Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Splav Dunaja, cirkusová show aj návrat do histórie

Počas pracovného týždňa sa rozhodne nudiť nebudete. Môžete splavovať Dunaj alebo si pozrieť novú výstavu o Márii Terézii. Nebude chýbať ani jazzová hudba.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Splav Dunaja, cirkusová show aj návrat do histórie
11
Galéria

Večerný splav Dunaja

Splav po Dunaji je neopakovateľným zážitkom trávenia voľného času a perfektným relaxom po dni strávenom v práci. Oddýchnite si v príjemnom vánku s výhľadom na hrad Devín, Bratislavu a romantické štrkové pláže. Tento splav je vhodný aj pre tých, ktorý ešte neboli na vode, ale aj pre rodiny s deťmi.

Viac informácií aj prihlasovací formulár nájdete TU.

pondelok / 17:00 hod. / Vodácke centrum, Karlova Ves / cena 18 eur, dieťa do 18 rokov 15 eur

John Patitucci Electric Guitar Quartet

Do Bratislavy mieri hudobník, jazzový umelec a držiteľ dvoch ocenení Grammy John Patitucci. Divákom predstaví svoj samostatný jazzový projekt The John Patitucci Electric Guitar Quartet. Multiinštrumen­talistovi budú robiť spoločnosť Adam Rogers a Steve Cardenas (obaja gitara) a Nate Smith (bicie).

Viac sa dozviete TU.

utorok / 19:00 hod. / Koncertné štúdio Slovenského rozhlasu / vstupné od 25 eur

Mária Terézia 300

Pri príležitosti 300. výročia narodenia Márie Terézie otvoria v Bratislave výstavu, ktorá bližšie priblíži život tejto významnej ženy. Výstava predstaví život Márie Terézie, ktorý sa začal pred tristo rokmi dňa 13. mája 1741 a život mesta Pressburg, ktoré sa 23 rokov po tomto dni malo významne zmeniť, keď bola táto žena z rodu Habsburg korunovaná za „kráľa Uhorska“.

Výstava potrvá do 26. júna. Viac sa dozviete TU.

utorok / 18:00 hod. / Rakúske kultúrne fórum Bratislava / vstup voľný

Pohoda deň FM

Festival Pohoda opäť chystá v spolupráci s rádiom FM Pohodu deň FM, kde vystúpia headlineri ako nemecká speváčka Dillon a techno trio Elektro Guzzi. V premiére uvidíte aj dokument „20 rokov Pohody“, súčasťou akcie bude aj literatúra, vo foyer si budete môcť zatancovať s Morongovcami, zahrať si stolný futbal a dozviete sa aj viaceré novinky 21. ročníka Pohody.

Viac o podujatí sa dozviete TU.

streda / 8:00 hod. / Koncertné štúdio Slovenského rozhlasu / vstup voľný

Cirkul'art 2017

Festival nového cirkusu Cirkul´art je medzinárodnou prehliadkou kreatívnych a žánrovo pestrých umeleckých produkcií so zameraním na súčasné divadlo a moderný cirkus. Je jediným a unikátnym podujatím svojho druhu na Slovensku a jeho cieľom je kvalitný inšpiratívny program z rôznych kútov sveta.

Viac o festivale sa dočítate TU.

streda a štvrtok / 19:30 hod. / Mestské divadlo DPOH / vstupné 10 a 12 eur

Červeného raka otvára poézia

Letná čitáreň U červeného raka pod Michalským mostom opäť otvára svoje brány pre všetkých, ktorí si chcú posedieť, oddýchnuť alebo prečítať noviny. Tohtoročnú letnú sezónu odštartuje podujatie venované poézii. Zo svojej tvorby zarecitujú verše básnici Erik Ondrejička a Ján Litvák. Hudobným hosťom večera bude Miloš Železňák.

štvrtok / 17:00 hod. / Letná čitáreň U červeného raka / vstup voľný

Jazz v Aréne

Divadlom Aréna sa ponesú jazzové tóny. Na koncerte sa predstaví Radio Band na čele so saxofonistom Radovanom Tariškom, ktorý podporuje vznik a šírenie novej autorskej jazzovej tvorby. Radio Band je voľným zoskupením špičkových domácich hudobníkov rôznych generácií.

Viac sa dozviete TU.

štvrtok / 20:00 hod. / Divadlo Aréna / vstupné 8 eur

Obliehanie Bratislavy Napoleonom

Na záver týždňa sa vrátime v čase do minulosti. Tradičné historické podujatie je venované 208. výročiu vojnovej operácie francúzskych jednotiek a ich nemeckých spojencov proti hlavnému mestu uhorského kráľovstva – Prešporku v mesiacoch máj až jún 1809. Na vlastné oči budete môcť vidieť rekonštrukciu bitky o Bratislavu i delostrelecké bombardovanie.

Kompletný program podujatia nájdete TU.

piatok / 17:00 hod. / Bratislava / vstup voľný

Zdroj: YouTube.com
Tipy na týždeň (15. - 19. mája)
11
Galéria
Zdroj: PR Clinic
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM