Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Salón piva a Street Food Park, skvelé koncerty i Nu Dance Fest

Pracovný týždeň bude bohatý na skvelé akcie. Na svoje si prídu milovníci jedla i piva, hudby, histórie, umenia či tanca. Zabavia sa deti, dospelí i seniori. Máme sa na čo tešiť!

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Salón piva a Street Food Park, skvelé koncerty i Nu Dance Fest
16
Galéria

Fragile – Narcis Tour

Fragile je slovenská hudobná formácia zložená z ôsmich spevákov. Venuje sa interpretácii známych svetových rock – pop – jazz hitov v zaujímavých a’cappella aranžmánoch.

pondelok (Nemecký kultúrny dom Rača), utorok (Divadlo SĽUK Rusovce) / 19:00 hod. / vstupné 14 eur

Silné Reči

Chcete byť súčasťou niečoho veľkého? Chcete vidieť svoju vysmiatu tvár na televíznej obrazovke? Zažite nakrúcanie Silných Rečí na vlastnej koži. Najznámejšia stand-up comedy show Jána Gorduliča s hosťami prichádza do Petržalky hneď s dvomi predstaveniami.

pondelok / 18:00 a 20:30 hod. / Dom kultúry Zrkadlový háj / vstupné 12 eur

Výstava modelov z LEGO kociek

Bratislava je v týchto dňoch domovom veľkolepej výstavy modelov z LEGO kociek. V rámci nej uvidíte viac ako 100 najlepších exponátov z celej Európy. Táto jedinečná expozícia, ktorá na vás zapôsobí svojou veľkosťou, je rozdelená na 12 tematických zón na ploche viac ako 2 500 metrov štvorcových. Na výstave uvidíte postavy Batmana, Spidermana či dokonca Petra Sagana v životnej veľkosti.

do 15. júla / od 10:00 do 20:00 hod. / Galéria bývania STYLA, Zlaté piesky / vstupné od 4,50 do 6,50 eur

1000 rokov architektúry

Vzdelávanie v uliciach hlavného mesta pre seniorov, milovníkov architektúry a priateľov Bratislavy pokračuje aj v roku 2018. Tretí rok programu je venovaný 150. výročiu založenia Múzea mesta Bratislavy. Témou aktuálneho stretnutia bude Ventúrska ulica – ulica šľachtických palácov.

utorok / 15:00 hod. / Stará radnica / vstupné 2 eurá

Cestovateľské kino: Černobyľ

Vydajte sa na cestu do Černobyľu, ktorý sa po jadrovej havárii zmenil z pýchy sovietskeho zriadenia na mesto duchov. Dozviete sa viac o míľniku novodobej histórie, ale aj živote v tejto oblasti pred a po katastrofe. Príďte si vypočuť (rádio)aktívne zážitky Martina Dubeňa, ktorý černobyľskú oblasť navštívil veľakrát. Zdieľať s vami bude nielen fotografie, zážitky, reálny život domorodcov, ale vysvetlí aj mýty, ktoré o Černobyle, Pripjati, atómovej elektrárni a vyľudnenej zóne kolujú.

utorok / 17:00 hod. / KC Dunaj / vstupné 5 eur

ONA a ON TOUR: Richard Müller a Adela Vinczeová

Po úspešnom jesennom turné pridávajú Richard Müller a Adela Vinczeová ďalšie koncerty. Fanúšikovia hudobnej legendy a najlepšej slovenskej moderátorky majú tento rok poslednú možnosť vidieť ich spolu na javisku. Aj tentoraz zaznejú na „ONA a ON TOUR“ predovšetkým nádherné skladby z Richardovho ostatného albumu „55“ spolu s najväčšími hitmi jeho kariéry.

utorok / 19:00 hod. / Istropolis / vstupné od 44 eur

Salón piva

Milovníkov piva čakajú tri dni degustácií najrôznejších druhov zlatistého moku. Môžete sa tešiť na fantastickú atmosféru, množstvo pivovarov a ich pív, a taktiež rozhovory s ich tvorcami. Ako sa stalo už dobrým zvykom, každý pivovar bude mať na Salóne piva minimálne jednu premiéru svojho nového piva.

od stredy do piatka / od 15:00 do 23:00 hod. / Stará tržnica / vstupné na 1 deň 5 eur

Street Food Park

K dobrému pivu neodmysliteľne patrí aj skvelé jedlo. Pravidelný a obľúbený bratislavský Street Food Park pred Starou tržnicou už po osemnástykrát spojí najlepších predajcov kvalitného a nápaditého pouličného jedla. Na chuť si prídu mäsožravci, vegáni, ale aj milovníci sladkého.

od stredy do soboty / každý deň od 12:00 do 22:00 hod. / pred Starou tržnicou / vstup voľný

Nu Dance Fest

Príďte si pozrieť výber z najzaujímavejších tanečných predstavení a projektov uplynulej sezóny na 13. ročník festivalu súčasného tanca a pohybového umenia Nu Dance Fest 2018. Témou tohto ročníka festivalu sú Česko a Slovensko.

od stredy do 29. apríla / A4, Štúdio 12, Galéria mesta Bratislavy, KC Modra / vstupné rôzne / viac info TU

Krst knihy Plán Bratislava

Príďte na predstavenie a krst knihy Plán Bratislava, ktorú vytvoril Matúš Vallo spolu so 60 odborníkmi. V 12 kapitolách sa venuje najdôležitejším mestským témam a predstavuje návod na lepšie mesto.

streda / 19:00 hod. / Nová Cvernovka / vstup voľný

Festival [fjúžn]

Trinásty ročník multižánrového festivalu [fjúžn] opäť predstaví program približujúci cudzincov a nové menšiny. Počas celého festivalového týždňa budú na rôznych miestach v Bratislave prebiehať koncerty, výstavy, diskusie, komunitné podujatia či aktivity pre deti.

od piatka do 27. apríla / Bratislava

Bratislavské mestské dni

Bratislavské mestské dni opäť prinesú atraktívny víkend strávený v meste, v jeho kultúrnych organizáciách, na námestiach, ale aj v prírode. Otvoria sa aj brány do Primaciálneho paláca a tešiť sa môžete na bezplatné vstupy do viacerých mestských múzeí, galérií alebo ZOO, na bezplatné vyhliadkové plavby na Dunaji či obľúbené lesnícke dni na Železnej studienke a Kamzíku.

od piatka do nedele / Bratislava / vstup voľný

Zdroj: YouTube.com
Tipy na týždeň (16. - 20. 4.)
16
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM