Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Skvelé koncerty, festival animovaných filmov aj Noc architektúry

V Bratislave nuda nehrozí ani počas pracovného týždňa. Môžete sa tešiť na skvelé koncerty, fašiangovú zábavu a na svoje si prídu aj filmoví fanúšikovia.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Skvelé koncerty, festival animovaných filmov aj Noc architektúry
27
Galéria
Zdroj: Facebook

Fašiangové oslavy v Petržalke

V Petržalke bude v pondelok veselo. Môžete sa tešiť na fašiangový sprievod masiek od Technopolu do Domu kultúry Zrkadlový háj, kde sa uskutoční „obrad“ pochovávania basy spojený s fašiangovou zábavou. Do tanca zahrá skupina Diadém.

pondelok / 14:00 hod. / Dom kultúry Zrkadlový háj / vstup voľný

Koncert Kollárovci

Obľúbená kapela Kollárovci prichádza fanúšikom predstaviť svoj nový album Neúprosný čas, na ktorom sa nachádzajú jedinečné autorské skladby a nádherné ľudové piesne v originálnej hudobnej štylizácii. Diváci si v nich nájdu prvky folklóru, popu, rocku a world music.

pondelok / 20:00 hod. / Dom kultúry Zrkadlový háj / vstupné 18 eur

Národný týždeň manželstva

Mestská časť Ružinov sa aj v roku 2018 zapája do Národného týždňa manželstva, ktorý sa tentoraz nesie v duchu hesla „Manželstvo ako umenie lásky“. Pre ružinovské manželské páry sú počas celého týždňa pripravené rôzne podujatia. Čaká vás súťaž o najlepšiu fotografiu zo svadobnej cesty, obnova manželských sľubov či bezplatné filmové premietanie v Kine Nostalgia.

od pondelka do nedele / Ružinov

Festival izraelského filmu

V bratislavskom Kine Lumière sa uskutoční 5. ročník festivalu izraelského filmu KolNoa. Divákov čaká šesť filmov, z toho päť absolvuje slovenskú festivalovú premiéru. Otváracím filmom tohtoročného festivalu je strhujúca dráma Príbeh o láske a temnote. Hlavnú úlohu v ňom stvárnila najznámejšia izraelská herečka – oscarová Natalie Portman, ktorá ho zároveň režírovala a produkovala. Kompletný program nájdete TU.

od utorka do štvrtka / premietanie filmov vždy o 18:00 a 20:00 hod. / Kino Lumière / vstupné 4,50 eur na jeden film

Nová doba

Staré Mesto v spolupráci s občianskym združením Swingmánia pripravili cyklus zaujímavých prednášok s názvom Nová doba, ktoré pútavým spôsobom priblížia obyvateľom Bratislavy obdobie prvej polovice minulého storočia. V poradí druhá prednáška bude venovaná hudbe a muzicírovaniu v rokoch 1900 až 1930. O chytľavých melódiách svojej doby príde porozprávať Klér Přecechtělová. Zaznejú aj ukážky skvelých songov v podaní hudobníkov Ladislava Fančoviča a Pavla Hoďu.

utorok / 18:00 hod. / Pistoriho palác / vstupné 3 eurá

AninetFest

AninetFest je medzinárodným festivalom krátkych animovaných filmov, kde súťaží vždy iba 20 najlepších snímok z celého sveta. Výber súťažných snímok má pomerne tvrdé kritériá, takže finálnych 20 filmov je naozaj výberom toho najzaujímavejšieho. V priemere päťminútové snímky bez dialógu sú tematicky i žánrovo rôznorodé a predstavia divákom rozličné animačné techniky a spracovania.

streda / 18:00 hod. / Kino Mladosť / vstupné 4,50 eur

Zdroj: YouTube.com

Cigánski Diabli

Pripravte svojej polovičke diabolského Valentína! Vezmite ju na jedinečný valentínsky koncert Cigánskych Diablov a ich hostí. Môžete sa tešiť na prierez tých najkrajších a zároveň aj notoricky najznámejších čardášov, rómskych a židovských skladieb či klasiku doplnenú výnimočnou virtuozitou. Na pódiu sa predstavia aj jedinečné osobnosti slovenskej hudobnej scény – Mária Čírová a Robo Grigorov.

streda / 19:00 hod. / Aegon Aréna / vstupné od 33 eur

Lola Marsh

Hudobných fanúšikov príde na Valentína potešiť aj kapela Lola Marsh. Ide o jedinú zahraničnú kapelu, ktorá hrala na festivale Pohoda trikrát v rade. Zakaždým pritom zaplnili priestor pod najväčšími pódiami. Skupinu založili speváčka Yael Shoshana Cohen a gitarista Gila Landau v roku 2013.

streda / 19:00 hod. / Refinery Gallery / vstupné 20 eur (predpredaj), 30 eur na mieste

Noc architektúry

Vstúpte do krajiny plnej nápadov, kreativity a do toho najlepšieho, čo vytvorili študenti Fakulty architektúry STU za posledný zimný semester. Pripravte sa na jedinečnú noc, ktorá bude opäť patriť architektúre a dizajnu, vo forme výstavy semestrálnych prác študentov či rôznych kvalitných prednášok.

štvrtok / 17:00 hod. / Fakulta architektúry STU / vstup voľný

Klons – Návrat na scénu

Po ročnej pauze sa kapela Klons vracia na koncertné pódia. Počas prestávky pracovali na nahrávaní nových skladieb a na novom repertoári. Divákom v Bratislave zahrajú vlastné i prevzaté zahraničné piesne.

piatok / 19:30 hod. / Metropol Bar / vstupné 4 eurá

Zdroj: YouTube.com
Noc architektúry
27
Galéria
Foto: Michaela Katonová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM