mladú generáciu, zachytávať a modelovať históriu hlavného mesta. Našim plánom je poskytnúť náhľad do tohto krásneho odvetvia modelárstva, remeselníctva a umenia aj ľuďom, ktorí o tom nemajú ani tušenie, ale radi sa tešia z pekných vecí,“ píšu na sociálnej sieti fanúšikovia modelov vlakov z Klubu vláčikov Bratislava.

streda / 17:00 – 20:00 hod. / budova Konskej železnice

Nová doba. 1920 – 1930

Staré Mesto v spolupráci s občianskym združením Swingmánia pripravili na mesiace február až apríl cyklus zaujímavých prednášok, ktoré pútavým spôsobom priblížia obyvateľom Bratislavy obdobie prvej polovice minulého storočia. Prednášky o histórii módy, hudby, tancov či architektúry v období rokov 1900 – 1950 nám ukážu tie najkrajšie ale i tienisté stránky života našich starých rodičov.

Nová doba- nový tanec

Tretia prednáška vás zavedie do tanečných sál 20-tych rokov a jazzových klubov, kde na parkete vznikali nové tance. Nám najznámejší sú asi charleston či shimmy, ktoré tancovali naše babičky a dedkovia. Avšak čo predchádzalo ich vzniku a aké ďalšie tance sme mohli v tej dobe na parkete vidieť, pútavo predvedie Mgr. Art. Ján Kubriczký, absolvent tanečnej katedry VŠMU a lektor swingových tancov. Prednáška bude doplnená tanečnými ukážkami lektorov tanečnej školy B-Swing.

štvrtok / 18:00 hod. / Pistoriho palác / vstupné 3 eurá

Z rozprávky do rozprávky

Ako deti sme si predstavovali, aké by to bolo, keby sme mohli lietať s Aladinom, previezť sa Popoluškiným kočom, ocitnúť sa v bruchu veľryby, plaviť sa na listovom člne Palculienky či skočiť do králičej nory s Alicou v krajine zázrakov.

Rozprávkové túžby dnešných detí sa už čoskoro stanú skutočnosťou a deti si vyskúšajú na vlastnej koži, aké to je ocitnúť sa v rozprávke! Do Polusu prichádza interaktívna výstava atrakcií z najobľúbenejších rozprávok.

do 14. marca / Polus / vstup voľný

Tipy na týždeň
11
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM