Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Spoznajte Černobyľ, úspešné ženy aj módu rokov 1920 – 1930

Pracovný týždeň bude veľmi zábavný aj poučný. Budeme spomínať, objavovať a veľa sa nasmejeme.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Spoznajte Černobyľ, úspešné ženy aj módu rokov 1920 – 1930
8
Galéria

Bratislava English Comedy Night

Jack je britský komik na svojom druhom európskom turné. Stand upu sa začal venovať po desaťročnom neúspešnom pokuse živiť sa hudbou. Akonáhle prestal spievať a začal nadávať na svoj dogabaný život, konečne sa mu začalo dariť.

So stand up-om teraz už vystupuje po celej Európe. Publiká oceňujú jeho neústupnú úprimnosť, sarkazmus a zraniteľnosť, s ktorou otvorene hovorí o svojich pocitoch (prevažne o existenciálnej panike a nenávisti voči svojim hippie spolubývajúcim). Jackov stand up je hodina urgentnej nenávisti tých najmalichernejších vecí, ktoré každého už aspoň raz vytočili, čo ho robí ideálnym komikom na pondelkový večer.

pondelok / 20:00 hod. / Dungeon Pub / vstup 8 eur

1000 rokov architektúry

Vzdelávanie v uliciach Bratislavy pre seniorov a milovníkov architektúry pokračuje aj v roku 2018. Tretí rok programu je venovaný 150. výročiu založenia Múzea mesta Bratislavy.

Program nájdete TU.

utorok / 15:00 hod. / Múzeum mesta Bratislavy / vstupné 2 eurá

Spánkové apnoe a zdravie

Vnímať starnutie bez stresu a brať ho ako zaujímavú kapitolu svojho života, to je prístup, ktorý sa snaží do povedomia Bratislavčanov v dôchodkovom veku vniesť nezisková organizácia STÁLE DOBRÍ. Pravidelne organizuje v kaviarni Berlinka stretnutia Bratislavčanov nad 60 rokov na Čaji o piatej.

Syndróm spánkového apnoe je poruchou regulácie dýchania. Ak sa chcete dozvedieť viac, poznačte si túto zaujímavú prednášku do vašich kalendárov.

utorok / 15:00 hod. / Dom Quo vadis / vstup voľný

Večer úspešných žien

Podarilo sa im preraziť a vybudovať si renomé vo svojej oblasti i v slovenskej spoločnosti. Príďte sa inšpirovať príbehmi šikovných žien, ktoré dosiahli výnimočný úspech vlastnými silami.

O svojich životných skúsenostiach od úplných začiatkov až po súčasné zdary budú hovoriť Elena Kohútiková, Baša Števulová a Barbara Ukropcová.

utorok / 19:00 hod. / Dunaj˜ / vstup 7 eur

Cestovateľské kino v Novej cvernovke: Černobyľ

Ucelený obraz približne 40 rokov, studenej vojny a rusko-ukrajinských vzťahov. Dokument nie je propagáciou turistických zájazdov v dostupných zónach. V komentovanom sprievode Martina Dubeňa z Chernobylwel.come sa zameriate na černobyľskú zónu.

Na to, čo bolo pred ňou, ako vznikla a aký je jej stav v súčasnosti. Akú kvalitu má život, ktorý vedú samousadlíci v jednotlivých zónach? Vrátime sa ku rekonštrukcii vzniku katastrofy a jej konkrétnych následkoch.

Výťažok zo vstupného bude venovaný samousadlíkom žijúcim v černobyľských zónach.

streda / 19:00 hod. / Nová Cvernovka / vstupné 6 eur

Nová doba. 1920 – 1930

Staré Mesto v spolupráci s občianskym združením Swingmánia pripravili cyklus zaujímavých prednášok, ktoré pútavým spôsobom priblížia obyvateľom Bratislavy obdobie prvej polovice minulého storočia. Prednášky o histórii módy, hudby, tancov či architektúry v období rokov 1900 – 1950 nám ukážu tie najkrajšie ale i tienisté stránky života našich starých rodičov.

streda / 18:00 hod. / Pistoriho palác / vstupné 3 eurá

Tipy na týždeň
8
Galéria
Zdroj: STÁLE DOBRÍ, n. o.
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM