Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Spoznajte sovy v lesoparku, užite si skvelé koncerty a nazrite do histórie

Chcete si užiť bláznivú party a skvelý koncert? Alebo dávate prednosť poznávaniu prírody či histórie? V Bratislave si počas týždňa vyberie každý to svoje.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Spoznajte sovy v lesoparku, užite si skvelé koncerty a nazrite do histórie
5
Galéria
Zdroj: TASR

Vyberte sa za sovami

Chcete vedieť, čo sa v noci ozýva v lesoch v okolí Bratislavy? Aké druhy sov žijú v našej blízkosti a čo znamenajú ich hlasy? Sprievodcovia z watching.sk vám to prezradia. Počas týždňa13. až 19. februára sa každý večer okrem stredy uskutoční vychádzka za sovami do bratislavského lesoparku.

Pondelok, Utorok, Štvrtok, Piatok / od 19:30 hod. / Patrónka alebo parkovisko na Partizánskej lúke / Vstupné 3,50 eur, deti 1,50 eur

Spoznajte históriu

Spoločne s odborníčkou na dejiny architektúry Zuzanou Zvarovou navštívte miesta spojené s panovaním Márie Terézie a odhaľte dejiny vybraných stavieb. Budete môcť spoznať premeny Starej radnice od gotického Jakubovho domu po moderné sídlo Múzea mesta Bratislavy.

Utorok / 15:00 / Múzeum dejín mesta – Stará radnica / Vstupné 2 eurá

Vypočujte si starý dobrý folk

Česká folková klasika SPIRITUÁL KVINTET si svojou hudbou získali už tisícky fanúšikov v Čechách aj na Slovensku vďaka kombinácii krásnych textov a uchu lahodiacej hudby. Skupina je tým najlepším, čo česká folková hudba ponúka a za vyše 50 rokov svojho pôsobenia sa stala dôležitou súčasťou českej kultúry.

Streda / Ateliér Babylon, Námestie SNP / 19:00 hod / Vstupné 10 eur

Užite si skvelý koncert

Petržalčanov určite poteší koncert Katky Knechtovej. Populárna slovenská speváčka pôsobí na hudobnej scéne už 20 rokov. Keď štartovala svoju kariéru po boku Ivana Táslera, iste ešte netušila, že raz bude jednou z najuznávanejších slovenských speváčok. Na jeseň 2016 jej vyšiel nový album s chytľavými skladbami a do éteru sa dostáva nový singel „FEA“.

Štvrtok / DK Zrkadlový háj / 19:00 hod. / Vstupné 15 eur

Roztočte to na party!

Najprv koncert, potom party. Poriadne emo/grunge melódie zaznejú v podaní rakúskych Spirit Desire a kvalitný bratislavskí SxE hardkór úplne naposledy zahrajú páni z kapely Strength to Endure. A ukáže sa vám aj banda Act on Disputes. Ak vám bude pohybu stále málo, tak vás na afterparty roztancujú nekompromisní Barman Hraj! kolektív.

Piatok / Fuga klub, Námestie SNP / 19:00 hod. / Vstupné 6 eur, po polnoci 3 eurá

Nakúpte na Blšáku

Chcete niečo kúpiť alebo predať za super výhodnú cenu? Skutočný blší trh plný zvláštnych a často originálnych predmetov sa koná doobeda približne do 13:00 každý piatok a nedeľu na štadióne Inter za Polusom. Trh nie je, pokiaľ sa hrá v daný deň zápas.

Piatok / Štadión Inter / od 8:00 hod. / Vstupné 80 centov

Zdroj: YouTube.com
Tipy na týždeň
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM